Energie vergelijken? Check nu de beste deals

BESPAAR TOT

€450,-

PER JAAR!

Vergelijk met 1 klik je energierekening

447.465

Mensen vergeleken de
afgelopen maand

Tot wel €450

Gemiddelde besparing per
huishouden per jaar

Privacy

Vul veilig en anoniem je
gegevens in

Klantscore: 9,3

Gemiddelde klantwaardering
op basis van 32.453 reviews

Top 3 energie aanbiedingen

2

14 beoordelingen

8

Looptijd

1 maand vaste prijs

Cashback

Geen cashback

Prijs per jaar

€ 2325,17

1

27 beoordelingen

10

Looptijd

1 maand variabel tarief

Cashback

Geen cashback, wel combikorting mogelijk

Prijs per jaar

€ 2063,51

3

21 beoordelingen

10

Looptijd

1 maand variabel tarief

Cashback

Geen cashback

Prijs per jaar

€ 2380,23

“Stop met teveel betalen en begin vandaag al met besparen“

Energie vergelijken is tegenwoordig een bekend begrip in Nederland. Dat vinden we ook niet gek met de stijgende energieprijzen. Om tot de beste deal te komen kun je gebruik maken van onze energievergelijker, zo stop je met teveel betalen en begin je vandaag al met besparen op je energierekening.

Maar hoe werkt het vergelijken van energie nou eigenlijk en is het ingewikkeld? Helemaal niet. Met een paar simpele klikken kun je alle deals met elkaar vergelijken, geheel afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Daarbij wordt je ook nog eens voorzien van hulp om zeker te zijn van je keus. Vervolgens is een overstap of aanvraag binnen enkele minuten geregeld.

Heb je nog vragen of heb je wat hulp nodig? Lees dan eerst onze meest gestelde vragen door op deze pagina of neem contact op met onze klantenservice, we helpen graag om jouw te voorzien van de beste deal!

Roy van Wensen

Beste-energievergelijker.com

Hoe werkt energie vergelijken precies in 2022?

Stap 1:


Verzamel alle gegevens
van je huidige contract

Stap 2:


Vul je voorkeuren in en
bekijk de aanbiedingen

Stap 3:


De energieleverancier
zet je contract over

Stap 4:


Vul je laatste gegevens in
en ontvang de bevestiging

Stap 5:


Je contract gaat in.
Je hoeft niets te doen.

Meest gestelde vragen over het gebruik van de energievergelijker

Linker toggle op pagina /energie-vergelijken/

Energievergelijker filteren

Door een energievergelijking te maken kunt u eenvoudig de prijzen van energieleveranciers vergelijken. Onze rekenmodule maakt een nauwkeurige energievergelijking en berekent de goedkoopste energieleverancier voor uw situatie.

Duurzaamheid en groene & grijze stroom

Veel mensen hechten veel waarde aan de keuze voor grijze of groene energie. Je kunt in de energie vergelijker heel gemakkelijk de optie duurzaamheid kiezen. Daarbij kun je ook de keuze maken tussen grijze of groene stroom.

Energiecontract vergelijken, vast of variabel?

Nog een belangrijke is het filteren van de vaste of variabele energietarieven in de energievergelijker. Als je nergens aan vast wil zitten raden we altijd een variabel contract aan. Als je de beste prijs willen gaan raden we je aan om voor vaste tarieven te kiezen.

Ga aan de slag met de vergelijker

Tijd om aan de slag te gaan, alle factoren om gemakkelijk energievergelijkingen te maken zijn duidelijk. Vul alle benodigde gegevens in en je kunt direct aan de slag om de beste energieleveranciers te vergelijken.

Energieprijzen vergelijken zonder gedoe

In de energievergelijker tonen we de laagste jaarprijzen: deze zijn vaak het laagst vanwege een welkomstkorting die aan het einde van je contract wordt uitbetaald.

Wil je meteen een lager maandbedrag? Ga dan voor een contract met speciale actietarieven. Vergeet niet om tijdens het energiecontract vergelijken te kijken naar de tarieven, beslis of je een vast of variabel tarief wil betalen en kies het beste contract.

