Zakelijke energie, check de beste deals

BESPAAR TOT

€450,-

PER JAAR!

Vergelijk met 1 klik je energierekening

447.465

Mensen vergeleken de
afgelopen maand

Tot wel €450

Gemiddelde besparing per
huishouden per jaar

Privacy

Vul veilig en anoniem je
gegevens in

Klantscore: 9,3

Gemiddelde klantwaardering
op basis van 32.453 reviews

“Stop vandaag met teveel betalen en bespaar“

Veel bedrijven, zzp’ers en ondernemers kunnen gebruik maken van zakelijke energie. Zo kan er ieder jaar bekeken worden wat het beste aanbod is, maar zijn er ook vaste contracten waardoor de prijs van energie voor een bepaalde periode vastligt.

Hier wordt dan ook vaak voor gekozen door de steeds maar duurder wordende energieprijzen in Nederland. In Nederland zijn er flink wat zakelijke energie aanbieders, maar welke is de beste? Via onze vergelijker kun je de beste deal snel vinden!

Heb je nog vragen of heb je wat hulp nodig? Lees dan eerst onze meest gestelde vragen door op deze pagina of neem contact op met onze klantenservice, we helpen graag om jouw te voorzien van de beste deal!

Roy van Wensen

Beste-energievergelijker.com

Hoe werkt overstappen van zakelijke energie precies in 2022?

Stap 1:


Verzamel alle gegevens
van je huidige contract

Stap 2:


Vul je voorkeuren in en
bekijk de aanbiedingen

Stap 3:


De energieleverancier
zet je contract over

Stap 4:


Vul je laatste gegevens in
en ontvang de bevestiging

Stap 5:


Je contract gaat in.
Je hoeft niets te doen.

Meest gestelde vragen over zakelijke energie

Linker toggle op zakelijke energie pagina

Energie, geen één organisatie kan meer zonder. In elk kantoor- en winkelpand wordt elke dag erg veel energie verbruikt om allerlei belangrijke processen draaiende te houden. Helaas een flinke kostenpost voor veel ondernemingen, maar gelukkig kun je er via ons op besparen.

Vergelijk je zakelijke energierekening en bespaar maandelijks

De zakelijke energiekosten kunnen iedere maand hoog oplopen en hebben een negatieve invloed op jouw winst. Door de energieprijzen met elkaar te vergelijken kun je direct achterhalen hoeveel je per maand kunt besparen.

Zo betaal je uiteindelijk het laagste tarief en ben je 100% verzekerd van een vermindering op jouw maandelijkse energierekening.

Deze besparing kan maandelijks tot wel honderden euro’s opleveren, en op jaarbasis zal je dit gegarandeerd merken in de winst.

Het wordt vanaf volgend jaar voor 100.000 bedrijven verplicht om energie te besparen. De overheid wil na 25 jaar de Wet Milieubeheer gaan handhaven. In deze wet staat dat bedrijven energiebesparende maatregelen moet invoeren. Deze maatregelen moeten binnen 5 jaar tijd terugverdiend kunnen worden.

Wat dit betekent voor zakelijke energie?

Dit betekent dat bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas verbruiken moeten voldoen aan deze nieuwe wet. Voor veel bedrijven betekent dit dat er een enorme omslag gemaakt moet worden.

Veel zakelijke verbruikers merken dit

De regels gelden namelijk voor kantoren, horeca, winkels en fabrieken. Maar zoals vaker met bepaalde wetten is de handhaving op het gebied van de regels uit de Wet op dit minimaal.

Daarnaast weten veel bedrijven niet eens dat er iets moet veranderen. Kortom, er is nog een hoop onduidelijkheid maar er zitten grote veranderingen aan te komen.

Het eerste wat je moet doen als je een vergelijking wil samenstellen tussen energiepakketten en energieleveranciers is het huidige en toekomstige verbruik in kaart brengen.

Het verbruik is de allergrootste factor in de totale kosten. De zakelijke energiecontracten worden namelijk voornamelijk samengesteld op basis van het verbruik. Je begrijpt dat het lastig wordt om een perfect aanbod te vinden zonder dit verbruik.

Diverse zakelijke energiepakketten

Daarbij heb je diverse energiepakketten voor eenmanszaken, het MKB en grootzakelijk. Deze pakketten zijn zo ingericht dat ze aangepast zijn op het verbruik van de organisatie.

De meeste energieleveranciers kunnen op basis van het verbruik aangeven welk onderdeel van de zakelijke energiepakketten het beste bij jouw organisatie past.

Prijs is natuurlijk een goede indicatie om te zien of je een mooie besparing kunt maken door zakelijke energie te vergelijken. Maar het is voor een zakelijk pakket niet de meest effectieve manier om energieleveranciers te vergelijken.

Een storing kan grote gevolgen hebben

Zoals net besproken is de contractduur en service voor een zakelijk contract erg belangrijk. Het kan natuurlijk voorkomen dat er een storing is bij de energieleverancier. Als je een fabriek als organisatie hebt dan moeten deze problemen natuurlijk zo snel mogelijk verholpen zijn.

