Overname E.on door Eneco, wat zijn de gevolgen?

Feb 17, 2019 | Energie Aanbieders | 0 comments

Feb 17, 2019 | Energie Aanbieders | 0 comments

E.on verdwijnt en wordt ondergebracht bij Eneco

Eneco neemt naar verwachting op korte termijn E.ON. over van de Duitse onderneming Uniper. Door deze overname kan Eneco rekenen op 200.000 extra consumenten die stroom bij hun afnemen. De prijs die hiermee is gemoeid is niet bekend gemaakt.

Veranderingen afnemers en werknemers

Met deze overname zullen er niet veel veranderingen plaatsvinden binnen het bedrijf van E.on. Voor afnemers zullen de prijzen hetzelfde blijven, en aan de lopende contracten wordt niks veranderd. Daarnaast gaat iedereen die werkzaam was bij E.on mee naar Eneco. 

Dit gaat om ongeveer een groep van 200 mensen. Of zij zelf hiermee akkoord gaan is nog maar de vraag, omdat het hoofdkantoor verhuist van Eindhoven naar Rotterdam. Mochten zij hier niet mee akkoord gaan, kunnen zij gebruik maken van een vertrekregeling. Energieaanbieders maken vaker gebruik van dit soort regelingen.

Duurzaam beleid

Waar Eneco vooral gericht is op het duurzaam opwekken van energie, was dit niet het geval bij E.ON. Vorig jaar zijn zij door Greenpeace uitgeroepen tot minst duurzame energieleverancier, zij kregen hier laagste cijfer uit de test. Dit terwijl Eneco een 7.9 scoorde van de 10, wat een van de hoogste cijfers was.

Dit komt doordat ze bij Eneco het overgrote deel van de energie opwekken in schone gascentrales en windenergie. Eneco wil daarom bij deze klanten gaan investeren in duurzame energie. Zo kunnen klanten die van E.ON afkomen op korte termijn gaan kiezen voor slimme producten zoals een Toon thermostaat.

E.on als onderneming

Waar het bedrijf zijn Nederlandse deel heeft verkocht aan Eneco, blijven zij wel in andere landen actief. Zo hebben ze bekend gemaakt dat ze van plan zijn een windpark op te gaan zetten in Italië. Dit komt te liggen in de provincie Benevento en zal 57 MW windenergie moeten gaan opwekken.

Dit zijn ze plan om te doen door middel van 19 windmolens, die geproduceerd zullen worden door Vestas, afkomstig uit Denemarken. De bedoeling is dat er vanaf begin 2019 de eerste stroom zal worden opgewekt. Hiernaast hebben ze nog de beschikking over 9 andere parken, die samen 330 MW duurzame energie opwekken. Meer weten over energieleveranciers & duurzame energie? Druk dan snel op de link!

De overname hiervan dient nog wel goedgekeurd te worden door het NMA. Eneco is niet de enigste die kiest voor een overname, greenchoice gaat voor overname Qurrent.

Handige & leuke Video’s

Greenchoice beste klantenservice in de energiesector

Over 2017 is energie aanbieder Greenchoice uitgeroepen tot de meest klantvriendelijke energieleverancier van Nederland. Nadat ze deze prijs al hadden gewonnen bij de consumentenbond, zijn ze ook hier uitgeroepen tot de beste. Hiermee voegen ze weer een mooie prijs toe...

Heftige concurrentie op de Nederlandse energiemarkt

Er komt steeds meer concurrentie op de Nederlandse energiemarkt. Zo kon je in 2017 al kiezen uit meer dan 40 verschillende energie aanbieders die in het hele land energie leveren. De concurrentie neemt steeds meer toe doordat er steeds meer prijsvechters en groene...