Energie vergelijken en jaarlijks gemakkelijk €350 besparen met de beste energievergelijker van Nederland?

Energie vergelijken is tegenwoordig erg makkelijk, bij de beste-energievergelijker.com kun je 100% onafhankelijk alle energiecontracten bekijken, volledige prijzen zonder kleine lettertjes en altijd gratis gebruik maken van onze service.

100% Volledig onafhankelijk energie vergelijken en besparen

Alle energieprijzen op 1 centrale plaats gemakkelijk vergelijken.

Laagste prijs, de beste aanbiedingen in onze energievergelijker

De beste aanbiedingen vinden met 3 eenvoudige klikken

Direct onafhankelijk energie vergelijken in 2020

Meest gestelde vragen over het gebruik van de energievergelijker

✓ Wij zijn een 100% onafhankelijke vergelijker

✓ Tarieven zonder kleine lettertjes & speciale acties

✓ Goedkoper dan direct bij de energieleverancier

Welke filters kan ik allemaal gebruiken in jullie energievergelijker?

Energievergelijker filteren

Door een energievergelijking te maken kunt u eenvoudig de prijzen van energieleveranciers vergelijken. Onze rekenmodule maakt een nauwkeurige energievergelijking en berekent de goedkoopste energieleverancier voor uw situatie.

Duurzaamheid en groene & grijze stroom

Veel mensen hechten veel waarde aan de keuze voor grijze of groene energie. Je kunt in de energie vergelijker heel gemakkelijk de optie duurzaamheid kiezen. Daarbij kun je ook de keuze maken tussen grijze of groene stroom.

Energiecontract vergelijken, vast of variabel?

Nog een belangrijke is het filteren van de vaste of variabele energietarieven in de energievergelijker. Als je nergens aan vast wil zitten raden we altijd een variabel contract aan. Als je de beste prijs willen gaan raden we je aan om voor vaste tarieven te kiezen.

Ga aan de slag met de vergelijker

Tijd om aan de slag te gaan, alle factoren om gemakkelijk energievergelijkingen te maken zijn duidelijk. Vul alle benodigde gegevens in en je kunt direct aan de slag om de beste energieleveranciers te vergelijken.

Energieprijzen vergelijken zonder gedoe

In de energievergelijker tonen we de laagste jaarprijzen: deze zijn vaak het laagst vanwege een welkomstkorting die aan het einde van je contract wordt uitbetaald.

Wil je meteen een lager maandbedrag? Ga dan voor een contract met speciale actietarieven. Vergeet niet om tijdens het energiecontract vergelijken te kijken naar de tarieven, beslis of je een vast of variabel tarief wil betalen en kies het beste contract.

Wat moet ik allemaal doen voordat ik ga energie vergelijken?

Energie vergelijken, iedereen heeft het nodig. Het is tegenwoordig ook in een mum van tijd geregeld. Met de volgende gegevens kan het in 3 minuten geregeld zijn, begin direct met besparen door onze energievergelijker te gebruiken.

Bekijk eerst je huidige energiecontract

Het eerste dat je moet doen als je energie wil vergelijken is je huidige energiecontract opzoeken. Je kunt deze online inzien op de site van je energieaanbieder.

Op het contract kun je zien of de looptijd van je contract inmiddels verlopen is. Als dat het geval is dan kun je beginnen met energie vergelijken want je contract is dan vrij opzegbaar.

Als het contract nog niet verlopen is dan is het slim om 8 tot 6 weken voor het einde van je contract energie te vergelijken. Op dat moment zorg je er namelijk voor dat je oude en nieuwe contract feilloos in elkaar overlopen.

Jaarrekening bij het energie vergelijken

Het is ook slim om je jaarrekening bij het energie vergelijken te gebruiken. Je kunt dan makkelijk je jaarlijkse energieverbruik zien. Als je deze gegevens in de energievergelijker invult kun je heel gemakkelijk een perfecte energie vergelijking maken.

Het verbruik bepaald namelijk hoe veel je gaat betalen.

