Shipperverantwoordelijkheid, lees alles van A-Z op een rijtje!

Feb 12, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Shipperverantwoordelijkheid is bijna hetzelfde als programmaverantwoordelijkheid. Het enige verschil is het werkgebied. Waar een programmaverantwoordelijke zorgt voor de balans in vraag en aanbod van elektriciteit, doet een shipperverantwoordelijke dit voor het gasnetwerk.

Alle aangeslotenen op het Nederlandse gasnetwerk hebben de verantwoordelijkheid om de dagelijkse productie, het transport en het verbruik van gas te plannen.

Deze planning wordt bekendgemaakt in de vorm van programma’s aan de landelijke netbeheerder. Aan de hand van de programma’s worden de productie en afname van aardgas gebalanceerd en potentiële afwijkingen achteraf verrekend.

Wie is shipperverantwoordelijke?

De leverancier vervult de taak van shipperverantwoordelijke uit naam van de consument. Dit houdt in dat de energieprovider de planningen voor het verbruik en de afname van gas voor de klant maakt. Tevens geeft de energieaanbieder deze planningen vervolgens door aan de landelijke netbeheerder.

Energievergelijker

Naast energiebegrippen als shipperverantwoordelijke, kun je op deze site ook de prijzen van energieleveranciers vergelijken. Start meteen met de energievergelijker op de website en stap makkelijk over met de overstapservice. Op deze manier kun je een tot wel veertig procent lagere energierekening krijgen.

shipperverantwoordelijkheid

Handige & leuke Video’s