Cashback van energie aanbieders, is dit wel zo voordelig

Feb 17, 2019 | Energie, Energie Aanbiedingen | 0 comments

Je komt het bij veel contracten tegen, cashbacks, ook wel welkomstkortingen genoemd. Zo heb je deze cashbacks ook bij energie contracten. Het is de meest voorkomende kortingen en wordt dan ook veelvuldig in gebruik genomen door de Nederlandse consument.

Een hoge welkomstkorting kan flink wat opleveren en besparen op jaarbasis, maar is het eigenlijk wel zo voordelig? Zitten er geen addertjes onder het gras? Lees snel verder om achter alle feiten van cashbacks of welkomstkortingen te komen.

In welke gevallen wordt er door de energie leverancier een cashback aangeboden?

Cashbacks worden aangeboden aan nieuwe klanten van een energie leverancier. Bij het maken van een vergelijking met je energiecontract zal de huidige energie aanbieder naar boven komen waarop actie aanbiedingen bij je huidige aanbieder meer mogelijk zijn.

Deze acties worden ingezet door energieaanbieders om nieuwe klanten te werven, bestaande klanten hebben weinig tot geen profijt van een cashback. Wanneer je overstap naar een ander energieaanbieder wordt je in de meeste gevallen een cashback of welkomstkorting aangeboden. Wil je niet overstappen dan heb je weinig kans dat je nog te maken krijgt met een cashback, nog maar heel weinig aanbieders belonen hen klanten met dit soort acties. Bovendien kunnen deze acties voor bestaande klanten niet op tegen de echte welkomstkortingen voor nieuwe klanten.

Wanneer ontvang ik mijn cashback?

We zijn aangekomen bij een belangrijk punt, wanneer ontvang ik mijn cashback? Je welkomstkorting zal niet verrekend worden met je maandelijkse termijnbedrag, je zult de cashback aan het einde van het jaar ontvangen. Je gaat dus een besparing voor de lange termijn aan met een energie aanbieder. Om het wat duidelijker te maken geven we je een klein voorbeeldje.

Kies je voor een éénjarig contract bij een aanbieder en heb je een welkomstkorting van € 250,- ontvangen dan zul je aan het einde van de looptijd een volledige € 250,- ontvangen. Bij een meerjarig contract is dit iets gecompliceerder. De uitbetaling bij een energiecontract met meerdere jaren is bij iedere energie aanbieder verschillend.

Sommige aanbieder kiezen ervoor om de cashback in gelijke delen te verdelen over de gehele looptijd, zo zul je elk einde van het jaar een beetje van de welkomstkorting ontvangen. Andere aanbieder kiezen voor een uitbetaling bij de jaarrekening, je zult het eerste jaar de volledige korting ontvangen en de opvolgende jaren niet meer. Bekijk altijd de actievoorwaarden wanneer u daadwerkelijk een welkomstkorting aangaat.

Wordt mijn cashback verrekend met de maandelijkse kosten?

Het is standaard en gebruikelijk dat je aan het einde van elk contractjaar een jaarrekening ontvangt, hierop staat precies wat u hebt betaald en hoeveel je daadwerkelijk hebt gebruikt. Als deze cijfers met elkaar kloppen dan zul je je welkomstkorting in ontvangst kunnen nemen, deze worden overgemaakt naar je rekening. Het kan natuurlijk ook zijn dat je teveel hebt betaald voor wat je verbruikt hebt, dan heb je dubbel geluk, je krijgt de korting plus overschot overgemaakt naar je rekening.

Een andere situatie die zich kan voordoen is dat je te weinig hebt betaald in verhouding met je totale verbruik, hier wordt het wat minder leuk. De extra kosten worden van de welkomstkorting afgetrokken, het resterende deel wordt vervolgens naar je overgemaakt, dan heb je toch nog een klein voordeeltje te pakken.