Energie vergelijken, iedereen heeft het nodig. Het is tegenwoordig ook in een mum van tijd geregeld. Met de volgende gegevens kan het in 3 minuten geregeld zijn, begin direct met besparen door onze energievergelijker te gebruiken.

Bekijk eerst je huidige energiecontract

Het eerste dat je moet doen als je energie wil vergelijken is je huidige energiecontract opzoeken. Je kunt deze online inzien op de site van je energieaanbieder.

Op het contract kun je zien of de looptijd van je contract inmiddels verlopen is. Als dat het geval is dan kun je beginnen met energie vergelijken want je contract is dan vrij opzegbaar.

Als het contract nog niet verlopen is dan is het slim om 8 tot 6 weken voor het einde van je contract energie te vergelijken. Op dat moment zorg je er namelijk voor dat je oude en nieuwe contract feilloos in elkaar overlopen.

Jaarrekening bij het energie vergelijken

Het is ook slim om je jaarrekening bij het energie vergelijken te gebruiken. Je kunt dan makkelijk je jaarlijkse energieverbruik zien. Als je deze gegevens in de energievergelijker invult kun je heel gemakkelijk een perfecte energie vergelijking maken.

Het verbruik bepaald namelijk hoe veel je gaat betalen.

Het is alsnog geen ramp als je geen inzicht hebt in je verbruik, de energievergelijker kan op basis van je adres en gezinssamenstelling al een zeer goede schatting maken.

Vergelijk energiekosten niet enkel op de laagste prijs, de voorwaarden zijn ook erg belangrijk om een goede vergelijking van energieprijzen te maken.

Energierekening vergelijken

Het besparen op energiekosten is alleen steeds lastiger geworden door de vervelende energierekening die helaas nog steeds niet duidelijk is.

Als je onze energievergelijker gebruikt kun je alle onderdelen gemakkelijk overzien waardoor je extra inzicht krijgt in de kosten van je energiecontract.

Tweedelige energierekening

Toch is het wel handig om te weten wat je dan precies vergelijkt. De energierekening bestaat namelijk uit twee delen. Een deel is het energietarief waar je totaal geen invloed op uit kan oefenen en er is nog een deel waarbij de prijs vast staat.

Het vastrecht tarief

Deze prijs staat los van je verbruik(het zogenoemde vastrecht). Beide delen van de rekening kunnen in hoogte verschillen per energieleverancier.

Energiekosten vergelijken

Energierekening vergelijken is tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer. Je kunt ieder jaar opnieuw je energiekosten berekenen.

Je voorkomt daardoor een stijging en bespaart direct op de energiekosten. Alle aanbieders van gas en stroom staan te popelen om je als nieuwe klant binnen te halen.

Energierekening vergelijken

Begin direct met energiekosten vergelijken om flink wat geld over te houden de komende maanden. De energierekening controleren zorgt ervoor dat u op de hoogte blijft van uw verbruik, daarbij kun je ook het voorschotbedrag verlagen.

Stroom en gas aanbieding

Het mooie is dat de energieleveranciers tweemaal per jaar hun energieprijzen wijzigen waardoor het aanbod weer veranderd.

Een hoge welkomstkorting is natuurlijk welkom en vooral wanneer die korting een paar honderd euro per jaar scheelt en u dat geld overhoudt.

Op deze manier krijgt u gemakkelijk de beste energie aanbiedingen te zien die bij u passen. Het energie vergelijken kost je niks, maar de kostenbesparingen kunnen flink oplopen. Het is daarom belangrijk om in de gaten te houden wat er allemaal in de energiemarkt speelt.

Energievergelijker & Energie acties vergelijken

Nog een voordeel van een online energievergelijkers zijn de welkomstkortingen en scherpe actietarieven die gelden.

Kortingen & Cashbacks

Alle energieleveranciers stunten regelmatig met mooie korting en cashbacks in online energievergelijkers. Dit doen ze omdat de concurrentie op de energiemarkt enorm is.

Prijsvergelijk energie

Alles gaat om prijs en dagelijkse acties kunnen het verschil maken in de verkoop van energie.

Energie vergelijken 2022

Een aanbieder kan uit het niets een superaanbieding lanceren waardoor jij op het perfecte moment instapt om een besparing te maken.

