Brussel keurt overname NLE door Budget Energie goed

Feb 17, 2019 | Energie Aanbieders | 0 comments

Feb 17, 2019 | Energie Aanbieders | 0 comments

Laatst is bekend geworden dan Budget Energie de Nederlandse Energie Maatschappij over mag nemen. De goedkeuring van is gekomen van de Europese commissie, die dit heeft besloten.

Zij zijn van mening dat er door de overname een bescheiden marktpositie ontstaat.

Overname

Begin dit jaar werd het nieuws bekend dat Budget Energie de Nederlandse Energie Maatschappij zou overnemen. Hierdoor zal Budget energie de op drie na grootste energieleverancier van energie worden in Nederland. Samen zijn ze goed voor 600.000 klanten en een omzet van ongeveer 700 miljoen euro. Ondanks dat NLE nu onder Budget Energie zal vallen, zal het bedrijf wel zijn eigen imago behouden.

Dit houdt in dat klanten die momenteel een contract hebben bij NLE, niks ervan zullen merken. De aandelen zullen allemaal in handen komen van Nuts groep, die eigenaar is van Budget Energie. Welk bedrag er hiermee gemoeid is is niet naar buiten gebracht. Naast Budget Energie hebben ook andere energie aanbieders actie ondernomen, Eneco heeft een overname E.on weten te bewerkstelligen.

Goedkeuring van de Europese commissie.

Omdat het voor de klanten belangrijk is dat er op de energiemarkt geen oneerlijke concurrentie ontstaan, hebben ze in Brussel wel gekeken naar waar de overname toe zou leiden. Nadat dit onderzocht is, zijn ze daar tot de conclusie gekomen dat de overname geen problemen zal opleveren binnen de huidige markt. In Nederland zijn overnames wekelijkse zaak, er is dan ook een heftige concurrentie in de energiemarkt.

Dit komt doordat de omvang van de bedrijven samen niet groot genoeg is om echt een verschil te maken. Op dit moment hebben ze samen ongeveer 600.000 klanten, waarmee ze nog niet aanreiken bij de top 3 namelijk: Nuon, Essent en Eneco.

Doorgroeien in de sector.

Nu deze overname eindelijk definitief is, kan Nuts group eindelijk zijn plannen proberen waar te maken. Waar ze nu 600.000 klanten hebben in Nederland en nog eens 100.000 in België, willen ze voor 2020 er 1 miljoen hebben. Om deze groei te kunnen realiseren hebben ze een hoop personeel nodig, waardoor het personeel van beide energie aanbieders kan aanblijven.

Handige & leuke Video’s

Overname E.on door Eneco, wat zijn de gevolgen?

E.on verdwijnt en wordt ondergebracht bij Eneco Eneco neemt naar verwachting op korte termijn E.ON. over van de Duitse onderneming Uniper. Door deze overname kan Eneco rekenen op 200.000 extra consumenten die stroom bij hun afnemen. De prijs die hiermee is gemoeid is...

Netbeheerders komen geld tekort voor energietransitie

De netbeheerders in Nederland hebben aangegeven de kosten voor de algemene energietransitie na 2030 niet meer volledig te kunnen betalen. De oorzaak van dit feit komt volgens de netbeheerders zelf doordat er simpelweg te weinig geld binnen vloeit. Echter staat dit...

Energiemaatschappijen de mist in bij jaarrekeningen

Na een onderzoek van Vereniging eigen huis is gebleken dat er veel fouten worden gemaakt op de energierekening. Zo zijn er fouten gemaakt met de belasting en de tarieven rondom piek- en daluren. Bij ongeveer 5% werd er een fout gezien in de jaarrekening. Mocht dit...

Greenchoice beste klantenservice in de energiesector

Over 2017 is energie aanbieder Greenchoice uitgeroepen tot de meest klantvriendelijke energieleverancier van Nederland. Nadat ze deze prijs al hadden gewonnen bij de consumentenbond, zijn ze ook hier uitgeroepen tot de beste. Hiermee voegen ze weer een mooie prijs toe...