Het is alsnog geen ramp als je geen inzicht hebt in je verbruik, de energievergelijker kan op basis van je adres en gezinssamenstelling al een zeer goede schatting maken.

Vergelijk energiekosten niet enkel op de laagste prijs, de voorwaarden zijn ook erg belangrijk om een goede vergelijking van energieprijzen te maken.

Energierekening vergelijken

Het besparen op energiekosten is alleen steeds lastiger geworden door de vervelende energierekening die helaas nog steeds niet duidelijk is.

Als je onze energievergelijker gebruikt kun je alle onderdelen gemakkelijk overzien waardoor je extra inzicht krijgt in de kosten van je energiecontract.

Tweedelige energierekening

Toch is het wel handig om te weten wat je dan precies vergelijkt. De energierekening bestaat namelijk uit twee delen. Een deel is het energietarief waar je totaal geen invloed op uit kan oefenen en er is nog een deel waarbij de prijs vast staat.

Het vastrecht tarief

Deze prijs staat los van je verbruik(het zogenoemde vastrecht). Beide delen van de rekening kunnen in hoogte verschillen per energieleverancier.

Energiekosten vergelijken

Energierekening vergelijken is tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer. Je kunt ieder jaar opnieuw je energiekosten berekenen.

Je voorkomt daardoor een stijging en bespaart direct op de energiekosten. Alle aanbieders van gas en stroom staan te popelen om je als nieuwe klant binnen te halen.

Energierekening vergelijken

Begin direct met energiekosten vergelijken om flink wat geld over te houden de komende maanden. De energierekening controleren zorgt ervoor dat u op de hoogte blijft van uw verbruik, daarbij kun je ook het voorschotbedrag verlagen.

Stroom en gas aanbieding

Het mooie is dat de energieleveranciers tweemaal per jaar hun energieprijzen wijzigen waardoor het aanbod weer veranderd.

Een hoge welkomstkorting is natuurlijk welkom en vooral wanneer die korting een paar honderd euro per jaar scheelt en u dat geld overhoudt.

Waarom kun je geld besparen met de energievergelijker?

Op deze manier krijgt u gemakkelijk de beste energie aanbiedingen te zien die bij u passen. Het energie vergelijken kost je niks, maar de kostenbesparingen kunnen flink oplopen. Het is daarom belangrijk om in de gaten te houden wat er allemaal in de energiemarkt speelt.

Energievergelijker & Energie acties vergelijken

Nog een voordeel van een online energievergelijkers zijn de welkomstkortingen en scherpe actietarieven die gelden.

Kortingen & Cashbacks

Alle energieleveranciers stunten regelmatig met mooie korting en cashbacks in online energievergelijkers. Dit doen ze omdat de concurrentie op de energiemarkt enorm is.

Prijsvergelijk energie

Alles gaat om prijs en dagelijkse acties kunnen het verschil maken in de verkoop van energie.

Energie vergelijken 2020

Een aanbieder kan uit het niets een superaanbieding lanceren waardoor jij op het perfecte moment instapt om een besparing te maken.

Steeds meer Nederlanders beginnen energiecontracten vergelijken te begrijpen. De verwachting is dat energie vergelijken 2020 een nieuwe mijlpaal gaat worden met nieuwe recordaantallen overstappers.

Hoe werkt energie vergelijken als je zonnepanelen hebt?

Het kan natuurlijk zijn dat je tegenwoordig zonnepanelen hebt geïnstalleerd. Het kan dan zijn dat je zelf stroom opwekt. Gelukkig kun je in onze energievergelijker tegenwoordig aangeven dat je zonnepanelen hebt. Vul de hoeveelheid stroom die je verwacht op te wekken en geef aan hoeveel zonnepanelen je hebt.

Aanmelden voor salderen als je stroom wil terugleveren

Let er wel op dat je jezelf eerst moet aanmelden als je stroom wil gaan salderen aan het energienet. Pas op dat moment ontvang je een vergoeding voor teruglevering van stroom.

