Zakelijke energie vergelijken en kosten besparen hoeft helemaal niet lastig te zijn, bespaar €750 in 3 minuten

Zakelijke energie vergelijken kan soms een lastige taak zijn, bij de beste-energievergelijker.com wordt het een stuk makkelijker want je kan altijd 100% onafhankelijk alle zakelijke tarieven bekijken, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en gratis gebruik maken van onze service.

Altijd 100% onafhankelijk zakelijke energie vergelijken zonder gedoe

Op 1 centrale plek alle zakelijke mogelijkheden vergelijken.

Direct de laagste prijs, alle leveranciers willen je dolgraag als klant.

Volledig gepersonaliseerd vergelijken aangepast op je eigen bedrijf.

Direct onafhankelijk zakelijke energie vergelijken in 2020

Meest gestelde vragen over zakelijke energie

✓ Wij zijn een 100% onafhankelijke vergelijker

✓ Tarieven zonder kleine lettertjes & speciale acties

✓ Goedkoper dan direct bij de energieleverancier

Waarom heb ik zakelijke energie nodig?

Energie, geen één organisatie kan meer zonder. In elk kantoor- en winkelpand wordt elke dag erg veel energie verbruikt om allerlei belangrijke processen draaiende te houden. Helaas een flinke kostenpost voor veel ondernemingen, maar gelukkig kun je er via ons op besparen.

Vergelijk uw zakelijke energierekening en bespaar maandelijks

De zakelijke energiekosten kunnen iedere maand hoog oplopen en hebben een negatieve invloed op uw winst. Door de energieprijzen met elkaar te vergelijken kunt u direct achterhalen hoeveel u per maand kunt besparen.

Zo betaalt u uiteindelijk het laagste tarief en bent u 100% verzekerd van een vermindering op uw maandelijkse energierekening.

Deze besparing kan maandelijks tot wel honderden euro’s opleveren, en op jaarbasis zult u dit gegarandeerd merken in de winst.

Er gaat veel veranderen in de zakelijke energiemarkt

Het wordt vanaf volgend jaar voor 100.000 bedrijven verplicht om energie te besparen. De overheid wil na 25 jaar de Wet Milieubeheer gaan handhaven. In deze wet staat dat bedrijven energiebesparende maatregelen moet invoeren. Deze maatregelen moeten binnen 5 jaar tijd terugverdiend kunnen worden.

Wat dit betekent voor zakelijke energie?

Dit betekent dat bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas verbruiken moeten voldoen aan deze nieuwe wet. Voor veel bedrijven betekent dit dat er een enorme omslag gemaakt moet worden.

Veel zakelijke verbruikers merken dit

De regels gelden namelijk voor kantoren, horeca, winkels en fabrieken. Maar zoals vaker met bepaalde wetten is de handhaving op het gebied van de regels uit de Wet op dit minimaal.

Daarnaast weten veel bedrijven niet eens dat er iets moet veranderen. Kortom, er is nog een hoop onduidelijkheid maar er zitten grote veranderingen aan te komen.

Waar op letten bij zakelijke energie vergelijken?

Het eerste wat je moet doen als je een vergelijking wil samenstellen tussen energiepakketten en energieleveranciers is het huidige en toekomstige verbruik in kaart brengen.

Het verbruik is de allergrootste factor in de totale kosten. De zakelijke energiecontracten worden namelijk voornamelijk samengesteld op basis van het verbruik. U begrijpt dat het lastig wordt om een perfect aanbod te vinden zonder dit verbruik.

Diverse zakelijke energiepakketten

Daarbij heb je diverse energiepakketten voor eenmanszaken, het MKB en grootzakelijk. Deze pakketten zijn zo ingericht dat ze aangepast zijn op het verbruik van de organisatie.

De meeste energieleveranciers kunnen op basis van het verbruik aangeven welk onderdeel van de zakelijke energiepakketten het beste bij uw organisatie past.

Wat moet je vooral niet doen als je zakelijke energie vergelijkt?

Prijs is natuurlijk een goede indicatie om te zien of u een mooie besparing kunt maken door zakelijke energie te vergelijken. Maar het is voor een zakelijk pakket niet de meest effectieve manier om energieleveranciers te vergelijken.

