De energierekening controleren is een lastig klusje

Feb 17, 2019 | Energie, Energie Besparen | 0 comments

Feb 17, 2019 | Energie, Energie Besparen | 0 comments

De maandelijkse lasten betalen is soms een best vervelend klusje. Het is fijn als je er niet op hoeft te letten natuurlijk maar het is nog prettiger als je er 100% op kunt vertrouwen dat de afgeschreven bedragen ook kloppen. Je energierekening controleren is daarom een slim plan als je wil weten of je niet teveel betaald.

Er worden regelmatig fouten gemaakt in de energierekening

Er is recent onderzoek gedaan door de vereniging eigen huis. In dat onderzoek zijn er 200 energierekeningen gecontroleerd, ruim 8% van de rekeningen waren foutief. Je betaalt natuurlijk al huur of je hypotheek en de grootste kostenpost daarna is je energierekening, soms lopen mensen wel eens honderden euro’s mis door fouten in de energierekening. Dit is niet goed natuurlijk en de VEH heeft daarom aan het ACM gemeld dat er onduidelijke nota’s worden gebruikt. Volgens de organisatie heeft de consument recht op een correcte en duidelijke energierekening. 

Energiekosten berekenen kan nog wel eens lastige klus zijn, zorg ervoor dat je je inleest en zelf geen fouten over het hoofd ziet.

De ACM geeft aan dat de energierekening inderdaad eenvoudiger moet

De ACM heeft daarna een reactie gegeven waarin aangegeven werd dat de ACM al jaren bezig is met het verbeteren van de begrijpelijkheid van de maandelijkse energierekening. Het is al transparanter geworden door de verschillende belastingen en heffingen maar dat veroorzaakt wel onduidelijkheid.

Voor de zomer wil de ACM met een rapport komen waarin conclusies en aanbevelingen worden gepresenteerd. Veel energieaanbieders erkennen dat de energierekening erg complex is. Dat er regelmatig fouten in de rekening gemaakt worden, daar herkennen ze zich niet in.

Veilig overstappen via de Beste Energievergelijker

Bij het overstappen van energieleverancier heb je dit gedoe niet, we sturen altijd een bevestigingsmail met daarin de afgesproken tarieven zodat je zelf makkelijk kunt controleren of alles klopt. Als er iets niet klopt kun je direct contact opnemen zodat we het samen kunnen oplossen.

Handige & leuke Video’s

Kosten Energierekening stijgen enorm in 2021

De meeste inwoners in Nederland zullen er niet blij mee zijn maar toch moeten zij er sterke rekening mee houden dat de energierekening in 2021 te maken gaat krijgen met flinke stijgingen. Minister van Economische Zaken, Eric Wiebes, kwam onlangs naar buiten dat de...

Stijging vaste lasten met € 700,- in 2019

Velen zullen het er niet mee eens zijn maar de vaste lasten van een gemiddeld Nederlands huishouden zullen in 2019 weer eens gaan stijgen. Niet alleen energie wordt dit jaar duurder maar ook de zorg en verzekeringen moeten er in 2019 aan geloven. Pricewise heeft...