review nle

NLE Review

Wil je een NLE energiecontract afsluiten, maar ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Geen zorgen, met behulp van onze NLE review & echte ervaringen van voorgangers weet je precies waar je aan toe bent. Lees snel verder of vergelijk direct alle NLE energie pakketten met wellicht goedkopere alternatieven.

Contactgegevens

Adres

Reguliersdwarsstraat 58A 1017 BM, Amsterdam

Telefoonnummer

088 730 7307

Website

https://www.nle.nl

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen zou hier weer kopen!

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

De energiemarkt in Nederland is flink in beweging. Tot 2004, was het eigenlijk heel standaard. Huishoudens konden tot 2004 niet zelf bepalen bij wie zij stroom afnamen. Dit was afhankelijk van de locatie waar iemand woonde. Vanaf 2004 werd de energiemarkt geliberaliseerd, zodat meerdere partijen op de markt konden komen om energie te leveren.

De Nederlandse Energie Maatschappij/NLE

De liberalisering van de energiemarkt, bracht het voordeel met zich mee, dat ieder huishouden in Nederland zijn eigen energieleverancier kon kiezen. Hierdoor ontstonden al snel vele kleine en grote bedrijven die energie aan huishoudens en voor zakelijk gebruik aanboden.

Een van de partijen die profiteerden van de Liberalisatie van de energiemarkt was de Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie of NLE). Het bedrijf werd in 2005 opgericht door de twee Nederlanders Harald Swinkels en Pieter Schoen, maar de verwachte groei van het bedrijf bleef de eerste jaren nog wel uit.

In 2007 werd dan ook besloten om het roer drastisch om te gooien en vooral door te gaan als een prijsvechter op de energiemarkt. De hele transitie ging gepaard met veel reclamespotjes waarin veel bekende Nederlanders in optraden. En het had succes.

De Nederlandse Energie Maatschappij ging groeien en al snel konden ze zich als grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland presenteren. Vanaf 2018 is de Nederlandse Energie Maatschappij overgenomen door Nuts Groep, die onder meer bekend staat met Budget Energie.

Wel blijft het merk de Nederlandse Energie Maatschappij gewoon bestaan en zelfstandig haar activiteiten voortzetten. Nuts Groep behoort anno 2022 tot de vier na grootste energieleverancier van Nederland.

Het energieaanbod van de Nederlandse Energie Maatschappij

Er zijn twee punten waarmee de Nederlandse Energie Maatschappij wil stunten. Het eerste punt zijn de tarieven. Men beweert al dan niet terecht, dat men de goedkoopste energieleverancier is en de praktijk wijst uit dat klanten het ermee eens zijn, want men weet vele klanten te binden.

Het tweede punt is het feit dat men durft te garanderen dat men alleen groene energie gebruikt. Het gebruik van groene energie is momenteel een veel besproken onderwerp in de maatschappij, waarbij de Nederlandse Energie Maatschappij handig op inspringt.

Men levert alleen groene windenergie en geen energie die is opgewekt met andere fossiele brandstoffen. Ook kan NLE groene energie leveren die is ingekocht door Noorse groene energiecertificaten. Dit is voornamelijk energie die is opgewekt met waterkrachtcentrales.

Wanneer u dus klant wordt bij NLE, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over grijze of groene energie, u weet dat u gegarandeerd groene energie afneemt.

Klanten kunnen zelfs kiezen welk soort groene energie men afneemt en vanwaar. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen om windenergie uit Nederland af te nemen, maar kiezen voor Europese windenergie is ook mogelijk.

Alle pakketten van NLE op een rijtje

NLE biedt je 4 verschillende pakketten. Bestaand uit twee combinatie pakketten en 2 losse gas pakketten. Bij de keus voor een combinatiepakket profiteer je al snel van voordelige aanbiedingen en kortingen.

Maar wil je alleen maar gas? Kies dan voor een enkel gas pakket bij de NLE. Op de site van de NLE heb je ook de mogelijkheid om zelf je persoonlijke pakket samen te stellen. Maak er gebruik van zou ik zeggen en profiteer van grote besparingen.

NLE verzekerd je ervan dat elk pakket geleverd wordt met 100% duurzaam opgewekte energie. Je kunt voortaan niet meer kiezen voor grijze stroom, puur omdat de NLE heeft gekozen voor duurzame opwekkking. Dit zien we terug in het stroometiket waarin te zien is dat er geen energie meer wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen. Nooit meer bang zijn voor sjoemelstroom dus!

100% Groene windstroom bij NLE

NLE begrijpt dat de toekomst van energievoorziening groen moet zijn. Daarom is de NLE slim om energie aan te bieden die 100% is opgewekt door duurzame windstroom. Daarnaast betaal je bij de NLE niet veel geld voor duurzame energie. Lekker makkelijk, jij een lage energierekening en het milieu besparen.

Betaalbaar Gas van NLE voor iedereen beschikbaar

Je kunt bij de NLE jouw gasprijs voor enkele jaren vastzetten. Zo kun je kiezen uit 1, 3 of 5 jaar. Hiermee verzeker je jezelf dat de gasprijs vast blijft te staan voor de gekozen tijd. Echter heeft de NLE geen invloed op veranderingen vanuit de overheid, je kunt dus jaarlijks wel veranderingen verwachtten als bijvoorbeeld de energiebelasting wordt aangepast.

Vaste leveringskosten en netbeheer bij NLE

Naast de te betalen gasprijs per kubieke meter moet je natuurlijk ook nog betalen voor de netbeheerkosten en de leveringskosten. Je betaalt leveringskosten voor het administratieve werk dat de NLE voor je doet.