Een storing kan grote gevolgen hebben

Zoals net besproken is de contractduur en service voor een zakelijk contract erg belangrijk. Het kan natuurlijk voorkomen dat er een storing is bij de energieleverancier. Als u een fabriek als organisatie heeft dan moeten deze problemen natuurlijk zo snel mogelijk verholpen zijn.

Service is bij zakelijke energie een pre

Dan is het natuurlijk wel prettig als de service goed in orde is. Bij sommige zakelijke energieleveranciers wordt dit snel opgelost door u een vergoeding te verstrekken, maar dit is niet bij iedere energieleverancier het geval. 

De voorwaarden van een zakelijk energiecontract zijn natuurlijk erg belangrijk. Het is natuurlijk nooit een leuk klusje, heel de voorwaarden doorlezen maar het levert je uiteindelijk wel de beste deal op.

We raden daarom ook altijd aan om de voorwaarden van zakelijke energieleveranciers goed met elkaar te vergelijken.

De groei van een organisatie

Als organisatie kun je natuurlijk erg hard groeien waardoor je energieverbruik een stuk hoger wordt. Het is dus slim om goed naar de groei te kijken omdat een lang contract kan betekenen dat u niet kan overstappen.

Het is daarom essentieel om vooraf rekening te houden met een stijging in het verbruik. Zo weet u de komende in ieder geval zeker waar u aan toe bent.

Waarom zijn de looptijd & duurzaamheid belangrijk bij zakelijke energie

Looptijd contract zakelijke energie

Het is bij zakelijke energie contracten altijd slim om de duur van het contract in de gaten te houden.

Zakelijke energieleveranciers hebben namelijk vaak bepaalde voorwaarden bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract. Het kan zijn dat je een aantal jaar aan een contract bent verbonden waardoor uw organisatie een stuk minder flexibel wordt.

Duurzame zakelijke energie

Duurzaamheid speelt in de zakelijke markt al een grote rol binnen veel organisaties. Als duurzaamheid een pijler binnen de organisatie is kan het slim zijn om een zakelijk energiepakket af te sluiten bij een groene energieleverancier.

Als u het belangrijk vindt dat uw bedrijf zo duurzaam is als het maar kan, dan is het afsluiten van een zakelijk energiepakket met groene energie een goed idee.

Hoe zijn de kosten van zakelijke energie precies opgebouwd?

De kosten van zakelijke energie

Zakelijke energie is voor bedrijven een essentieel onderdeel om de bedrijfsprocessen draaiende te houden. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar manieren om op dit gebied minder kosten te maken.

De gemiddelde kosten voor zakelijke energie stijgen

De gemiddelde kosten voor een bedrijf worden de laatste jaren steeds hoger, vooral omdat het verbruik van bedrijven simpelweg stijgt.

En dat is vervelend, want de meeste bedrijven rekenen de huidige verbruikskosten simpelweg de komende jaren door, en daardoor ontstaat er een tekort binnen het budget voor zakelijke energie.

Vergelijk ieder jaar en bespaar slimmer als andere bedrijven

Het is daarom essentieel om te weten welke kosten u kunt verwachten op het moment dat u een zakelijk energiecontract afsluit. Zorg dus dat u elk jaar de zakelijke energie aanbieders vergelijkt.

Hoe weet ik zeker dat ik de goedkoopste zakelijke energie heb gekozen?

Goedkoopste zakelijke energie

Elk bedrijf wil de energiekosten zo laag mogelijk houden. U kunt klant worden bij de goedkoopste energieleverancier zakelijk om deze doelstelling te realiseren. is u hierbij graag van dienst met een zakelijke energievergelijker.

Zakelijke kortingen en acties voor zakelijke energie

U vindt bij ons unieke kortingen die u niet direct bij de leverancier krijgt. De goedkoopste energieleverancier zakelijk is nu binnen handbereik.

Gebruik onze gratis vergelijkingsservice.

Wilt u nagaan of uw huidige leverancier nog steeds de beste keuze is? Wellicht zit u al bij de goedkoopste energieleverancier zakelijk. U kunt dan met een tevreden gevoel onze zakelijke energievergelijker verlaten.

