Alles over overstappen van elektriciteit

Feb 23, 2019 | Overstappen Energie | 0 comments

Feb 23, 2019 | Overstappen Energie | 0 comments

Overstappen elektriciteit, het is een onderwerp waar we het de laatste tijd al vaker over hebben gehad. Over het algemeen kun je gemakkelijk geld besparen door middel van overstappen elektriciteit. De afgelopen jaren zijn de tarieven weer flink gestegen en ook dit jaar gaat de energierekening weer omhoog.

Als je regelmatig onderzoek doet naar de prijs van elektriciteit kunnen we ons goed voorstellen dat je graag een verbeterd aanbod wil ontvangen van een leverancier. Als de looptijd van je contract bijna afgelopen is kun je al helemaal voordelig overstappen op elektriciteit omdat de tarieven dan aangepast mogen worden door de leverancier. Energieleverancier vergelijken en overstappen kan ook door direct naar de vergelijker te gaan onder in dit artikel.

Je hoort niets van een elektriciteitsleverancier

Doorgaans zul je niks horen van een elektriciteitsleverancier en als je al een verbeterd aanbod krijgt zul je zien dat het een matige besparing oplevert die in schril contrast staat tegenover de verbeterde contracten die je kunt vinden in de online elektriciteitsvergelijkers. Maar goed, er bestaan toch nog wat onduidelijkheden over elektriciteit overstappen, om je te helpen hebben we een artikel geschreven om je het een en ander duidelijk te maken over een dergelijke overstap.

Maak een prijsvergelijking als je op je elektriciteit wil besparen

Door het maken van een prijsvergelijking op onze website kun je zien welke tarieven alle aanbieders hanteren voor elektriciteit, je kunt in de vergelijker kiezen of je alleen elektriciteit wil vergelijken of alleen gas wil vergelijken en je hebt de mogelijkheid om beide in een pakket te vergelijken op prijs.

Als je kiest voor een totaalpakket is de besparing over het algemeen wat hoger, toch zijn er genoeg consumenten die kiezen voor gas bij een leverancier en elektriciteit bij een andere leverancier. Dat betekent echter wel dat je 2 verschillende leveranciers een voorschot moet betalen. Noteer al deze kosten goed als je van plan bent om dit te gaan doen, het kan namelijk voordeliger zijn om een gebundeld energiecontract af te sluiten.

Waarom is het voordelig om elektriciteit overstappen te regelen

Veel mensen vragen zich ook af hoe het kan dat er zo veel voordeel zit aan elektriciteit overstappen, gelukkig is dit wel makkelijk te verklaren. Door de liberalisering van de energiemarkt is de concurrentiestrijd flink toegenomen en heeft de consument een stuk meer macht gekregen. Leveranciers van elektriciteit leveren consumenten precies wat ze willen en door de enorme toename aan leveranciers wordt er bijna dagelijks op prijs geconcurreerd. Daar overstappen een eitje door de overstapservice.

Prijzen van de elektriciteit en energie blijven stijgen

Omdat de prijzen van elektriciteit en gas blijven stijgen door de toegevoegde energiebelastingen wordt het nog interessanter om de prijs die je aan een leverancier betaalt omlaag te krijgen, een elektriciteit overstap is dan een van de meest voordelige keuzes.

De welkomstkorting en cadeau’s geven vaak de doorslag bij elektriciteit overstappen

Daarnaast kun je concluderen dat voor veel mensen de welkomstbonus of het cadeau dat bij een overstap wordt gegeven vaak de doorslag biedt. Veel mensen sluiten tegenwoordig een 1 jarig contract

af bij het elektriciteit overstappen en ontvangen dan direct een dikke bonus of cashback. Het jaar daarop kan er weer overgestapt worden en heb je wederom een leuke welkomstkorting of cadeau te pakken, dat is de kracht van elektriciteit overstappen. Begin direct met alle aanbieders vergelijken en zorg er voor dat je dit jaar absoluut minder betaalt dan nodig is en pak ook nog een mooie bonus zonder dat je dit ook maar een euro kost. 

Handige & leuke Video’s

Overstap van energie is slim in 2020

Overstap van energie is slim in 2020

Je zult het waarschijnlijk al gehoord hebben, de energierekening gaat vanaf 1 januari weer omhoog, toch zijn er genoeg manieren om hier slim op in te spelen om kosten te besparen op de energierekening. Wil je weten hoe je makkelijk kunt besparen op deze kosten? Lees...

Alle fabels over energie overstappen

Alle fabels over energie overstappen

Overstappen van energieleverancier is de afgelopen jaren steeds populairder aan het worden, steeds meer mensen beginnen de waarde te zien van overstappen omdat de energierekening maar duurder en duurder wordt. In 2018 stapten ruim 1,3 miljoen huishoudens over en maar...

Overstappen of verlengen bij Oxxio

Overstappen of verlengen bij Oxxio

Toch een onderwerp wat voor veel mensen lastig is, ze weten dat het contract binnenkort afloopt en zijn verschillende opties aan het doornemen. Moet je bij de huidige leverancier blijven, of moet je verder kijken naar goedkopere opties? Het is sowieso altijd...