United Consumers Review | Beste & voordeligste energie aanbieder voor u?

 • Aanbod 80% 80%
 • Prijs 90% 90%
 • Klantenservice 60% 60%

Contactgegevens:

 • 040 235 0560
 • Luchthavenweg 20, 5657 EB Eindhoven

Ben jij de typische consument en wil je bijdragen aan de verduurzaming van de energiemarkt maar wel een goede prijs betalen in combinatie met de juiste service? U hoeft niet verder te zoeken, United Consumers is dan ook de ideale energieleverancier voor u!

 

Het verkrijgen van goedkope energie bij United Consumers is absoluut niet lastig, integendeel met haar overstapservice ben je binnen een paar minuten overgesloten naar de goedkope energietarieven. Ook over overstapboetes hoef jij je niet druk te maken, deze wordt volledig vergoed door het UC.

United Consumers, een consumentencollectief

Een collectief, het is vast en zeker wel eens voorbij gekomen toen je op zoek was naar een nieuw energiecontract. Een goed voorbeeld van een collectief, is die van vele werkgevers. Zo kun je als werknemer van het bedrijf goedkoper verzekeringen afsluiten. United Consumers is net zo’n collectief, alleen dan een consumentencollectief. Doordat United Consumers grootschalig energie inkoopt is het mogelijk om goedkopere deals aan te bieden aan de consument, iets wat we zeker terug zien in de energietarieven van United Consumers.

Energieprijzen van United Consumers

Zoals we al zeiden staat United Consumers bekend om haar voordelige prijzen voor stroom en gas en zijn ze ontzettend blij met haar huidige klantenbestand. Ze bieden haar klanten een vrij ruime keuzemogelijkheid tussen 1 jaar vast, 3 jaar vast of 1 jaar variabel model contract. Het mooie aan UC is dat je altijd een geweldige welkomstkorting en 10% korting ontvangt op de gemiddelde energietarieven van de tien grootste energieleveranciers van Nederland. We hebben een lijstje opgezet om het voor je te verduidelijken:

 • 1 jaar vast energietarief: € 20,- welkomstbonus + 10% korting op het gem. leveringstarief
 • 3 jaar vast energietarief: € 60,- welkomstbonus + 10% korting op het gem. leveringstarief
 • 1 jaar variabel energietarief: € 20,- welkomstbonus + 10% korting op het gem. leveringstarief

Opbouw energieprijzen United Consumers

Om zoveel mogelijk te kunnen besparen op je energierekening moet je natuurlijk wel weten hoe de prijsopbouw van energieprijzen van United Consumers eruit ziet.

Het grootste deel van de energiekosten staat vast, twee voorbeelden zijn de energiebelasting en vaste leveringskosten. Je kunt niet besparen op deze kosten, ze zijn voor elk huishouden hetzelfde. Uw verbruik is het allerbelangrijkste, hoe meer je verbruikt, hoe hoger de energierekening.

Verschil tussen variabele en vaste energietarieven bij UC

Van een ding ben je verzekerd bij United Consumers en dat is goedkope energie. Goedkope energie wordt bij elk soort energiecontract aangeboden. De enige keus die je moet maken is; wil ik een variabel of vast energiecontract?

Maak je de keus voor een vast energiecontract dan betaal je de gehele looptijd van jouw contract hetzelfde energietarief. Kies je toch liever voor een variabel contract door een aankomende verhuizing?
Geen probleem, dit is mogelijk.

De prijzen van het variabele energietarief worden vastgesteld in juli en januari. In sommige gevallen is dit voordelig, maar ook nadelig. Als de energieprijs stijgt, dan betaal je meer, als de energieprijs daalt, dan betaal je minder. Bij een vast tarief moet je er wel opletten dat je een hoger energietarief hebt per kWh.

Kortingen en aanbiedingen

Zoals je net hebt kunnen lezen is het eenvoudig om te besparen bij United Consumers. Dit is mogelijk door vele kortingen en de grote inkoop van energie. Deze energieleverancier heeft een klantenbestand van maar liefst 500.000 consumenten. Dit houdt in het kort in, groot inkopen dus goedkopere energietarieven.

Bovenop deze goedkopere energietarieven krijg je een riante welkomstbonus als nieuwe klant. Deze welkomstbonus bouw je op in de jaren van jouw contract, de bonus kan in drie jaar maximaal oplopen tot €270,-. Weer wat extra geld om leuke dingen van te doen! Dreigt je oude energieleverancier met een overstapboete? Geen probleem, United Consumers is blij met jou als nieuwe klant en wil graag jouw overstapboete betalen.

Stroom & gas United Consumers

Ieder huishouden in Nederland heeft stroom & gas nodig, deze twee producten samen worden in de volksmond ook wel energie genoemd. De gebruikte eenheden voor stroom en gas zijn voor stroom kWh en gas M3. Stroom wordt in de volksmond ook nog wel eens elektriciteit genoemd, geen zorgen het is allemaal hetzelfde.