Netbeheerkosten betaal je om het transport en aansluiting mogelijk te maken. Het fijne bij de NLE is dat deze gewoon vast blijven staan voor de looptijd van je contract.

Klant worden van NLE

Klant worden bij de Nederlandse Energie Maatschappij is heel eenvoudig online te doen. U kunt zich via een online formulier op de website aanmelden of met de klantenservice bellen. Wanneer u het formulier verzonden hebt, krijgt u per omgaande een bevestiging terug. Binnen 1 uur ontvangt u per e-mail uw nieuwe energiecontract, met alle voorwaarden en ook de tarieven. Vanaf het moment dat u het contract ontvangt gaat ook de wettelijke 14 dagen bedenktijd in. U kunt binnen deze 14 dagen zonder opgaaf van reden kosteloos het contract annuleren.

Een week voordat de energielevering gaat beginnen krijgt u de uitnodiging om de meterstanden door te geven en zal ook de eerste incasso van het eerste termijn gaan plaatsvinden. Bent u nog klant bij een andere energieleverancier dan is het geen enkel probleem om over te stappen. U vult uw gegevens van de huidige energieleverancier in en de Nederlandse Energie Maatschappij, zorgt ervoor dat u probleemloos kunt overstappen.

Anna van NLE

Anna is de slimme energiemeter van NLE. Anna is een ideaal hulpmiddel om uw energie in de gaten te houden en te besparen. U kunt de meter instellen dat wanneer u vertrekt naar uw werk vertrekt dat de temperatuur omlaag gaat en wanneer u onderweg terug bent naar huis, zal Anna de temperatuur in huis laten stijgen. U kunt Anna zelfs zo instellen, dat zij via gps weet waar u op dat moment bent, zodat zij op tijd de temperatuur in uw woning kan regelen.

NLE heeft zicht binnen tien jaar bewezen als een blijvertje op de energiemarkt, vooral nu het door een grote energieleverancier is overgenomen en wacht nog een mooi toekomst in Nederland.

Natuurlijk is NLE niet de enige aanbieder die we vergelijken, zo kunt u bijvoorbeeld ook kijken naar andere energiebedrijven. We hebben ze onder dit artikel alle aanbieders op een rijtje gezet. Klik op de buttons onder de logo’s als u meer wilt lezen over de andere energie aanbieders.

De garantie van 100% groene stroom bij de NLE

NLE vindt transparantie erg belangrijk en wil voor de consument duidelijk hebben waar ze hun stroom vandaan halen en hoe deze opgewekt wordt.

Uit het stroometiket van NLE kunnen we opmaken dat de geleverde elektriciteit opgewekt wordt door duurzame alternatieven. In dit geval maakt NLE gebruik van waterkracht en windenergie. Als je de duurzaamste energieleverancier wilt vinden is het verstandig om de verschillende stroometiketten van alle aanbieders naast elkaar te houden om te zien wie de meest duurzaamste aanbieder is.

Gebruik van stroometiket door de NLE

Het gebruik van een stroometiket is niet meer weg te denken tegenwoordig. Dit kan ook niet want alle energieleveranciers zijn al sinds 1 januari 2005 verplicht om consumenten te informeren met een stroometiket. Je kunt in dit stroometiket het percentage zien van de stroom en hoe deze is opgewekt.

Denk hierbij dus vooral aan: Is de stroom duurzaam opgewekt of door gebruik van fossiele brandstoffen zoals kolen of aardgas. Daartegenover wordt duurzame energie opgewekt door duurzame alternatieven zoals windenergie, zonne-energie of waterkracht.

Daarnaast is het verplicht om in de officiële stroometiketten ook aan te geven hoeveel CO2 per kWh er is uitgestoten door de energieleveranciers. Ook de productie van kernafval per kWh moet worden aangegeven op het stroometiket. NLE doet dit dan ook netjes volgens de regels. Op deze manier weten consumenten daadwerkelijk dat de duurzame energie die ze aanschaffen, dat deze dan ook echt duurzaam is opgewekt.

Storing

Denk je last te hebben van een NLE storing? Erg vervelend, we begrijpen dat je snel wilt weten of je daadwerkelijk te maken hebt met een storing. De storing kan ontstaan zijn door kortsluiting, werkzaamheden op straat of door verstoringen in het energienetwerk. Wil je graag te weten komen of er een NLE storing is op dit moment? Druk op de link en krijg alle informatie die je nodig hebt.

Ervaringen

Graag recensies en ervaringen lezen van NLE om tot de juiste keus te komen? Goed idee, op deze manier krijg je een duidelijk beeld over deze energieleverancier. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je zelf een review wilt achterlaten. We hebben hiervoor een aparte pagina gemaakt waar je alle ervaringen van NLE kunt lezen of zelf een review kan achterlaten.

Tarieven

Aan het zoeken naar de tarieven van NLE? Dan ben je hier op de juiste plek. We hebben namelijk alle tarieven voor je verzameld. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van het aanbod en kun je dit vergelijken met alle andere beschikbare energieleveranciers. Benieuwd geworden naar de NLE tarieven? Druk dan op de link om aan de slag te gaan en meer informatie te lezen.

Aanbiedingen

Wil je profiteren van een aanbieding of actie van NLE? Goed plan. Het is mogelijk om flink te besparen op de energiekosten door een actie of aanbieding te kiezen waarvan je kunt profiteren. Maar uit welke actuele NLE aanbiedingen kun je kiezen? Om je een goed overzicht te geven hebben we deze op een aparte pagina geplaatst. Druk op de link om ze nu te bekijken.

Beste beoordelingen

1 Anode Energie Review 8

Iedereen verdient de beste deal

Welke leveranciers vergelijken wij?

Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
8
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen

Start nu met besparen!

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen