Meer weten over de meting en profielbepaling van energieverbruik? | Wordt gemakkelijk wegwijs met de informatiegids!

Feb 23, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Om een meting en profielbepaling te doen is het belangrijk dat de energieverbruikers in een profielgroep wordt geplaatst. Dit wordt bepaald aan de hand van een periodieke meting. In dit artikel vertellen we je hier kort meer over.

Periodieke metingen

Om een profiel te kunnen bepalen moet de energie meterstand periodiek worden vastgesteld. Dit wordt ook wel een meting genoemd. De frequentie hiervan is afhankelijk van het verbruik. Voor kleinverbruikers of consumenten gebeurt dit een keer per jaar. Bij een grootverbruiker maandelijks en bij de enorm grote verbruikers wordt er zelfs elk kwartier een meting gedaan.

Profielbepaling

De meting van het verbruik helpt dus om het profiel te bepalen. Aan de hand van de energie jaarafname wordt het verbruik per tijdseenheid bepaald en wordt de verbruiker in een bepaalde profielgroep geplaatst. Een profielgroep is op basis van een representatieve meting geschat gemiddelde van een bepaalde groep.

Begin met besparen

Het is altijd goed om je te verdiepen in je energiestand en energieverbruik. Je kunt zo geld besparen op je energierekening. Ook het vergelijken van de verschillende energieleveranciers kan je veel geld schelen. Maak gebruik van onze vergelijker op de pagina om nu te bekijken wat de beste deal is die je kunt krijgen.

meting en profiel

Handige & leuke Video’s