Een onafhankelijke energie vergelijker, hoe zit die in elkaar

Feb 17, 2019 | Energie Vergelijken | 0 comments

Feb 17, 2019 | Energie Vergelijken | 0 comments

Na veel onderzoeken over de Nederlandse energiemarkt is er naar buiten gekomen dat 13,2 procent van de Nederlandse consumenten in 2014 is overgestapt naar een andere energieaanbieder.

De afgelopen jaren is dit percentage veelvuldig gestegen. Wat dit in 2014 wel inhield was dat 86,8% het naliet om op de energiekosten te besparen.

Vandaag de dag zijn er nog steeds redenen waarom consumenten niet over zouden stappen naar een andere energieleverancier. Veel consumenten ervaren een overstap naar een andere aanbieder vaak als een administratieve warboel en een tijdrovende klus. De aanname dat er iets mis gaat is snel gemaakt. Overstappen naar een andere energie aanbieder met een onafhankelijke energie vergelijker is erg overstappen alles behalve moeilijk en tijdrovend, de aanbieder regelt namelijk alles voor je.

Wij willen dat het percentage overstappers in Nederland alleen maar hoger wordt, zo pak je als consument namelijk het meeste voordeel. Om deze rede hebben we alle zaken waar je op moet letten bij het vergelijken van alle energieaanbieders op een rijtje gezet!

Helaas bestaat er geen keurmerk voor onafhankelijke energie vergelijkers

Er is nog steeds geen speciaal en erkend keurmerk voor onafhankelijke energie vergelijkers. Dit houdt niet in dat alle vergelijking sites malafide praktijken uitvoeren, integendeel, ze staan namelijk onder toezicht van het ACM (Autoriteit Consument & Markt). Hier boven op heb je ook nog andere keurmerken waardoor je zeker bent van een veilige vergelijker voor energie, je kunt hierbij denken aan het keurmerk Thuiswinkel Waarborg.

Daarnaast zijn er vele onderzoeksbureaus die de energie branche scherp in de gaten houden, het is belangrijk dat een vergelijker betrouwbaar en onafhankelijk is. Je wilt natuurlijk niet hebben dat je een vergelijking maakt en sommige aanbieder een puntje voor krijgen. Een onderzoekbureau die deze zaken nauw onder de loep neemt is het WUA. Na veel ervaring en onderzoeken hebben ze meerdere lijsten met energie vergelijkers gepubliceerd.

Aandachtspunten tijdens het vergelijken van energie

We begrijpen goed dat het lastig is om juiste energie aanbieding te kiezen tussen alle energieaanbieders in Nederland, bovendien zijn er ook wat zaken die extra aandacht verdienen. Maar waar moet je precies op letten tijdens het vergelijken van energie? Naar onze mening moet een onafhankelijke energievergelijker aan bepaalde zaken moet voldoen, lees snel verder en kom achter de belangrijkste aandachtspunten.

* Wanneer je een vergelijking doet zul je prijzen tevoorschijn zien komen, dit kunnen maand en jaarprijzen zijn. Het belangrijkste is dat alle getoonde energieprijzen inclusief alle kosten worden getoond. Hierbij rekenen we dus ook de kosten voor vastrecht, energiebelastingen en het netbeheer.

* Je zult geen problemen ervaren met je gas en elektriciteit tarieven, in tegenstelling met telefonische verkoop van energie. De tarieven worden door de energie aanbieder zelf bevestigt door middel van een e-mail. Kijk dus goed naar de afzender van de mail.

* Een goede en onafhankelijke vergelijker toont het aanbod van zoveel mogelijk Nederlandse energie aanbieders. In Nederland hebben we te maken met 35 verschillende aanbieders, de beste vergelijking komt tot stand met zoveel mogelijk aanbieders. Energie is immers energie.

* Een goede energie vergelijking wordt aangeboden middels een postcodecheck. Je vult je postcode en huisnummer in en kunt je verbruik schatten. Kun je het niet schatten dan wordt

dit opgevraagd uit het centraal eindregister. Meer vragen zijn er niet nodig om achter het verbruik op uw adres te komen.

* Je bent in de mogelijkheid om alle details van het energiecontract te raadplegen, hierbij rekenen we dus ook de contractvoorwaarden. Energiecontracten vergelijken met elkaar moet daarbij natuurlijk ook mogelijk zijn in de vergelijker!