 • Het is zeker aan te raden dat wanneer je aan het energie vergelijken bent, dit omdat je rekening houdt met energieleveranciers die een teruglevering vergoeding aanbieden als je gaat salderen.

Slimme meter aanschaffen

Het is ook slim om een slimme meter aan te schaffen als je zonnepanelen hebt. Zo kun je namelijk zien hoeveel stroom je hebt opgewekt, hoeveel je hebt verbruikt en het verschil hiertussen.

 • Energie vergelijken wordt op deze manier een stuk gemakkelijker omdat we rekening houden met je zelf opgewekte stroom.
 • Als je meer stroom teruglevert dan je verbruikt, krijg je hier van de energieleverancier een terugleververgoeding voor. In onze energievergelijker zie je precies welke terugleververgoeding de verschillende energieleveranciers aanbieden.

Hoe zit het met het maandelijkse voorschotbedrag

Maar hoe zit het met het maandelijks voorschotbedrag? In onze energievergelijker zie je wat je per jaar gaat betalen op basis van je energieverbruik.

 

 • Bekijk direct de kosten per maand, een ding wat je wel moet onthouden is dat dit een indicatie is. De verwachte jaarkosten worden namelijk gedeeld door twaalf.
 • De nieuwe energieleverancier berekent de verwachte jaarkosten aan de hand van het energieverbruik in jouw woning in de afgelopen drie jaar. Deze gegevens zijn de basis voor het maandelijks voorschotbedrag dat wordt vastgesteld.

Hoe zit het tegenwoordig met Nederlanders die energie vergelijken?

Al ruim 2,3 miljoen consumenten hebben gebruik gemaakt van energie vergelijken volgens de Autoriteit Consument en Markt(ACM). Sinds 2004 is de energiemarkt vrijgegeven waardoor aanbieders op de energiemarkt de vrijheid kregen om hun eigen energietarieven te bepalen.

Je kunt door heel het jaar heen vergelijken en overstappen

Je kunt als klanten tegenwoordig heel het jaar door energie vergelijken en overstappen. Energiebedrijven worden gedwongen lage energietarieven te hanteren.

Door de grote concurrentie op de energiemarkt liggen er grote kansen om energietarieven vergelijken rendabel te maken. Je kunt als consument het meeste profiteren door over te stappen na het einde van je jaarcontract.

Veel Nederlanders weten nog niet van energie vergelijken

Veel mensen weten nog steeds niet dat de gas- en stroomtarieven per energieleverancier enorm kunnen verschillen. Ruim de helft van de Nederlanders die gas en stroom afneemt heeft nog steeds geen overstap gemaakt en betaalt het hoogste energietarief. Energie vergelijken kan je op jaarbasis al gauw 300 euro opleveren waardoor energievergelijken natuurlijk loont.

Energie vergelijken onafhankelijk in 2019

Je kunt er vanuit gaan dat je volledig onafhankelijk energie vergelijkt bij de beste-energievergelijker.com. Het maakt ons niet uit welke leverancier je kiest in de vergelijking omdat we geen speciale afspraken hebben gemaakt met leveranciers.

De leveranciers hebben echter wel een groot belang om goede energiecontracten aan te bieden in online energievergelijkers. Hoe goedkoper het contract is, hoe hoger de desbetreffende energieleverancier in de energievergelijker uitkomt.

Dat betekent dat er veel meer klanten zich aanmelden voor een aanbieding. Het goedkoopste energiecontract helemaal aangepast aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Veilig energie vergelijken bij beste-energievergelijker.com

Het is bij ons 100% veilig om energie te vergelijken. Alle gegevens die ingevuld worden zijn versleuteld door de beveiligde HTTPS verbinding.

Je persoonsgegevens worden veiig verwerkt

De persoonsgegevens die uitgewisseld worden zijn daardoor volledig veilig, een buitenstaander kan er nooit bijkomen. De gegevens die je gebruikt bij het energievergelijken worden na gebruik niet opgeslagen en gewist, als je de keuze om over te stappen dan worden je gegevens alleen gedeeld met de nieuwe leverancier.

