Wat is een inkoopcombinatie & waarom moet je ervoor kiezen?

Feb 13, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Een inkoopcombinatie in het algemeen is een samenwerkingsverband van bedrijven van min of meer dezelfde branche, die samen producten of diensten inkopen. Op de vrije energiemarkt houdt dit in dat je hiermee energie verkrijgt in plaats van op zoek te gaan naar een geschikte energieleverancier.

De vraag van de consumenten wordt zo gebundeld, waardoor er scherper ingekocht kan worden door de energieaanbieders dan een individuele klant kan bewerkstelligen. Namens de consumenten handelt de inkoopcombinatie met de leveranciers en zorgt voor een juridisch juist contract met de leverancier naar keuze.

Waarom kiezen voor een inkoopcombinatie?

Er is sprake van een horizontale werking. Dit wil zeggen dat besluiten democratisch genomen worden door de aangesloten leden. Het doel van dit is het verbeteren van de inkoopcondities door samen orders te plaatsen en de prijzen zo laag te houden.

De inkoop combinatie kan ook uitgebreid worden met marketing en activiteiten, die de verkoop helpen. In dit geval is er sprake van een verkoopcombinatie.

Uitleg en energie vergelijken

Naast de uitleg van verschillende energie gerelateerde begrippen, kun je op deze website ook gebruikmaken van de handige en betrouwbare energievergelijker.

Vul je gegevens in en de vergelijker zoekt heel simpel de beste energieleveranciers bij jouw situatie uit. Vergelijk het aanbod en de prijzen van de energieproviders goed en je kunt wel honderden euro’s per jaar besparen op je energierekening.

Inkoopcombinatie

Handige & leuke Video’s