Steeds meer Nederlanders beginnen energiecontracten vergelijken te begrijpen. De verwachting is dat energie vergelijken 2022 een nieuwe mijlpaal gaat worden met nieuwe recordaantallen overstappers.

Het kan natuurlijk zijn dat je tegenwoordig zonnepanelen hebt geïnstalleerd. Het kan dan zijn dat je zelf stroom opwekt. Gelukkig kun je in onze energievergelijker tegenwoordig aangeven dat je zonnepanelen hebt. Vul de hoeveelheid stroom die je verwacht op te wekken en geef aan hoeveel zonnepanelen je hebt.

Aanmelden voor salderen als je stroom wil terugleveren

Let er wel op dat je jezelf eerst moet aanmelden als je stroom wil gaan salderen aan het energienet. Pas op dat moment ontvang je een vergoeding voor teruglevering van stroom.

 • Het is zeker aan te raden dat wanneer je aan het energie vergelijken bent, dit omdat je rekening houdt met energieleveranciers die een teruglevering vergoeding aanbieden als je gaat salderen.

Slimme meter aanschaffen

Het is ook slim om een slimme meter aan te schaffen als je zonnepanelen hebt. Zo kun je namelijk zien hoeveel stroom je hebt opgewekt, hoeveel je hebt verbruikt en het verschil hiertussen.

 • Energie vergelijken wordt op deze manier een stuk gemakkelijker omdat we rekening houden met je zelf opgewekte stroom.
 • Als je meer stroom teruglevert dan je verbruikt, krijg je hier van de energieleverancier een terugleververgoeding voor. In onze energievergelijker zie je precies welke terugleververgoeding de verschillende energieleveranciers aanbieden.

Hoe zit het met het maandelijkse voorschotbedrag

Maar hoe zit het met het maandelijks voorschotbedrag? In onze energievergelijker zie je wat je per jaar gaat betalen op basis van je energieverbruik.

 • Bekijk direct de kosten per maand, een ding wat je wel moet onthouden is dat dit een indicatie is. De verwachte jaarkosten worden namelijk gedeeld door twaalf.
 • De nieuwe energieleverancier berekent de verwachte jaarkosten aan de hand van het energieverbruik in jouw woning in de afgelopen drie jaar. Deze gegevens zijn de basis voor het maandelijks voorschotbedrag dat wordt vastgesteld.

Rechter toggle op pagina /energie-vergelijken/

Al ruim 2,3 miljoen consumenten hebben gebruik gemaakt van energie vergelijken volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Sinds 2004 is de energiemarkt vrijgegeven waardoor aanbieders op de energiemarkt de vrijheid kregen om hun eigen energietarieven te bepalen.

Je kunt door heel het jaar heen vergelijken en overstappen

Je kunt als klanten tegenwoordig heel het jaar door energie vergelijken en overstappen. Energiebedrijven worden gedwongen lage energietarieven te hanteren. Door de grote concurrentie op de energiemarkt liggen er grote kansen om energietarieven vergelijken rendabel te maken. Je kunt als consument het meeste profiteren door over te stappen na het einde van je jaarcontract.

Veel Nederlanders weten nog niet van energie vergelijken

Veel mensen weten nog steeds niet dat de gas- en stroomtarieven per energieleverancier enorm kunnen verschillen. Ruim de helft van de Nederlanders die gas en stroom afneemt heeft nog steeds geen overstap gemaakt en betaalt het hoogste energietarief. Energie vergelijken kan je op jaarbasis al gauw 300 euro opleveren waardoor energievergelijken natuurlijk loont.

Energie vergelijken onafhankelijk in 2022

Je kunt er vanuit gaan dat je volledig onafhankelijk energie vergelijkt bij de beste-energievergelijker.com. Het maakt ons niet uit welke leverancier je kiest in de vergelijking omdat we geen speciale afspraken hebben gemaakt met leveranciers. De leveranciers hebben echter wel een groot belang om goede energiecontracten aan te bieden in online energievergelijkers. Hoe goedkoper het contract is, hoe hoger de desbetreffende energieleverancier in de energievergelijker uitkomt. Dat betekent dat er veel meer klanten zich aanmelden voor een aanbieding. Het goedkoopste energiecontract helemaal aangepast aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Veilig energie vergelijken bij beste-energievergelijker.com

Het is bij ons 100% veilig om energie te vergelijken. Alle gegevens die ingevuld worden zijn versleuteld door de beveiligde HTTPS verbinding.