Energie vergelijken & goedkoop uit zijn

Iedereen wil zo goedkoop mogelijk leven, en een energierekening laag houden helpt daar goed bij. Veel mensen zoeken daarom bij het energie vergelijken altijd naar de laagste prijs.

Energie aanbieders speler daar slim op in met allerlei cadeaus en kortingen. Maar let op en laat je oordeel niet vertroebelen. Soms lijken deze energiecontracten voordelig, maar uiteindelijk betaal jij de voordeeltjes helemaal zelf.

Is het energiecontract makkelijk opzegbaar?

Daarbij wil je graag weten of je je contract makkelijk kunt beëindigen en of dit verstandig is, het kan namelijk zijn dat je een boete betaald.

Altijd 14 dagen bedenktijd bij energie en gas vergelijken

Na het vergelijken van energie en het aanvragen van een energiecontract via de vergelijker op deze website, heb je bij een normale overstap sowieso 14 dagen bedenktijd. Denk er aan, als je annuleert is het slim om altijd een schriftelijke bevestiging te vragen van de leverancier.

Hoe zit het met de Energievergelijker & verschillende energietarieven?

Je kunt energie vergelijken op verschillende tarieven omdat de prijs constant wisselt. Het is ook verstandig om te filteren op variabele of vaste energietarieven omdat de keuze voor deze tarieven geheel persoonlijk is.

Vergelijken energieprijzen

Bij een variabel contract wordt de prijs gebaseerd op het verleden.

De gemiddelde prijs van de afgelopen 6 maanden bepaalt wat je voor je energie betaald. De energieprijs wordt dus ieder half jaar opnieuw aangepast.

Vergelijk vaste energieprijzen

Vaste energieprijzen zijn wat stabieler en dekken de risico’s beter. Als je van zekerheid houdt raden we altijd aan om een vast energie contract te vergelijken.

Voorwaarden energiecontract

Als je een energievergelijker gebruikt weet je zeker dat je een contract hebt bij een aanbieder met de juiste voorwaarden.

Dit is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van je energiecontract. Lees daarom ook altijd de voorwaarden goed door, voordat je een nieuw contract afsluit.

Energietarieven vergelijken

Het eerste tarief dat je betaalt is het energietarief. Dat is het totale bedrag dat je betaalt per kWh of m3 gas.

Dat bedrag staat vast maar kan per maand verschillen. Het kan immers zo zijn dat je in de ene maand meer verbruikt als in de andere.

Je energieverbruik is dus de grootste factor in de totale jaarprijs omdat deze de totale hoogte bepaalt.

Tarief per kWh of m3

De tarieven per kWh of m3 verschillen echter wel per energieleverancier.

Het ene energiebedrijf vraagt een hoger tarief dan de andere waardoor je dus kunt prijsvergelijken op energie.

Energietarieven 2019

De aankomende maanden is de verwachting groot dat de variabele energietarieven voor gas en stroom opnieuw zullen stijgen

Deze stijging kan oplopen tot gemiddeld € 64,- per jaar voor een gemiddeld huishouden met een verbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m³ gas.

Vergelijk gas en stroom

Gas en stroomprijzen vergelijken kan dus slim zijn als je momenteel nog over een variabel energiecontract.

Veel huishoudens zitten op dure variabele contracten bij Essent, Nuon, of Eneco en weten niet dat ze kosten kunnen besparen door hun huidige energiecontract te vergelijken.

 • Stroom en gas vergelijken is slim omdat het aanbod van leveranciers tweemaal per jaar wordt aangepast. Daardoor kun je hoge welkomstbonussen pakken als je opnieuw gas en stroom afsluit.
 • Door de dalende gasprijzen zijn er mensen die een variabel gascontract afsluiten om kosten te besparen.
 • Zoek daarom nu naar de goedkoopste stroom en gas aanbiedingen en vindt de beste energiecontracten via onze energie vergelijker.

 

Energievergelijker 2020 prijzen bekijken?

