Drie tips voor het verduurzamen van jouw leven

Mar 7, 2022 | Energie | 0 comments

We proberen allemaal steeds beter om onze ecologische voetafdruk te denken. De tijd waarin we leven laat ons zien dat er weldegelijk verbetering nodig zijn om ons huidige leven in stand te kunnen houden. Zo zullen we allemaal iets moeten bijdragen aan een beter milieu. Een paar kleine aanpassingen in een levensstijl zijn vaak al voldoende. Wij hebben een paar aanpassingen die je op een makkelijke manier toe kunt passen in het dagelijks leven voor je op een rijtje gezet.

Weg met plastic

De eerste stappen zijn gelukkig vanuit de overheid al gezet. Denk aan het verbod op plastic rietjes en bestek. Er gaat geen dag voorbij of we eten of drinken iets dat uit plastic komt. Let hier maar eens op, dit is veel vaker dan je doorhebt! Het is heel handig voor onderweg, maar als je je bedenkt dat het 10 tot 20 jaar duurt voordat een plastic zak afbreekt, dan weegt dit natuurlijk niet op tegen jouw kortstondige gemak. Beperk daarom het dagelijks gebruik aan plastic. Neem een herbruikbare tas mee naar de supermarkt en neem fruit en groente los mee naar huis. Dit kost erg weinig moeite. Als je klaar bent voor een volgende stap dan kun je er voor kiezen om een bezoek te brengen aan een no-waste winkel. Er zijn steeds meer winkels gebaseerd op dit concept. Hierbij is het van belang dat je je eigen herbruikbare bakjes en tassen meeneemt.

Kringloop

Ben je opzoek naar een nieuwe tafel? Ga dan eens langs bij de lokale kringloop. Een kringloop is de perfecte plek om prachtige pronkstukken op de kop te tikken voor weinig geld. Dit bespaart niet alleen geld, maar zo kun je ook een unieke uitstraling creëren in jouw woning. Het is belangrijk om door bepaalde gebreken heen te kijken. Zo zullen veel meubels nog wel een likje verf kunnen gebruiken, maar daarna zijn ze weer helemaal inzetbaar. Daarnaast is de vintage stijl helemaal in! Servies, lampen en bijvoorbeeld spelletjes zijn vaak nog in goede staat te verkrijgen bij een kringloopwinkel.

Grotere stappen

Mocht je nou bereid zijn om grotere veranderingen te maken, dan kun je bijvoorbeeld veranderen van energieleverancier. Er zijn tegenwoordig erg veel groene energieleveranciers zoals Pure Energie. Ook kun je ervoor kiezen om elektrisch te gaan rijden of bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen. Zo zorg jij er stap voor stap voordat jij je steentje bijdraagt aan het behoud van het milieu.

aardwarmte

Handige & leuke Video’s