Friesland kiest voor zonnepanelen

Feb 17, 2019 | Energie, Zonnepanelen | 0 comments

Feb 17, 2019 | Energie, Zonnepanelen | 0 comments

De gemeente Friesland en enkele andere gemeenten in de provincie Friesland zijn samengekomen en hebben besloten een financiële regeling te bieden voor werknemers die zelf zonnepanelen aan willen schaffen. De gemeente Leeuwarden koos in april 2012 als eerste voor dezelfde financiële voordelige regeling.

Dit financiële voordeel is geldig voor werknemers in vaste dienst met een eigen huis. De regeling is zo geregeld dat dat werkgever het gehele aankoopbedrag voorschiet en deze ‘lening’ uiteindelijk wordt terug betaal door de werknemer via het salaris. Het mooie van deze lening is dat deze renteloos is, of terwijl zeer voordelig voor de werknemers.

Het financiële voordeel heeft gezorgd voor een verkoop van ruim duizend zonnepanelen, naar onze mening een zeer succesvolle actie die ons Nederland weer een stukje duurzamer heeft gemaakt. Alleen maar winnaars dus! 

Hoe gaat de financiering van zonnepanelen dan in zijn werk?

In deze situatie met financiële regeling zorgt de werkgever voor de contracten met energieaanbieders en neem de gehele aankoop voor zijn rekening. Hier begint de financiële regeling interessant te worden, het is namelijk zo dat de werkgever in de mogelijkheid is om alle zonnepanelen collectief in te kopen, wat zorgt voor leuke meevallers bij de werknemers door zogenaamde ‘schaalvoordelen’

Alleen de vaste medewerkers? En de tijdelijke medewerkers?

Wij hebben deze vraag meerdere malen ontvangen en het zou natuurlijk niet helemaal eerlijk zijn om alleen de vaste werknemers een leuk financieel voordeel te bieden. Om deze rede kunnen de tijdelijke werknemers van het bedrijf gebruik maken van de korting die ontstaat bij het collectief aankopen van zonnepanelen.

Zij kunnen integendeel tot de vaste werknemers niet gebruik maken van het voorschot dat geleverd wordt voor het aankoopbedrag van de zonnepanelen. Dit heeft te maken met de terugbetaling van deze lening, voor deze werknemers is de toekomst in de organisatie nog niet helemaal duidelijk waardoor het voor de werkgever een groot risico kan worden.

Ambities op het gebied van energie van de Noordelijke provincies

De Noordelijke Rekenkamer heeft onderzoek gedaan naar de ambities op het gebied van energie van de Noordelijke provincies, hieruit is een rapport voortgekomen. De noordelijke provincies willen in totaal samen 32 Petajoule aan duurzame energie opwekken. Dit is een goed streven, momenteel zitten zij tezamen op 17,4 PJ. Wil je meedoen aan duurzaamheid, dan kun je altijd een duurzame energieleverancier vergelijken.

Dit heeft verschillende oorzaken maar een grote factor zijn de bewoners van deze provincies die fel tegen windenergie zijn, bovendien zorgen de prijsstijgingen van landbouwgewas en organische afvalstromen ervoor dat biogasprojecten enorm gaan achterlopen op de huidige ontwikkelingen.

De provincie Friesland had in 2015 het doel om in 2015 50 megawatt aan zonnestroom op te wekken. Dit hield in dat ongeveer 12.500 huishoudens in Friesland gefaciliteerd moesten worden met zonnepanelen. 

Wil je graag meer energie tips bekijken? Klik dan op de link om direct deze tips in te zien.

Handige & leuke Video’s

Zonnepanelen, kom alles te weten & bespaar direct!

Op zoek naar een manier om duurzame energie op te wekken, wellicht is zonne-energie iets voor u. Vandaag de dag zijn de kosten voor zonnepanelen financieel voordelig en voor velen interessant. In deze gids gaan we alle belangrijke zaken over zonnepanelen met je...

Zonnepanelen een goede investering?

Zonnepanelen, we zien ze voortaan op bijna ieder huis in Nederland. Voornamelijk komt dit door de prijs halvering van zonnepanelen in de afgelopen tijd. Er komen namelijk steeds meer nieuwe technieken omtrent zonnepanelen, waardoor deze alsmaar goedkoper worden voor...

Voordelen en nadelen van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is een echte hype, je ziet dat steeds meer merken ze gaan aanbieden, zelfs de IKEA biedt vanaf nu zonnepanelen aan. De ontwikkeling naar steeds meer zonne-energie is niet meer weg te denken in onze maatschappij. Maar wat is de rede dat...

Zonenergie, we zien het steeds meer terug

Je ziet het steeds vaker, zonnepanelen bij mensen op het dak of andere manieren om zon energie om te zetten naar bruikbare energie. De oude manieren van het energie opwekken houdt een keer op omdat de fossiele brandstoffen opraken. Zonne-energie, windenergie en andere...