10 tips om heel gemakkelijk energie te besparen in de zomer

Feb 17, 2019 | Energie, Energie Besparen | 0 comments

Feb 17, 2019 | Energie, Energie Besparen | 0 comments

Zorg dat je een airconditioner afstemt en goed onderhoud

U moet dit onderhoud eenmaal per jaar plannen, idealiter in het vroege voorjaar. Tijdens een afstelling zal uw HVAC-technicus het systeem reinigen, preventief onderhoud uitvoeren, zorgen voor de juiste vloeistofniveaus en andere stappen nemen om de energie-efficiëntie te optimaliseren en onverwachte storingen te voorkomen. Daarnaast kun je energie berekenen om meteen te besparen met een overstap.

Zorg er voor dat je huis dicht en geïsoleerd is.

U wilt warme lucht buiten houden en koele lucht binnenlaten, dus neem even de tijd om uw huis te inspecteren op luchtlekken en slechte zolderisolatie. Voor de meest grondige beoordeling, kunt u overwegen een professionele energie-audit in te plannen waarin technici infrarood warmtekartering gebruiken om de zwakke punten in uw huis aan te wijzen.

Houd uw ventilatieopeningen vrij.

Uw airconditioner kan niet efficiënt werken als uw ventilatieopeningen worden geblokkeerd door tapijten of meubels. Controleer al uw ventilatieopeningen om ervoor te zorgen dat ze open zijn, stofvrij en lucht naar het midden van de kamer richten.

Blokkeer de zon.

Het kan mooi zijn als de zon door je ramen schijnt, maar het zal je geld kosten. Het is van essentieel belang dat u de tinten of jaloezieën op de zon gerichte ramen houdt. Sommige raambehandelingen werken beter dan andere, zoals reflecterende tinten, verduisteringsgordijnen en honingraatgordijnen.

Gebruik plafond- en sokkel ventilatoren.

Fans stellen je in staat om je thermostaat op te hogen tot vier graden zonder enige vermindering van het comfort, volgens het ministerie van Energie. Zorg er gewoon voor dat je plafondventilatoren tegen de klok in draaien voor de zomer en dat je de fans niet in lege kamers laat lopen. Fans koelden de lucht niet af – alleen mensen!

Upgrade naar een slimme thermostaat.

De nieuwste thermostaten kunnen overal met de kraan van een smartphone worden bediend, waardoor het gemakkelijk is om een ​​paar graden op te warmen als u niet thuis bent. Veel slimme thermostaten kunnen zelfs uw verwarmings- en koelingsgewoonten leren kennen en anticiperen op het comfort dat u thuis nodig heeft om u geld te besparen. Vrijwel iedere energieleverancier levert een slimme thermostaat.

Leer van je magnetron en grill te houden.

Het is heet genoeg buiten en als je je oven binnenin opzet, wordt het werk van je airconditioner niet eenvoudiger. Buiten grillen en magnetron koken zijn twee manieren om voedsel te bereiden zonder extra warmte te genereren. Wanneer alleen bakken zal doen, overweeg dan het maken van kleinere porties die u in een broodroosteroven kunt doen.

Maak overdag gebruik van andere grote apparaten.

Sommige apparaten – met name drogers en vaatwassers – kunnen ook heel wat ongewenste warmte uitstoten. Wacht tot na het invallen van de duisternis om deze en andere grote apparaten te laten werken, zodat je airconditioner niet te veel gevechten tegelijk vecht.

Upgrade naar LED-lampen.

Verlichting was vroeger een veelvoorkomende bron van ongewenste zomerse warmte, maar in deze tijd van betaalbare LED-verlichting hoeft u niet in het donker te zitten. LED-lampen blijven koel aan, terwijl ze allemaal een fractie van het vermogen van gloeilampen en fluorescentielampen opvangen. Maak een plan om alle lampen in uw huis te upgraden, zelfs als u slechts een paar lampen per maand koopt. Een echte energie besparing.

Ga gebruik maken van duurzame ramen

Vervanging van ramen is meestal een kostbaar voorstel, maar het is er een die u in de loop van de tijd terugbetaalt in energie-efficiëntie en comfort. Als uw ramen uit één ruit of verouderd en tochtig zijn, kunnen de energiebesparingen aanzienlijk zijn. Maak een financieel plan voor deze binnenlandse investering als u nog niet klaar bent om te upgraden.

Handige & leuke Video’s

Tips om energie te besparen, start direct!

Iedereen wil natuurlijk meer geld overhouden aan het einde van de maand. Dit kan nu dus ook door energie te besparen, zelfs zonder zonnepanelen is dit eenvoudig. Het is al snel mogelijk om honderden euro’s per jaar te besparen op de maandelijkse energierekening. Met...

Kosten Energierekening stijgen enorm in 2021

De meeste inwoners in Nederland zullen er niet blij mee zijn maar toch moeten zij er sterke rekening mee houden dat de energierekening in 2021 te maken gaat krijgen met flinke stijgingen. Minister van Economische Zaken, Eric Wiebes, kwam onlangs naar buiten dat de...

De energierekening controleren is een lastig klusje

De maandelijkse lasten betalen is soms een best vervelend klusje. Het is fijn als je er niet op hoeft te letten natuurlijk maar het is nog prettiger als je er 100% op kunt vertrouwen dat de afgeschreven bedragen ook kloppen. Je energierekening controleren is daarom...

15 tips om gemakkelijk energie te besparen

Begin direct met besparen Het is tegenwoordig helemaal niet meer moeilijk om op energie te besparen. Met het besparen van energie ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook nog is voor de portemonnee. Maar wat zijn nou de beste tips? We hebben ze...

Besparen op je energiecontract, begin direct!

Iedereen in Nederland heeft het nodig, stroom & gas, ook wel elektriciteit genoemd. Om energie te kunnen ontvangen zal een energiecontract moeten afsluiten met een, naar eigen wens gekozen, energieleverancier. Het energiecontract is de verbintenis die je speciaal...