Of u komt erachter dat u nu vrij duur zit en er op de energiemarkt zeer scherpe energieaanbiedingen zijn. Maak dan gebruik van de concurrentie tussen energieleveranciers en stap over naar de goedkoopste energieleverancier zakelijk.

Zakelijke energie voor ZZPérs en starters

Energievergelijken ZZP, starters

Niet alleen bedrijven met meerdere werknemers hebben baat bij het vergelijken van de zakelijke energiekosten. Als startende ondernemer of ZZP’er kunt u ideaal gebruikmaken van deze besparing. Huurt u op dit moment een kantoor of werkt u vanuit huis?

Vergelijk zeker snel als u dat nog niet gedaan heeft

Dan is de kans groot dat u een contract heeft bij een zakelijke leverancier. Wanneer u voordat u dit contract hebt afgesloten nog geen vergelijking heeft opgesteld bestaat de kans dat u een te hoog tarief voor uw zakelijke energieverbruik betaalt.

Wij hebben een vergelijking ontwikkeld voor startende ondernemers en ZZP’ers die op zoek zijn naar een snelle methode om te besparen op de energiekosten.

Zakelijke energie ZZP

De prijzen voor energie verschillen aanzienlijk tussen de leveranciers. Door tijdelijke aanbiedingen en lange termijn-kortingen kunnen de maandprijzen laag uitvallen.

Prijsverschillen tussen alle zakelijke aanbieders

Prijsconcurrentie zorgt voor grote prijsverschillen en maakt het mogelijk om een vergelijking op te stellen. Bekijk in bovenstaand overzicht welke energieleveranciers actief zijn in uw regio en vergelijk deze leveranciers direct op basis van de maandelijkse energiekosten. Wij helpen u de goedkoopste zakelijke energie te vinden.

Voor groot en klein, ieder bedrijf kan vergelijken

Ons overzicht is geschikt voor kleine en grote bedrijven die zoeken naar een besparing op de zakelijke energiekosten. Besparen is belangrijk in de bedrijfswereld, vooral met het oog op de bedrijfswinsten.

Zowel kleine als grote bedrijven kunnen flink besparen op de energierekening. Doordat de prijzen van zakelijke energie sterk verschillen tussen de leveranciers is er al snel een goedkopere aanbieder.

U verlaagt hiermee het zakelijke energietarief dat u moet betalen over uw energieverbruik van de afgelopen maand of het afgelopen jaar.

Wat zijn kleinverbruikers?

Zakelijke Kleinverbruikers

Als je onder kleinverbruikers valt heb je meestal een elektriciteitsaansluiting van maximaal 3x80ampère. De gasaansluiting is maximaal van type G25 en heeft een doorlaatwaarde van maximaal 40 m3 gas per uur. Maar dat is niet het enige, binnen de categorie kleinverbruikers heb je ook nog de particuliere verbruikers.

Verschil particulier & zakelijke energie

Particuliere verbruikers zijn beschermd door de wet. Een energieleverancier moet namelijk 14 dagen bedenktijd aanbieden. Voor zakelijke energie gelden andere regels, maar gelukkig zijn er veel energieleveranciers die als service 14 dagen bedenktijd geven.

De opzegvergoedingen zijn bij contractbreuk ook anders voor zakelijke energie gebruikers. Deze zijn een stuk hoger, maar dit is wel enigszins logisch omdat de inkomstenderving voor de leverancier ook een stuk hoger is.

Een handige vuistregel om te kijken of u een kleinverbruiker bent

  • U krijg elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • U krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • U heeft een electra aansluiting kleiner dan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40

Wat zijn grootverbruikers?

Zakelijke Grootverbruikers

Het kan zijn dat uw organisatie een hogere capaciteit als hierboven beschreven gebruikt. Dat betekent dat u aangemerkt wordt als grootverbruiker. Dit komt vaak voor bij bedrijven in de chemische industrie of glastuinbouw.

Het is dan makkelijk direct meerdere offertes op te vragen bij energieleveranciers. Het is vervolgens mogelijk om in alle rust zelf de diverse offertes door te nemen zodat u het beste zakelijke energiecontract afsluit.