Let dus goed op bij het afsluiten van een energiecontract waar je voor wilt gaan, ga je liever voor lage tarieven en lage leveringskosten of wil je gebruik maken van een flinke welkomstkorting. Je moet in de meeste gevallen kiezen tussen deze twee. Als je hebt gekozen voor de welkomstkorting en te weinig hebt betaald ben je eigenlijk voor dat contractjaar de boot in gegaan. Wij raden het je aan om ieder jaar van energieaanbieder over te stappen, zo bespaar je ieder jaar zeker € 50 tot €150 op jaarbasis.

De voorwaarden van cashbacks en welkomstkortingen

Net als bij alle acties en kortingen zitten er voorwaarden verbonden aan de cashback van een energie aanbieder, je krijgt het dus niet voor niks. Om deze rede zul je je welkomstkorting niet direct ontvangen maar aan het einde van het jaar, zo weet de aanbieder zeker dat je minstens één jaar klant blijft. Vaak worden de touwtjes bij acties nog graag in handen gehouden, lees dus altijd goed de voorwaarden.

Kies je er bijvoorbeeld voor om je energie contract eerder op te zeggen dan ben je niet meer gerechtigd op die flinke welkomstkorting. Een andere situatie waar je rekening mee moet houden zijn de betalingen van je maandelijkse kosten. Heb je achterstand opgelopen dan worden deze kosten aan het einde van het jaar verrekend met de cashback. Het kan zelfs zijn dat je bij achterstand van betalingen überhaupt al niet meer gerechtigd bent op de welkomstkorting.

De actievoorwaarden van de cashback zal dit allemaal overzichtelijk voor je blootleggen, kijk altijd goed want deze zijn bij iedere energieleverancier anders. Een grote en flinke cashback kan altijd voordelig zijn en flink wat geld besparen op jaarbasis. Tegenwoordig kun je al cashbacks ontvangen die oplopen tot wel €250,-. Dat is voor sommige huishoudens bijna 1/5 van de jaarrekening, makkelijk verdient toch?

Overstappen bij Budget Energie is ook heel makkelijk, alles wordt volledig uit handen genomen. Je oude energiecontract wordt opgezegd en het nieuwe contract wordt volledig voor je in orde gemaakt. Je hoeft enkel en alleen de meterstanden door te geven zodat de oude energieleverancier een goede afrekening kan opmaken. Als je gebruik wil maken van de actie kun je op de button klikken om direct naar Budget Energie te gaan. Daarnaast kun je de energievergelijker gebruiken om alle aanbiedingen langs elkaar te leggen.

Handige & leuke Video’s

Qurrent 3 jaar – gratis 1000 kWh windenergie

Als je iemand bent die jaarlijks overstap dan raden we je aan om verder te lezen want Qurrent heeft nu een goede actie. Je kunt nu jaarlijks profiteren van minimaal 1.000 kWh gratis windenergie bij Qurrent. Hoe harder het waait, hoe hoger de korting. Er zijn nog...

Energiedeal van Budget Energie, grote kortingen

Het zijn niet de deals die je vaak tegenkomt in de energiebranche, toch heeft Budget Energie het voor elkaar gekregen. Een overeenkomst van 1 jaar met daarbij een leuke korting van maar liefst 75 Euro, niet slecht toch? Dat dacht wij ook! Veel mensen maken gebruik van...

Pure Energie met de €300 euro extra korting

Een van de duurzaamste energieleveranciers van Nederland komt met iets nieuws. Speciaal voor nieuwe klanten heeft Pure Energie nu een hele bijzonder actie. Als u overstapt op groene energie en gas van Pure Energie ontvangt u maar liefst €300 euro extra korting. Ook...

Van De Bron €300,00 Korting actie

Als je echt op zoek bent naar een duurzame energieleverancier dan ben je aan het goede adres bij Vandebron. Als je dan ook nog gebruik kunt maken van een super scherpe aanbieding zit je al helemaal goed. Op dit moment ontvang je namelijk €300,00 korting bij Vandebron,...