Woont u in een nieuwbouwwoning en bent u aangesloten op de stadsverwarming of ander manier van verwarmen dan heb je geen gasaansluiting meer nodig en natuurlijk ook geen gas meer. Het verbruik van stroom & gas is natuurlijk sterk afhankelijk van jouw eigen situatie.

Gas van UC

Om de verwarming en douche in ons huis te verwarmen maken veel huishoudens in Nederland vandaag de dag nog steeds gebruik van aardgas, het wordt dan ook niet alleen gebruikt bij de opwekking van fossiele energie. 2/3 van de energierekening wordt ingenomen door het gasverbruik van Nederlandse huishoudens, het gemiddelde gasverbruik ligt op 1410 M3 aan gas, waarvan ongeveer 70 tot 80% naar de verwarming toe gaat.

De grootste besparingspost op je energierekening is dan ook het gas, de prijzen stijgen maar het verbruik neemt juist af. De overheid belast het meer waardoor kosten stijgen, je zult kunnen uitwijken naar HR ketels of zonneboilers, zuinig en duurzaam omgaan met gas is dus een goede manier om flink wat geld te besparen.

Stroom van UC

Goedkope energie is misschien wel een van de kernwaarden van United Consumers, iedereen heeft baat bij een voordelig energietarief. Geen enkel huishouden in Nederland kan meer zonder energie, de huidige prijs ligt op € 0,23 per kWh, hiervan is maar € 0,07 bestemd voor de daadwerkelijke energielevering. Het andere deel wordt ingenomen door kosten voor transport, aansluiting en heffingen.

Stroom is goedkoper dan gas en het mooie aan UC is dat je beschikt over 100% windenergie, ze investeren dan ook in duurzame initiatieven voor een groener Nederland. Ook deze energieleverancier weet dat fossiele brandstoffen opraken waarom ze dan ook hebben door geïnnoveerd. UC is dan ook een zeer duurzame energie aanbieder met 100% windenergie.

Stroom & Gas United Consumers

✓ Scherpe tarieven
✓ Keuze voor duurzame stroom
✓ Directe inzicht in kosten

Stroom United Consumers

✓ Scherpe tarieven
✓ Keuze voor duurzame stroom
✓ Combinaties mogelijk

Gas United Consumers

✓ Kies uw eigen gas
✓ CO2 gecompenseerd
✓ Combinaties mogelijk

Is United Consumers duurzaam?

UnitedConsumers is een energieleverancier die standaard groene stroom aanbiedt aan hun klanten. Dit doen ze om samen met de consument te zorgen voor een betere toekomst omtrent het milieu. Duurzaamheid kun je in verschillende facetten van het bedrijf terugzien, zo is het energieleverancier die volledig digitaal is ingesteld

Papier wordt nauwelijks gebruikt, mail of bellen heeft de voorkeur bij deze energieleverancier om zo het overbodige papierwerk te verbannen. Als er toch iets geregeld moet worden via de post, dan gebeurt dit met een verzending die verantwoord is voor het milieu, zonder CO2 dus.
Aangesloten bij duurzame organisaties/projecten

Het is een energieleverancier die continu bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit doen ze veelvuldig door samen te werken met andere duurzame organisaties en bedrijven. Het grote doel is om grootschalig het milieu te verbeteren voor onze kleinkinderen. Zo werkt United Consumers nauw samen met keurmerk FSC, MVO Nederland en de Energy Valley.

Voordelen van United Consumers

De keuze voor energie van UC is een verstandige keuze om een aantal redenen die we voor je onder elkaar hebben gezet, lees je mee?:

 • U betaalt geen opzegboetes bij uw huidige energieleverancier, deze wordt volledig vergoed door UC.
 • De klantenservice van United Consumers is meerdere keren in de prijzen gevallen, winnaar Opiness 2018.
 • Een kwalitatieve en snelle overstap met de overstapservice.
 • Altijd 10% korting op het gemiddelde leveringstarief van de tien grootste energieleveranciers in Nederland.
 • Standaard windenergie
 • Welkomstbonussen van minimaal € 20,-

United Consumers stroometiket

Met een stroometiket kun je zien welke energiebronnen er zijn gebruikt om energie op te wekken. Het stroometiket van United Consumers komt uit 2017 en geeft aan welke energiebronnen er gebruikt zijn.

Zoals je kunt zien in het stroometiket is United Consumers een duurzame energieleverancier die altijd 100% groene stroom levert opgewekt in Nederland. Dit betekent dat er geen CO2 of kernafval is vrijgekomen bij de opwekking van energie van United Consumers.

Andere aanbieder reviews

Veilig & 100% onafhankelijk

Je kunt er bij ons vanuit gaan dat je volledig veilig aan de slag kunt. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gedeeld met de aanbieder als je overstapt naar een nieuwe aanbieder.

Alle gegevens worden versleuteld verstuurd over een beveiligde SSL verbinding. Alle aanbiedingen in onze energievergelijker komen volledig onafhankelijk tot stand, wij hebben geen afspraken met bepaalde leveranciers.