Trekt een energie vergelijker niemand voor?

Je kunt een energie vergelijker niet onafhankelijk noemen wanneer ze samenwerkingen aangaan met specifieke energieaanbieders. Het is natuurlijk geen eerlijke vergelijking meer wanneer er een aanbieder wordt voorgeschoteld. Een onafhankelijke energie vergelijking is dan ook zo transparant en eerlijk als mogelijk. Een vergelijker mag wel een goede aanbieding bijvoorbeeld omlijnen maar mag jou nergens in een richting van een aanbieder drukken, het is in het volle belang van de consument. Energieleveranciers vergelijken gebeurt dus altijd eerlijk!

Hoe verdient een energie vergelijker?

Je zult je wellicht afvragen hoe een energie vergelijker dan zijn geld verdient, ze doen het toch niet gewoon voor de lol? Een energie vergelijker krijgt een vergoeding voor elke klant die ze aanleveren, deze vergoeding is bij iedere aanbieder ongeveer hetzelfde. Wij willen u op het hart drukken dat wij geen enkele energie aanbieder voortrekken, dit is bovendien niet mogelijk door een gecontroleerde samenwerking met een affiliate netwerk.

Je zult bij ons dus ook geen push naar een bepaalde energie leverancier tegenkomen en je zult al helemaal geen oneerlijke tarieven ontvangen waarmee gesjoemeld is. Alles is volledig eerlijk en transparant!

Energie vergelijken is super makkelijk

We willen het nog even hebben over een kort stukje dat we met je hebben besproken over het overstappen naar een andere energieaanbieder. Zoals u weet is ongeveer 15% van de Nederlandse consumenten in 2014 overgestapt naar een andere aanbieder, in principe is dit best weinig. Dit lage percentage is tegenwoordig sterk gestegen maar nog steeds stapt niet iedere consument jaarlijks over.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat de consument denkt dat er een hele rompslomp ontstaat bij de overstap naar een andere aanbieder, integendeel, het overstappen naar een andere energie aanbieder is anders dan je bijvoorbeeld gewend bent bij verzekeren. De energie leverancier levert jou namelijk een geheel gratis overstapservice.

Het enigste wat je moet doen is de postcodecheck invullen en kijken welke aanbieding het goedkoopst is. Houd in gedachte dat energie gewoon energie is, wij willen hiermee zeggen dat een aanbieder niet kan claimen dat zij ‘betere’ energie leveren. Het overstappen naar een andere energie aanbieder is vaak al geregeld binnen 3 minuten en kan u honderden euro’s op jaarbasis opleveren. Ook weten veel Nederlandse consumenten niet dat ze in de mogelijkheid zijn om ieder jaar gratis over te stappen.

Door het enorme aanbod in Nederland willen alle leveranciers jou zo graag mogelijk als klant, ze kunnen immers niemand binnen halen op betere energie, wel op schonere energie. Maar ook dit biedt eigenlijk ieder aanbieder tegenwoordig aan. Om deze rede willen ze maar als te graag jouw overstapboete betalen, behaal nu je voordeel en maak de vergelijking voor jouw adres! Vergelijk energie dus altijd met een onafhankelijke en betrouwbare vergelijker!

Handige & leuke Video’s

Gas en licht vergelijken, hoe werkt het?

Door de vele vergelijkers op internet is het af en toe nog wel eens lastig om gas en licht te vergelijken. Niet te vergeten hebben we ook tal van energieleveranciers waaruit we kunnen kiezen, maakt de keus nog wat moeilijker. Ook komt het vaak voor dat prijzen van gas...

Elektriciteit vergelijken, hoe werkt het?

Wil jij informatie over elektriciteit of liever direct elektriciteit vergelijken? Het kan hier op deze pagina. Tegenwoordig bespaar je al snel honderden euro's door elektriciteit aanbieders met elkaar te vergelijken, dit kan met onze handige vergelijker. Ook is het...

Gas vergelijken, hoe gaat het in zijn werk?

Veruit de meeste huishoudens in Nederland beschikken over een gasfornuis, douche of centrale verwarming die draaien op gas, het is dan ook niet voor niets de grootste kostenpost op de energierekening. Omdat we relatief veel gas verbruiken en belastingen dit jaar weer...