Wat is de Geschillencommissie Energie? | Bekijk het direct!

Feb 11, 2021 | Uncategorized | 0 comments

De Geschillencommissie Energie is een commissie, die klachten afhandelt van klanten over een leverancier. Dit kan gaan over het afsluiten van het netwerk, het leveren van energie of de tarieven van gas en elektriciteit.

Ook behandelt de Geschillencommissie Energie klachten tegen de netbeheerder over schade als resultaat van een stroomstoring of het werken van de meter. De Geschillencommissie schakel je pas in bij een meningsverschil, wanneer beide partijen er niet uitkomen. Belangrijk is wel dat je energieleverancier lid moet zijn van De Energiezaak en bij de commissie geregistreerd moet zijn.

Met welke klachten kun je terecht bij de Geschillencommissie Energie?

De belangrijkste onderwerpen waarop je klacht betrekking kan hebben, zijn:

  • Afsluiten van energie
  • Levering van energie
  • Tarieven van energie
  • Het functioneren van de meter
  • Schade als gevolg van een stroomstoring

Wanneer het financieel belang groter is dan €5000, dan moeten beide partijen eerst toestemming geven voordat de Geschillencommissie de klacht in behandeling kan nemen.

Hoe gaat een klachtenbehandeling in zijn werk?

De klachtenbehandeling gaat als volgt te werk. Het kost ten eerste €52.50, wanneer je de Geschillencommissie inschakelt. Dit fungeert als een soort borg. Je krijgt het namelijk terug, wanneer de Geschillencommissie je in je gelijk stelt.

De procedure van een klacht indienen, bestaat uit vijf eenvoudige stappen:

  1. Je begint met je te registreren. Je vult een formulier op de website in en je verstuurt deze, waarna je klacht geregistreerd wordt en je gegevens opgeslagen worden. Hiervan ontvang je een bevestiging. Dit duurt een week.
  2. Hierna volgt de inname, waarin gekeken wordt welke commissie je klacht het beste kan aannemen. In deze periode betaal je ook het eerdergenoemde klachtengeld van €52.50. Dit proces duurt gemiddeld acht weken.
  3. Als de klacht behandeld gaat worden, wordt de tegenpartij gevraagd om te reageren op uw klacht. Dit duurt nogmaals gemiddeld acht weken.
  4. Wanneer het nodig om een deskundige naar uw klacht te laten kijken, dan wordt dit nu gedaan. Hierna zal de commissie een uitspraak doen. Dit duurt gemiddeld tien weken.
  5. Als je de uitspraak ontvangen hebt, dan is de zaak afgehandeld. Dit duurt nog eens vijf weken.
geschillencommissie energie

Handige & leuke Video’s