Een handige vuistregel om te kijken of u een grootverbruiker bent

  • U betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt
  • U krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Uw aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (boven 100.000 kwh) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).

Zakelijke energie vergelijken makkelijk bij de beste-energievergelijker.com?

“Hele handige site om alle zakelijke energie aanbieders onafhankelijk met elkaar te vergelijken, ik moest natuurlijk nog wel wat dingen uitzoeken maar uiteindelijk kon ik zelfs zonder boete overstappen naar een andere zakelijke leverancier.”

“Mijn zakelijke energiecontract liep nog wel even door, toch kwam ik er achter dat ik goedkoper uit was als ik de overstapboete gewoon zou betalen. Daarna was alles snel geregeld!

“Ik zat al jaren bij dezelfde zakelijke energieleverancier, mijn contract liep af dus ik ben toen begonnen met zakelijke energie vergelijken. Makkelijk honderden euro’s per jaar besparen, top!”

“Net begonnen met mijn eigen bedrijf als starter en ik vroeg me af of een zakelijk energiecontract geen oplossing voor mij was, na wat onderzoek heb ik makkelijk een contract afgesloten.”

Hoe werkt overstappen op zakelijke energie precies in 2020?

✓ Overstap volledig geregeld, je hoeft niets te doen

✓ Vergelijken zoals jij dat zelf wil met handige filters

✓ Alle beste energieleveranciers in 1 vergelijker

1

Neem je oude energiecontract bij de hand. Het is namelijk een stuk makkelijker om aanbieders te vergelijken met je huidige contract gegevens.

2

Vul je huidige verbruik, postcode en energievoorkeur aan. Zo vergelijk je geen appels met peren en weet je zeker dat je de beste prijs gevonden hebt.

3
+

Vergelijk de prijzen, vul de gegevens in & bespaar direct. De overstap wordt helemaal voor je geregeld. Je hoeft niets meer zelf te regelen.

4
c

Geef al je oude meterstanden door aan de nieuwe energieleverancier na je overstap, zodra deze ontvangen zijn start de levering van je nieuwe energie.

5
R

Je bent nu echt officieel overgestapt en begonnen met het betalen van de meest gunstige prijs, we hopen dat je over een paar jaar weer komt vergelijken.

Een aantal handige filmpjes over zakelijke energie

Welke zakelijke aanbieders zijn er allemaal beschikbaar?

Beste Zakelijke energie

Als je op zoek bent naar de beste zakelijke energie is het belangrijk om goed te kijken naar een aantal factoren die de tarieven beïnvloeden. Je kunt bij ons gelukkig gebruik maken van een handige vergelijker, je vult de benodigde gegevens in en ontvangt 3 offerte’s zodat je de keuze kunt maken voor de beste zakelijke energie. 

Wil je wat meer advies? Geen probleem, onze zakelijk energie adviseur neemt graag contact met je op om de beste deal te vinden voor jouw bedrijf of organisatie.

Nuon Zakelijk

Nuon is natuurlijk een bekende speler in de Nederlandse energiemarkt. Nuon zakelijk zorgt er voor dat ondernemers hun energiezaken gemakkelijk online regelen. Je kunt bij Nuon zakelijk terecht voor zakelijke kleinverbruikaansluitingen en voor zakelijke grootverbruikaansluitingen tegen een super scherp tarief. Begin direct met het aanvragen van alle zakelijke energie offerte’s van Nuon.

Essent Zakelijk

Essent is natuurlijk enorm bekend omdat het de grootste energieleverancier van Nederland is. Ook in de zakelijke markt is Essent een van de grootste spelers. Al ruim 65.000 bedrijven maken gebruik van zakelijke energie die geleverd wordt via Essent zakelijk.

Je ontvangt altijd groene stroom, beschikt over een vaste, lage prijs en je zaken worden keurig geregeld op een duidelijke factuur. Begin direct met het vergelijken van Essent zakelijk en bekijk alle offerte’s.

Eneco Zakelijk

Als je over energie praat dan praat je over Eneco. Deze energieleverancier is een van de traditionele 3 grote leveranciers in Nederland en ook op zakelijk gebied hebben ze een geweldig aanbod voor ondernemers.