Service is bij zakelijke energie een pre

Dan is het natuurlijk wel prettig als de service goed in orde is. Bij sommige zakelijke energieleveranciers wordt dit snel opgelost door je een vergoeding te verstrekken, maar dit is niet bij iedere energieleverancier het geval. 

De voorwaarden van een zakelijk energiecontract zijn natuurlijk erg belangrijk. Het is natuurlijk nooit een leuk klusje, heel de voorwaarden doorlezen maar het levert je uiteindelijk wel de beste deal op.

We raden daarom ook altijd aan om de voorwaarden van zakelijke energieleveranciers goed met elkaar te vergelijken.

De groei van een organisatie

Als organisatie kun je natuurlijk erg hard groeien waardoor je energieverbruik een stuk hoger wordt. Het is dus slim om goed naar de groei te kijken omdat een lang contract kan betekenen dat je niet kan overstappen van energieleverancier.

Het is daarom essentieel om vooraf rekening te houden met een stijging in het verbruik. Zo weet je de komende in ieder geval zeker waar je aan toe bent.

Looptijd contract zakelijke energie

Het is bij zakelijke energie contracten altijd slim om de duur van het contract in de gaten te houden.

Zakelijke energieleveranciers hebben namelijk vaak bepaalde voorwaarden bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract. Het kan zijn dat je een aantal jaar aan een contract bent verbonden waardoor uw organisatie een stuk minder flexibel wordt.

Duurzame zakelijke energie

Duurzaamheid speelt in de zakelijke markt al een grote rol binnen veel organisaties. Als duurzaamheid een pijler binnen de organisatie is kan het slim zijn om een zakelijk energiepakket af te sluiten bij een groene energieleverancier.

Als je het belangrijk vindt dat jouw bedrijf zo duurzaam is als het maar kan, dan is het afsluiten van een zakelijk energiepakket met groene energie een goed idee zijn.

Rechter toggle op zakelijke energie pagina

De kosten van zakelijke energie

Zakelijke energie is voor bedrijven een essentieel onderdeel om de bedrijfsprocessen draaiende te houden. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar manieren om op dit gebied minder kosten te maken.

De gemiddelde kosten voor zakelijke energie stijgen

De gemiddelde kosten voor een bedrijf worden de laatste jaren steeds hoger, vooral omdat het verbruik van bedrijven simpelweg stijgt.

En dat is vervelend, want de meeste bedrijven rekenen de huidige verbruikskosten simpelweg de komende jaren door, en daardoor ontstaat er een tekort binnen het budget voor zakelijke energie.

Vergelijk ieder jaar en bespaar slimmer als andere bedrijven

Het is daarom essentieel om te weten welke kosten je kunt verwachten op het moment dat je een zakelijk energiecontract afsluit. Zorg dus dat je elk jaar de zakelijke energie aanbieders vergelijkt.

Goedkoopste zakelijke energie

Elk bedrijf wil de energiekosten zo laag mogelijk houden. Je kunt klant worden bij de goedkoopste energieleverancier zakelijk om deze doelstelling te realiseren. Wij zijn je hierbij graag van dienst met onze zakelijke energievergelijker.

Zakelijke kortingen en acties voor zakelijke energie

Je vindt bij ons unieke kortingen die je niet direct bij de leverancier krijgt. De goedkoopste energieleverancier zakelijk is nu binnen handbereik.

Gebruik onze gratis vergelijkingsservice.

Wil je nagaan of jouw huidige leverancier nog steeds de beste keuze is? Wellicht zit je al bij de goedkoopste energieleverancier zakelijk. Je kunt dan met een tevreden gevoel onze zakelijke energievergelijker verlaten.

Of je komt erachter dat je nu vrij duur zit en er op de energiemarkt zeer scherpe energieaanbiedingen zijn. Maak dan gebruik van de concurrentie tussen energieleveranciers en stap over naar de goedkoopste energieleverancier zakelijk.

Energievergelijken ZZP, starters

Niet alleen bedrijven met meerdere werknemers hebben baat bij het vergelijken van de zakelijke energiekosten. Als startende ondernemer of ZZP’er kun je ideaal gebruikmaken van deze besparing. Huur je op dit moment een kantoor of werk je vanuit huis?

Vergelijk zeker snel als je dat nog niet gedaan hebt

Dan is de kans groot dat je een contract hebt bij een zakelijke leverancier. Wanneer je voordat je dit contract hebt afgesloten nog geen vergelijking heeft opgesteld bestaat de kans dat je een te hoog tarief voor jouw zakelijke energieverbruik betaalt.

Wij hebben een vergelijking ontwikkeld voor startende ondernemers en ZZP’ers die op zoek zijn naar een snelle methode om te besparen op de energiekosten.

Zakelijke energie ZZP

De prijzen voor energie verschillen aanzienlijk tussen de leveranciers. Door tijdelijke aanbiedingen en lange termijn-kortingen kunnen de maandprijzen laag uitvallen.