Je persoonsgegevens worden veiig verwerkt

De persoonsgegevens die uitgewisseld worden zijn daardoor volledig veilig, een buitenstaander kan er nooit bijkomen. De gegevens die je gebruikt bij het energievergelijken worden na gebruik niet opgeslagen en gewist, als je de keuze om over te stappen dan worden je gegevens alleen gedeeld met de nieuwe leverancier.

Energie vergelijken & goedkoop uit zijn

Iedereen wil zo goedkoop mogelijk leven, en een energierekening laag houden helpt daar goed bij. Veel mensen zoeken daarom bij het energie vergelijken altijd naar de laagste prijs. Energie aanbieders speler daar slim op in met allerlei cadeaus en kortingen. Maar let op en laat je oordeel niet vertroebelen. Soms lijken deze energiecontracten voordelig, maar uiteindelijk betaal jij de voordeeltjes helemaal zelf.

Is het energiecontract makkelijk opzegbaar?

Daarbij wil je graag weten of je je contract makkelijk kunt beëindigen en of dit verstandig is, het kan namelijk zijn dat je een boete betaald.

Altijd 14 dagen bedenktijd bij energie en gas vergelijken

Na het vergelijken van energie en het aanvragen van een energiecontract via de vergelijker op deze website, heb je bij een normale overstap sowieso 14 dagen bedenktijd. Denk er aan, als je annuleert is het slim om altijd een schriftelijke bevestiging te vragen van de leverancier.
Je kunt energie vergelijken op verschillende tarieven omdat de prijs constant wisselt. Het is ook verstandig om te filteren op variabele of vaste energietarieven omdat de keuze voor deze tarieven geheel persoonlijk is.

Vergelijken energieprijzen

Bij een variabel contract wordt de prijs gebaseerd op het verleden. De gemiddelde prijs van de afgelopen 6 maanden bepaalt wat je voor je energie betaald. De energieprijs wordt dus ieder half jaar opnieuw aangepast.

Vergelijk vaste energieprijzen

Vaste energieprijzen zijn wat stabieler en dekken de risico’s beter. Als je van zekerheid houdt raden we altijd aan om een vast energie contract te vergelijken.

Voorwaarden energiecontract

Als je een energievergelijker gebruikt weet je zeker dat je een contract hebt bij een aanbieder met de juiste voorwaarden. Dit is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van je energiecontract. Lees daarom ook altijd de voorwaarden goed door, voordat je een nieuw contract afsluit.

Energietarieven vergelijken

Het eerste tarief dat je betaalt is het energietarief. Dat is het totale bedrag dat je betaalt per kWh of m3 gas. Dat bedrag staat vast maar kan per maand verschillen. Het kan immers zo zijn dat je in de ene maand meer verbruikt als in de andere. Je energieverbruik is dus de grootste factor in de totale jaarprijs omdat deze de totale hoogte bepaalt.

Tarief per kWh of m3

De tarieven per kWh of m3 verschillen echter wel per energieleverancier. Het ene energiebedrijf vraagt een hoger tarief dan de andere waardoor je dus kunt prijsvergelijken op energie.

Energietarieven 2019

De aankomende maanden is de verwachting groot dat de variabele energietarieven voor gas en stroom opnieuw zullen stijgen. Deze stijging kan oplopen tot gemiddeld € 64,- per jaar voor een gemiddeld huishouden met een verbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m³ gas.

Vergelijk gas en stroom

Gas en stroomprijzen vergelijken kan dus slim zijn als je momenteel nog over een variabel energiecontract. Veel huishoudens zitten op dure variabele contracten bij Essent, Nuon, of Eneco en weten niet dat ze kosten kunnen besparen door hun huidige energiecontract te vergelijken.
 • Stroom en gas vergelijken is slim omdat het aanbod van leveranciers tweemaal per jaar wordt aangepast. Daardoor kun je hoge welkomstbonussen pakken als je opnieuw gas en stroom afsluit.
 • Door de dalende gasprijzen zijn er mensen die een variabel gascontract afsluiten om kosten te besparen.
 • Zoek daarom nu naar de goedkoopste stroom en gas aanbiedingen en vindt de beste energiecontracten via onze energie vergelijker.