Als je een langere verbintenis aangaat bij Eneco zakelijk krijg je vaak een lekkere korting of een mooie cashback zodat je direct een besparing maakt. Klik snel door om alle offertes te vergelijken.

Budget Energie Zakelijk

Budget energie zakelijk is de afgelopen jaren ook steeds populairder aan het worden bij grootverbruikers en zelfstandig ondernemers.

Budget Energie is een jonge, snelgroeiende en onafhankelijke energieleverancier duizenden bedrijven als klant. Wil jij weten of de zakelijke propositie van Budget energie bij je situatie past? Begin dan snel met zakelijk vergelijken om diverse offerte’s te ontvangen.

Energiedirect zakelijk

Energiedirect is bekend geworden om de scherpe tarieven die geboden worden aan particulieren. De afgelopen tijd is de aanbieder echter ook aan het stunten met zakelijke energie.

Energiedirect levert zakelijke klanten energie zonder poespas, je kunt alles gemakkelijk online regelen en er gelden veel kortingen en acties voor klanten die langer blijven verbonden aan de zakelijke energie van Energiedirect.

NLE Zakelijk

NLE snapt dat ondernemers geen zin hebben in gedoe. Zeker niet als het om zakelijke energie gaat. NLE Zakelijk richt zich primair op bedrijven in het midden- en kleinbedrijf.

Waar veel energieleveranciers zakelijke klanten vooral zien als ‘kleinverbruiker’ ziet NLE haar klanten vooral als ondernemers. Begin direct met het vergelijken van alle NLE zakelijk proposities.

SEPA Green Zakelijk

Veel ondernemers vinden duurzaamheid erg belangrijk. Ook bij zakelijke energie heb je de keuze uit diverse duurzame energieleveranciers. Bij uitstek is Sepa Green zakelijk een van de duurzaamste energieleveranciers voor het MKB en de Grootzakelijke markt als het gaat om stroom, gas en duurzame energie-oplossingen. Begin direct met het opvragen van alle diverse offertes en vergelijk SEPA green Zakelijk.

EON Zakelijk

Je hebt het misschien al gehoord? Eon zakelijk is overgenomen door Eneco. Dat betekent dat je per 1 mei 2018 energie ontvangt via Eneco. Heeft u een zakelijk energiecontract bij E.ON dan ontvangt u vanaf deze datum energie van Eneco.

Wel blijven de voorwaarden en tarieven van het E.ON contract gelden tijdens de afgesloten periode. Begin direct met het vergelijken van alle zakelijke energie offertes en bespaar direct.

DELTA Zakelijk

DELTA zakelijk is vooral bekend in Zeeland. De aanbieder wil graag langdurige relaties aangaan met zakelijke gebruikers en biedt een totaalpakket aan diensten. DELTA wil voor het MKB dé totaalpartner zijn voor zowel stroom en gas als internet, telefonie en tv. Bekijk snel alle zakelijke energie van DELTA en vraag offerte’s op.

Engie Zakelijk

Je kunt tegenwoordig zakelijk energie afsluiten bij Engie. De energieleverancier kijkt graag samen naar diverse oplossingen voor je bedrijf. Bij Engie zakelijk ontvang je duurzame groene stroom tegen een voordelig tarief en kun je terecht bij de altijd bemande ondernemersdesk die alle zorgen rondom energie volledig voor je wegnemen.

Begin direct met het vergelijken van Engie Zakelijk en bekijk de beste offertes zodat je het perfecte zakelijke energie contract kunt afsluiten.

Greenchoice Zakelijk

Er zijn de afgelopen jaren natuurlijk diverse leveranciers bijgekomen die zich vooral richten op duurzaamheid. Ook in de zakelijke energie markt is er veel aandacht voor duurzaamheid en Greenchoice zakelijk is bij uitstek een goede keus voor ondernemers die graag een lage en eerlijke prijs betalen voor groene stroom.

Daarbij kun je er zeker van zijn dat je een bijdrage levert aan de verduurzaming van Nederland. Begin direct met het vergelijken van Greenchoice zakelijk en vraag alle offertes direct op.