Prijsverschillen tussen alle zakelijke aanbieders

Prijsconcurrentie zorgt voor grote prijsverschillen en maakt het mogelijk om een vergelijking op te stellen. Bekijk in bovenstaand overzicht welke energieleveranciers actief zijn in uw regio en vergelijk deze leveranciers direct op basis van de maandelijkse energiekosten. Wij helpen je de goedkoopste zakelijke energie te vinden.

Voor groot en klein, ieder bedrijf kan vergelijken

Ons overzicht is geschikt voor kleine en grote bedrijven die zoeken naar een besparing op de zakelijke energiekosten. Besparen is belangrijk in de bedrijfswereld, vooral met het oog op de bedrijfswinsten.

Zowel kleine als grote bedrijven kunnen flink besparen op de energierekening. Doordat de prijzen van zakelijke energie sterk verschillen tussen de leveranciers is er al snel een goedkopere aanbieder.

Je verlaagt hiermee het zakelijke energietarief dat je moet betalen over jouw energieverbruik van de afgelopen maand of het afgelopen jaar.

Zakelijke Kleinverbruikers

Als je onder kleinverbruikers valt heb je meestal een elektriciteitsaansluiting van maximaal 3x80ampère. De gasaansluiting is maximaal van type G25 en heeft een doorlaatwaarde van maximaal 40 m3 gas per uur. Maar dat is niet het enige, binnen de categorie kleinverbruikers heb je ook nog de particuliere verbruikers.

Verschil particulier & zakelijke energie

Particuliere verbruikers zijn beschermd door de wet. Een energieleverancier moet namelijk 14 dagen bedenktijd aanbieden. Voor zakelijke energie gelden andere regels, maar gelukkig zijn er veel energieleveranciers die als service 14 dagen bedenktijd geven.

De opzegvergoedingen zijn bij contractbreuk ook anders voor zakelijke energie gebruikers. Deze zijn een stuk hoger, maar dit is wel enigszins logisch omdat de inkomstenderving voor de leverancier ook een stuk hoger is.

Een handige vuistregel om te kijken of je een kleinverbruiker bent

  • Je krijgt elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • Je krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • Je hebt een electra aansluiting kleiner dan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40

Het kan zijn dat jouw organisatie een hogere capaciteit als hierboven beschreven gebruikt. Dat betekent dat je aangemerkt wordt als grootverbruiker. Dit komt vaak voor bij bedrijven in de chemische industrie of glastuinbouw.

Het is dan makkelijk direct meerdere offertes op te vragen bij energieleveranciers. Het is vervolgens mogelijk om in alle rust zelf de diverse offertes door te nemen zodat je het beste zakelijke energiecontract afsluit.

Een handige vuistregel om te kijken of je een grootverbruiker bent

  • Je betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt
  • Je krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Jouw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (boven 100.000 kwh) en/of jouw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).

Wij helpen je met het vinden van het beste zakelijke energiecontract

Eerlijk vergelijken

Vergelijk de tarieven van alle
40 leveranciers voor een eerlijk
en overzichtelijk resultaat.

Door experts

Onze energie experts zijn dagelijks bezig
met het vinden van de beste en
goedkoopste energiedeals.

Snel en veilig

Een energiecontract afsluiten doe
je in 5 minuten en altijd in de
veilige omgeving van de leverancier.

Bedenktijd

Verkeerde keuze gemaakt? Dan kun je
binnen 14 dagen de aanvraag kosteloos
annuleren.

Alle aanbieders in
één overzicht!

Op de Nederlandse energiemarkt zijn veel aanbieders te vinden, hierdoor kan het lastiger zijn om de juiste aanbieder voor jouw situatie te vinden. Om je een handje verder te helpen hebben we alle aanbieders in een overzicht voor je verzameld. Zo zie je direct het aanbod en de mogelijkheden waar uit gekozen kan worden.

Zie je er een goede aanbieder tussen staan en wil je jouw slag slaan? Druk dan op de knop om naar de aanbieder te gaan. Toch graag nog wat meer informatie? Bekijk dan eerst alle details in het overzicht om tot de beste keus te komen.

Top 3 energie aanbieders

Positie
Leverancier
Beoordeling

Alle aanbieders in
één overzicht!

Vivamus venenatis, mauris eu convallis varius, erat ipsum suscipit mauris, at sollicitudin lorem dui id nisi. Morbi tincidunt pretium urna, eget commodo erat hendrerit nec. Nunc id nibh ornare, aliquet diam vitae, dictum quam. Aenean eget condimentum ligula. Cras ut felis condimentum, congue augue in, sagittis eros. Donec ut pulvinar metus. Ut sollicitudin sodales orci in pulvinar.

In auctor mauris vel faucibus interdum. Phasellus vel neque venenatis, ultricies magna sed, ultricies velit. Aliquam nisi nulla, scelerisque ut venenatis sit amet, auctor id augue. Integer interdum accumsan li bero, in imperdiet lorem condimentum vitae.

Top 3 energie aanbieders

Positie
Leverancier
Beoordeling

Overstappen van energieleverancier en direct besparen