Overstappen of verlengen bij Oxxio

Feb 17, 2019 | Overstappen Energie | 0 comments

Feb 17, 2019 | Overstappen Energie | 0 comments

Toch een onderwerp wat voor veel mensen lastig is, ze weten dat het contract binnenkort afloopt en zijn verschillende opties aan het doornemen. Moet je bij de huidige leverancier blijven, of moet je verder kijken naar goedkopere opties? Het is sowieso altijd verstandig om ieder jaar de opties opnieuw te overwegen, vergelijken is hierbij de makkelijkste manier.

Net zoals bij alle andere leveranciers kan je er bij Oxxio voor kiezen om de overeenkomst te verlengen, deze mogelijkheid krijg je vaak al een stuk voordat het contract afloopt. Deze zaken worden meestal via de mail of via de post geregeld, en de meeste mensen verlengen het contract dan ook met twee jaar of vijf jaar. Maar is dit wel het slimste wat je kan doen als consument?

Voor ieder persoon en iedere thuissituatie is het natuurlijk anders, het is dus lastig te zeggen wat over het algemeen het beste is. Zoals we al eerder aangaven is het altijd slim om ieder jaar de prijzen in de gaten te houden met daarnaast de aanbiedingen van verschillende leveranciers. Het heeft dus met veel verschillende factoren te maken. Wil je nou wat meer weten over het overstappen bij Oxxio? Dan is het slim om even door te lezen, we hebben namelijk wat handige dingetjes onder elkaar gezet voor je.

Is Oxxio voordelig?

Zoals bij iedere andere leverancier is het altijd verstandig om te kijken hoe voordelig die op dat moment echt is. Dit is bij Oxxio niet anders. Aangezien de prijzen van het gas en licht over het algemeen stijgen, is het dus verstandig om dit goed bij te houden. Je zorgt er daarmee voor dat je altijd up-to-date bent met de huidige prijzen.

Als je dus op het punt staat om het contract te verlengen bij je huidige leverancier, is het dus slim om af te wegen hoe voordelig het nou eigenlijk echt is. Het aanbod van aanbieders wordt vaak leuk voor gedaan met een mooie korting, terwijl je eigenlijk een veel hogere korting zou krijgen als je naar een andere leverancier overstapt. Huidige leveranciers proberen dit natuurlijk altijd te voorkomen, en proberen dit met de korting. Hou dit dus altijd goed in de gaten als je zo weinig mogelijk wilt betalen voor je energie.

Tevredenheid van groot belang

Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk, ben je als klant tevreden over je huidige energieleverancier? Je bent tenslotte degene die hier de klant is, dan mag daar ook een tevreden gevoel bij zitten. Dit geldt voor iedere klant bij iedere leverancier, en dus ook bij Oxxio. We krijgen vaak van mensen te horen dat ze wel tevreden zijn, of dat ze het wel prima vinden zo. In sommige van deze gevallen valt er echter veel geld te besparen wat natuurlijk zonde is, het is namelijk geld wat je aan veel leukere dingen kunt besteden.

Er kunnen verschillende redenen zijn om over te stappen van leverancier, zoals we net al zeiden is goedkoopste aanbod vaak de reden. Maar er kunnen ook nog andere redenen aanzitten, zo kunnen mensen het bijvoorbeeld belangrijk vinden dat het groene energie is, en andere mensen zijn totaal niet te spreken over de klantenservice die de leverancier biedt. Kortom er zijn genoeg redenen om over te stappen, maar toch is de meest gebruikte reden om zo weinig mogelijk te betalen. Dit is in onze ogen ook niet meer dan logisch, het kan per jaar honderden euro’s schelen, geld wat veel leuker besteedbaar is! Overstappen energie is tegenwoordig geen moeilijk klusje meer. 

Besloten om te gaan overstappen?

Op het moment dat je ervoor kiest om over te stappen van energieleverancier, kan dit zoals we net aangaven verschillende redenen hebben. Het is dan natuurlijk belangrijk dat we bij het vinden je volgende leverancier, rekening houden met deze redenen. Mocht je dus willen overstappen vanwege de kosten, is het zaak om goed te kijken naar het goedkoopste aanbod, maar dit geldt natuurlijk voor zichzelf.

Om deze keuze zo makkelijk mogelijk te maken, kan je ervoor kiezen om de verschillende aanbiedingen te vergelijken met elkaar. Je weet daardoor precies wat elke leverancier te bieden heeft, en welke leverancier het beste aansluit op je wensen. Wil je overstappen omdat je voor de goedkoopste wilt gaat? Dan vergelijk je de aanbieders op prijs. Wil je overstappen omdat je bijvoorbeeld niet tevreden bent over de klantenservice? Zoek dan in de vergelijker naar een energieleverancier die zich heel erg focust op een goede klantenrelatie, er zijn genoeg verschillende aanbieders met vaak verschillende kernwaardes. Het spreekt allemaal erg voor zichzelf, wanneer je de stappen rustig volgt.

Afwachten het minst verstandig

Veel mensen laten het voor wat het is, vaak omdat ze geen zin hebben om dit soort dingen te regelen. Ze denken dat er veel papierwerk bij komt kijken, en ze denk vaak ‘ik doe dat later wel een keer’. Toch is dit zeker niet verstandig, zodra het contract namelijk afloopt schakelt deze automatisch over in een variabel contract.

Dit houdt in dat de prijzen die je betaalt dan meegaan met de huidige prijzen, zoals we net al zeiden gaan de energieprijzen de komende jaren alleen nog maar meer toenemen, het is dus niet slim om niks te doen en over te gaan in een variabel tarief. Je betaalt dan dus vaak de hoogste prijzen. Zoals we al zo vaak hebben gezegd, iedere euro die je teveel betaalt aan energie is zonde! Een energieleverancier vergelijken is dus altijd een verstandige keuze.

Handige & leuke Video’s

Vaak is overstappen van energie erg voordelig!

Veel mensen horen over het overstappen van energie op het nieuws, er is natuurlijk veel te doen om de energietarieven van dit jaar want we gaan weer veel meer betalen voor energie in 2019. Daardoor wordt overstappen en vergelijken steeds interessanter voor Nederlandse...

Alles over overstappen van elektriciteit

Overstappen elektriciteit, het is een onderwerp waar we het de laatste tijd al vaker over hebben gehad. Over het algemeen kun je gemakkelijk geld besparen door middel van overstappen elektriciteit. De afgelopen jaren zijn de tarieven weer flink gestegen en ook dit...

Alles over overstappen van gas en licht

Overstappen gas en licht, een onderwerp wat we regelmatig horen terugkomen bij Nederlandse consumenten, zeker nu de prijzen van de energierekening maar blijven toenemen. Deze kosten zullen altijd blijven bestaan want je hebt nu eenmaal gas en licht nodig om normaal te...

Overstap van energie is slim in 2019

Je zult het waarschijnlijk al gehoord hebben, de energierekening gaat vanaf 1 januari weer omhoog, toch zijn er genoeg manieren om hier slim op in te spelen om kosten te besparen op de energierekening. Wil je weten hoe je makkelijk kunt besparen op deze kosten? Lees...

Alle fabels over energie overstappen

Overstappen van energieleverancier is de afgelopen jaren steeds populairder aan het worden, steeds meer mensen beginnen de waarde te zien van overstappen omdat de energierekening maar duurder en duurder wordt. In 2018 stapten ruim 1,3 miljoen huishoudens over en maar...