Bescherm de lucht en voorkom de klimaatverandering, bespaar op je energie

Feb 17, 2019 | Energie, Energie Besparen | 0 comments

Feb 17, 2019 | Energie, Energie Besparen | 0 comments

Hoewel het misschien niet voor de hand ligt, is er een directe verbinding tussen uw energieverbruik en de omgeving. Wanneer u minder energie verbruikt, vermindert u de hoeveelheid giftige dampen die door energiecentrales vrijkomen, behoudt u de natuurlijke bronnen van de aarde en beschermt u ecosystemen tegen vernietiging. Door maatregelen te nemen om uw energie-inname te verminderen, draagt ​​u bij aan een gezondere en gelukkiger wereld.

Bescherm de lucht en voorkom de klimaatverandering, bespaar op je energie

Misschien wel de meest opvallende manier dat het verminderen van energie het milieu helpt door de uitstoot van energiecentrales te verminderen. Om elektriciteit op te wekken, verbranden de meeste krachtcentrales kolen, ruwe olie of andere fossiele brandstoffen. Hoewel deze methode om energie te creëren relatief goedkoop is, betaalt onze planeet de prijs – koolstofdioxide, zwaveldioxide en stikstofoxiden zijn slechts enkele van de bijproducten die afkomstig zijn van traditionele methoden voor energieopwekking.

Kooldioxide, dat verantwoordelijk is voor het grootste deel van alle luchtverontreiniging, is een broeikasgas. Wanneer kooldioxide in de lucht vrijkomt, absorbeert het de warmte van de zon en houdt het warmte in onze atmosfeer. Dit “broeikaseffect” is een natuurlijk verschijnsel en het is noodzakelijk om te overleven op aarde. Omdat elektriciteitscentrales echter meer brandstof verbruiken om meer energie te produceren, blijft het extra koolstofafval te veel warmte vasthouden. Dit kan een nadelig effect hebben op ons land en onze levens. Effecten van broeikasgasemissies omvatten:

  • Stijgende temperaturen, hittegolven en droogte
  • Hogere zeespiegel
  • Abnormale weer patronen
  • Verhoogde intensiteit van natuurrampen
  • Smog en zure regen

Het terugdringen van het energieverbruik vermindert de hoeveelheid elektriciteit die elektriciteitscentrales moeten maken, en vermindert vervolgens de hoeveelheid fossiele brandstoffen die elke dag worden verbrand. Zelfs een kleine verandering kan een enorm verschil maken – als elk Amerikaans huishouden in slechts één gloeilamp zou handelen voor een efficiënte CFL, zou de vermindering van de vervuiling gelijk zijn aan het nemen van 1,3 miljoen auto’s van de weg.

Behoud beperkte natuurlijke hulpbronnen

Wanneer u ervoor kiest om het energieverbruik te verminderen, helpt u ook bij het behouden van beperkte natuurlijke hulpbronnen die anders zouden worden gebruikt om de energiecentrales van energie te voorzien. Minder vraag naar energie creëert minder vraag naar het oogsten van fossiele brandstoffen.

Het ‘s nachts uitschakelen van de lichten of het wassen van kleding in koud water kan bomen, kolen, aardgas en meer besparen. Vanuit economisch oogpunt is het van cruciaal belang om onze eindige hulpbronnen te behouden. Aangezien fossiele brandstoffen steeds schaarser worden, zullen ze extreem duur worden voor energieleveranciers.

Bespaar ecosystemen en dieren

Naast het beïnvloeden van klimaatpatronen en het uitputten van winkels van natuurlijke hulpbronnen, kan overmatig energiegebruik dieren en ecosystemen schaden. Mijnbouw, houtkap en materiaalwinning in verband met de levering van fossiele brandstoffen vernietigen habitats op het land en in de oceaan. Door de mens veroorzaakte luchtvervuiling is een van de belangrijkste redenen dat de biodiversiteit verdwijnt met 1000 keer de normale uitdovingssnelheid.

Olielekkages, die vaak optreden tijdens het transport van fossiele brandstoffen, veroorzaken verwoesting van onderwatersoorten en het gooien van de chemische balans van onze oceanen, waardoor het gevaarlijk is voor mensen om te zwemmen.

Hoewel de EPA regels heeft opgesteld om chemische dumping te verminderen, is het giftige afval dat door energiecentrales is ontstaan ​​niet verdwenen. Kolengestookte elektriciteitscentrales zijn naar verluidt de grootste bron van giftige waterverontreiniging in de Verenigde Staten. Elk jaar stoten deze energiecentrales miljarden tonnen giftig afval af, dat vaak arseen, kwik en lood bevat.

Minder consumeren, meer conserveren

Het verminderen van het elektriciteitsverbruik in uw huis – of van het elektriciteitsnet af gaan met zonne-energie – kan het milieu ten goede komen, hulpbronnen besparen en levens redden. Hoewel uw eigen energie besparen aanpassingen misschien niet consequent lijken, worden kleine stappen grote sprongen wanneer ze met 7 miljard worden vermenigvuldigdEnergie berekenen is soms een lastige klus, druk op de link om meer informatie van te verkrijgen.

Handige & leuke Video’s

15 tips om gemakkelijk energie te besparen

Begin direct met besparen Het is tegenwoordig helemaal niet meer moeilijk om op energie te besparen. Met het besparen van energie ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook nog is voor de portemonnee. Maar wat zijn nou de beste tips? We hebben ze...

Besparen op je energiecontract, begin direct!

Iedereen in Nederland heeft het nodig, stroom & gas, ook wel elektriciteit genoemd. Om energie te kunnen ontvangen zal een energiecontract moeten afsluiten met een, naar eigen wens gekozen, energieleverancier. Het energiecontract is de verbintenis die je speciaal...

Tips om energie te besparen, start direct!

Iedereen wil natuurlijk meer geld overhouden aan het einde van de maand. Dit kan nu dus ook door energie te besparen, zelfs zonder zonnepanelen is dit eenvoudig. Het is al snel mogelijk om honderden euro’s per jaar te besparen op de maandelijkse energierekening. Met...

Kosten Energierekening stijgen enorm in 2021

De meeste inwoners in Nederland zullen er niet blij mee zijn maar toch moeten zij er sterke rekening mee houden dat de energierekening in 2021 te maken gaat krijgen met flinke stijgingen. Minister van Economische Zaken, Eric Wiebes, kwam onlangs naar buiten dat de...

Besparen op gas, alles wat je moet weten!

Wanneer het in Nederland ook maar een beetje koud begint te worden, draaien de huishoudens massaal de verwarming aan. Gezinnen douchen langer, gaan vaker in bad en zijn meer thuis, hierdoor kan de energierekening in een korte tijd flink stijgen. Dit willen wij voor u...