Energieprijzen 2020 vergelijken een lastige taak? Nee joh, je kunt nu alvast kijken naar alle tarieven die voor het komende jaar gelden. Je kunt in onze vergelijker direct alle prijzen inzien en de beste prijs vinden. Zo heb je touwtjes stevig in handen, als de einddatum van je contract namelijk in het zicht komt dan is het een slim idee om energie vergelijken 2019 van start te laten gaan.

 • De kale energieprijzen 2019 zijn namelijk niet heel hoog, als je de vergelijking maakt met de gasprijzen kunnen we gerust ademhalen.
 • Als je nu toeslaat kun je bij de goedkoopste energieleverancier de energieprijzen voor 2019 vastleggen voor 1 of 3 jaar. Dit kan honderden euro’s schelen.

De komende jaren wordt de energierekening steeds hoger

We zitten namelijk in een stijgende markt en de komende jaren zal de energierekening alleen maar duurder worden. Fiscale maatregelen kunnen er voor zorgen dat de energieprijzen stijgen. Toch veranderd de kale energieprijs tweemaal per jaar, daar kun je handig op inspelen als je contract afloopt.

Energie vergelijken als je gaat verhuizen

Als je gaat verhuizen komt er veel op je af. Je moet een hele hoop regelen en daar hoort ook je energie bij. Er zijn een aantal opties die je moet bekijken als je op meerdere adressen stroom moet hebben.

 • Je kunt bij de energieleverancier vragen om tijdelijk op twee adressen dezelfde stroom te leveren.
 • Je kunt ook een nieuw contract afsluiten op het adres van de nieuwe woning. Je hebt dan twee verschillende contracten lopen, zorg er voor dat deze naadloos in elkaar overlopen.

Wat vinden anderen van energie vergelijken bij de beste-energievergelijker.com?

“Energievergelijken was heel makkelijk op deze site door de handige energie vergelijker, ik had binnen 5 minuten alle aanbiedingen inzichtelijk en ik ben overgestapt naar een goedkopere leverancier. Ik kwam er ook nog eens achter dat ik niets meer zelf hoefde te regelen, helemaal top!”

“Ik ben via deze site voor de eerste keer overgestapt met een energievergelijker nadat ik er achter kwam dat ik op variabele tarieven zat bij mijn oude leverancier. Ik was daar al 5 jaar klant maar de beloning bleef uit, sterker nog ik ging alleen maar meer betalen.”

“Ook ik ben er achter gekomen hoe veel geld je kunt besparen door gebruik te maken van een jaarlijkse overstap, energie vergelijken is een makkie en ik heb ruim € 175 euro kunnen besparen met mijn overstap.”

“Ik doe jaarlijks aan energie vergelijken, dit was de eerste keer dat ik gebruik maakte van de energie vergelijker van beste-energievergelijker.nl. Alles is naar wens geregeld, tot volgend jaar!”

Hoe werkt energie vergelijken en overstappen met de energievergelijker precies?

✓ Overstap volledig geregeld, je hoeft niets te doen

✓ Vergelijken zoals jij dat zelf wil met handige filters

✓ Alle beste energieleveranciers in 1 vergelijker

1

Zorg er voor dat je je huidige energie contract bij de hand hebt.

Daardoor wordt het veel makkelijker om de energievergelijking op te stellen t.o.v. je oude leverancier.

2

Vul je huidige verbruik, postcode en energievoorkeur aan.

Zo ben je tijdens het energie vergelijken geen appels met peren en weet je zeker dat je de beste prijs gevonden hebt.

3
+
Vergelijk de prijzen, vul de gegevens in & bespaar direct.

De overstap wordt helemaal voor je geregeld. Je hoeft niets meer zelf te regelen na het energievergelijken.

4
c

Geef al je oude meterstanden aan de nieuwe leverancier.

Na het aanleveren van deze gegevens zal de nieuwe leverancier beginnen met leveren volgens het nieuwe energiecontract.

5
R

Je bent nu officieel overgestapt naar je nieuwe contract

En begonnen met betalen van de meest gunstige prijs.We hopen dat je volgend jaar weer komt energie vergelijken.

Een aantal handige filmpjes over energie vergelijken