Energieprijzen 2022 vergelijken een lastige taak? Nee joh, je kunt nu alvast kijken naar alle tarieven die voor het komende jaar gelden. Je kunt in onze vergelijker direct alle prijzen inzien en de beste prijs vinden. Zo heb je touwtjes stevig in handen, als de einddatum van je contract namelijk in het zicht komt dan is het een slim idee om energie vergelijken 2019 van start te laten gaan.

 • De kale energieprijzen 2019 zijn namelijk niet heel hoog, als je de vergelijking maakt met de gasprijzen kunnen we gerust ademhalen.
 • Als je nu toeslaat kun je bij de goedkoopste energieleverancier de energieprijzen voor 2022 vastleggen voor 1 of 3 jaar. Dit kan honderden euro’s schelen.

De komende jaren wordt de energierekening steeds hoger

We zitten namelijk in een stijgende markt en de komende jaren zal de energierekening alleen maar duurder worden. Fiscale maatregelen kunnen er voor zorgen dat de energieprijzen stijgen. Toch veranderd de kale energieprijs tweemaal per jaar, daar kun je handig op inspelen als je contract afloopt.

Als je gaat verhuizen komt er veel op je af. Je moet een hele hoop regelen en daar hoort ook je energie bij. Er zijn een aantal opties die je moet bekijken als je op meerdere adressen stroom moet hebben.

 • Je kunt bij de energieleverancier vragen om tijdelijk op twee adressen dezelfde stroom te leveren.
 • Je kunt ook een nieuw contract afsluiten op het adres van de nieuwe woning. Je hebt dan twee verschillende contracten lopen, zorg er voor dat deze naadloos in elkaar overlopen.

Wij helpen je met het vinden van de
beste energie vergelijking

Eerlijk vergelijken

Vergelijk de tarieven van alle
40 leveranciers voor een eerlijk
en overzichtelijk resultaat.

Door experts

Onze energie experts zijn dagelijks bezig
met het vinden van de beste en
goedkoopste energiedeals.

Snel en veilig

Een energiecontract afsluiten doe
je in 5 minuten en altijd in de
veilige omgeving van de leverancier.

Bedenktijd

Verkeerde keuze gemaakt? Dan kun je
binnen 14 dagen de aanvraag kosteloos
annuleren.

Alle aanbieders in
één overzicht!

Op de Nederlandse energiemarkt zijn veel aanbieders te vinden, hierdoor kan het lastiger zijn om de juiste aanbieder voor jouw situatie te vinden. Om je een handje verder te helpen hebben we alle aanbieders in een overzicht voor je verzameld. Zo zie je direct het aanbod en de mogelijkheden waar uit gekozen kan worden.

Zie je er een goede aanbieder tussen staan en wil je jouw slag slaan? Druk dan op de knop om naar de aanbieder te gaan. Toch graag nog wat meer informatie? Bekijk dan eerst alle details in het overzicht om tot de beste keus te komen.

Top 3 energie aanbieders

Positie
Leverancier
Beoordeling

Alle aanbieders in
één overzicht!

Vivamus venenatis, mauris eu convallis varius, erat ipsum suscipit mauris, at sollicitudin lorem dui id nisi. Morbi tincidunt pretium urna, eget commodo erat hendrerit nec. Nunc id nibh ornare, aliquet diam vitae, dictum quam. Aenean eget condimentum ligula. Cras ut felis condimentum, congue augue in, sagittis eros. Donec ut pulvinar metus. Ut sollicitudin sodales orci in pulvinar.

In auctor mauris vel faucibus interdum. Phasellus vel neque venenatis, ultricies magna sed, ultricies velit. Aliquam nisi nulla, scelerisque ut venenatis sit amet, auctor id augue. Integer interdum accumsan li bero, in imperdiet lorem condimentum vitae.

Top 3 energie aanbieders

Positie
Leverancier
Beoordeling

Onze leestips voor de
beginnende energievergelijker

Energie vergelijken en zorgeloos overstappen