Energiewijzer, wat is het nou eigenlijk?

Feb 17, 2019 | Energie Vergelijken | 0 comments

Feb 17, 2019 | Energie Vergelijken | 0 comments

Steeds meer mensen gebruiken voor het woord energiewijzer tegenwoordig gewoon het woord energie vergelijker, dit betekent namelijk hetzelfde. Maar wat is een energiewijzer nou eigenlijk?

Het is een zogenoemde tool op het internet waarmee het mogelijk wordt gemaakt om alle energieleveranciers in Nederland met elkaar te vergelijken. Gebruik van een energiewijzer zorgt voor snel en gratis advies over jouw huidige energieleverancier. Zo kun je direct zien of het slim is om over te stappen of om te verlengen.

Gratis en onafhankelijke energiewijzer

Voordat je energie gaat vergelijken met een energiewijzer zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Zoals dat een energiewijzer altijd onafhankelijk moet zijn. In een notendop betekent dit dat er geen afspraken gemaakt zijn met energie leveranciers zodat jij altijd de beste deal kunt krijgen. Energieleveranciers betalen alleen vergoedingen aan websites met energiewijzers om zo hoog mogelijk te komen. Bij beste-energievergelijker.com maken we altijd gebruik van een onafhankelijke vergelijker en gratis energiewijzer.

Wat is een energiewijzer eigenlijk?

Een energiewijzer is een ander woord voor een energievergelijker. Je kunt met een energiewijzer alle energieleveranciers in Nederland vergelijken en zo tot de beste deal komen. Je hoeft enkel je verbruik en basisgegevens in te vullen in de energiewijzer. Vervolgens gaat de energiewijzer met deze info aan de gang om voor jou een persoonlijk aanbod te genereren. Als dit gebeurt is staat de goedkoopste energieleverancier bovenaan in de energiewijzer!

Hoe werkt een energiewijzer?

Vergelijken met een energiewijzer is helemaal niet moeilijk. Zo hoef je alleen maar wat gegevens in de energiewijzer in te vullen. Hierbij moet je denken aan het verbruik, grootte van je woning, type woning, postcode, huisnummer, welke meter je gebruikt en als het kan jouw huidige energieleverancier. Vervolgens gaat de energiewijzer deze informatie gebruiken om voor jou de beste energieleveranciers op een rijtje te zetten. En natuurlijk gebeurt dit geheel onafhankelijk, dit betekent dat we geen aparte afspraken hebben met energieleveranciers. Je kunt bijvoorbeeld gas en licht vergelijken, alleen stroom vergelijken en nog veel meer!

Besparen door de energiewijzer

Omdat onze energiewijzer onafhankelijk is kunnen energieleveranciers alleen hoger in de vergelijker komen door betere deals aan te bieden. Vaak wordt dit gedaan met welkomstcadeaus of speciale kortingen. In de vergelijker kun je jouw persoonlijke wensen en eisen invullen, zo krijg je direct de deals met de beste kortingen en welkomstcadeaus die jou interesseren, waardoor jij weer kunt besparen.

Vervolgens kun je in de vergelijker ook meer informatie lezen over de desbetreffende energieleverancier, zoals de premie en contractduur. We raden dan ook zeker aan om de voorwaarden en maandpremies met elkaar te vergelijken. Door een stijging van het aantal energieleveranciers is er een hevige concurrentiestrijd losgebarsten, hierdoor kan jij als consument profiteren van de laagste energie tarieven. In principe zouden de energieprijzen ieder jaar moeten dalen, maar helaas worden ook dit jaar de energiebelastingen verhoogd, waardoor er een forse stijging plaatsvindt in de energiekosten. 

Overstappen met een energiewijzer

Als je gebruik hebt gemaakt van de energiewijzer en al je wensen en gegevens hebt ingevuld, dan kun je gaan kiezen tussen de verschillende energie deals. Vervolgens kun je ervoor kiezen om te overstappen van energieleverancier. Mensen denken vaak dat dit een hoop gedoe is, maar je hoeft vrijwel niks te doen. Je geeft aan dat je wilt overstappen, vult je gegevens in en de overstap wordt voor je geregeld door jouw huidige en nieuwe energieleverancier.

Welkomst kortingen en aanbiedingen in de energiewijzer

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die eerst energieleveranciers vergelijken met een energiewijzer voordat ze overstappen. Erg slim vinden wij! Ook de energieleveranciers weten dat veel Nederlanders vergelijken met een energiewijzer, daarom proberen ze met speciale welkomst kortingen en aanbiedingen in de energiewijzers om klanten te trekken. Hoe hoger de welkomstkorting, hoe hoger ze komen in de energiewijzer. Ideaal voor jou, want door de hoge concurrentie krijg jij een hoge korting of aanbieding.

Handige & leuke Video’s

Wat is een energietarief nu precies? Kom erachter!

We hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens van gehoord en we voelen het maandelijks in onze portemonnee. Energietarieven. Eigenlijk is het vrij simpel, energietarieven zijn vastgestelde prijzen die je maandelijks betaald voor de levering van jouw energie in jouw...