Wat is prepaid energie & welke energieleveranciers bieden het aan? | Lees hier alle informatie!

Feb 12, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Prepaid doet men denken aan de opwaardeerkaartjes voor de vroegere mobiele telefoons zonder internet. Prepaid energie werkt ongeveer hetzelfde in die zin dat je per maand je energie afrekent tegen flexibele inkooptarieven.

De ervaring leert dat je goedkoper uit bent, wanneer je prepaid energie afneemt dan wanneer je een vast contract voor een langere periode hebt. Zo zou een gemiddeld huishouden jaarlijks bijna €300 euro kunnen besparen met flexibele tarieven.

Hoe gaat prepaid energie in zijn werk?

Bij prepaid energie betaal je maandelijks of wekelijks vooraf voor je energie. Je bepaalt hierbij zelf wanneer en voor hoeveel je aan tegoed opwaardeert. Hierbij krijg je toegang tot je eigen portal, waar je je energieverbruik kunt bijhouden en kunt zien wat je tegoed nog is. Het tegoed wordt bijgewerkt op basis van je dagelijkse verbruik. Is het tegoed bijna op, dan waardeer je op je portal met iDeal weer op.

Wat betekent prepaid energie voor je maandelijkse energierekening?

Met prepaid energie betaal je per week of maand een ander bedrag dan de voorgaande periode. Je betaalt dus geen vast voorschotbedrag, maar je betaalt je werkelijke verbruik van elektriciteit en gas. De maandlasten variëren hierdoor.

De ervaring is dat de maandlasten voor een gemiddeld huishouden per maand tussen de twintig en veertig euro kan verschillen. Dit is te verklaren, doordat je in de zomer minder energie verbruikt dan in de winter.

Bij welke energieleveranciers kun je terecht voor prepaid energie?

Bij onderstaande bekende energieproviders kun je bijvoorbeeld al terecht voor prepaid energie:

  • Eneco
  • Nuon
  • Greenchoice
  • EnergieFlex
  • Easy Energy
  • Welkom Energie

Wil je prepaid energie ontvangen?

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 staat het een klant vrij om van energieleverancier over te stappen. Wil jij dus prepaid energie, dan kun je een leverancier zoeken die dit aanbiedt. Vergelijken is hierbij van belang.

Energie aanbieders vergelijken kun je via onze onafhankelijke en betrouwbare energie vergelijker doen. Hierbij krijg je de beste deal aangeboden bij jouw situatie.

Prepaid energie

Handige & leuke Video’s