Elektriciteit vergelijken, hoe werkt het?

Feb 20, 2019 | Energie Vergelijken | 0 comments

Wil jij informatie over elektriciteit of liever direct elektriciteit vergelijken? Het kan hier op deze pagina. Tegenwoordig bespaar je al snel honderden euro’s door elektriciteit aanbieders met elkaar te vergelijken, dit kan met onze handige vergelijker.

Ook is het mogelijk om groene elektriciteit te vergelijken, erg handig voor de liefhebber van het milieu. Lees snel verder als je meer wilt weten over elektriciteit en direct wil besparen.

Elektriciteit vergelijken

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om elektriciteit te vergelijken. In de meeste gevallen wordt er alleen elektriciteit vergeleken op energieprijs. Het is natuurlijk niet raar dat je als consument de beste elektriciteit wilt ontvangen van de aanbieder naar wens.

Je kunt ervoor kiezen om direct te vergelijken met onze elektriciteit vergelijker, hierin staan standaard bovenaan de goedkoopste aanbieders in Nederland. Daarbovenop kun je de energie vergelijk aanpassen met filters om zo tot de beste deal te komen.

Alle prijzen van elektriciteit zijn beschikbaar door te kijken in de vergelijker. Allereerst moet je dus jouw gegevens en wensen invullen in de filters en vervolgens krijg je een aanbod op maat. Ook kun je de deal uit de vergelijker met alle andere energieleveranciers vergelijken, zo kun je direct zien hoeveel geld er te besparen valt.

Wij raden zeer zeker aan om elk jaar elektriciteit te vergelijken, hierdoor realiseer je een grote besparing. Aanblijven en loyaal blijven aan je energieleverancier zorgt er in de meeste gevallen voor dat je teveel betaalt voor jouw elektriciteit.

Hoe werkt het vergelijken van elektriciteit met stadsverwarming?

Het kan zomaar zijn dat je thuis stadsverwarming hebt. Gelukkig is het dan wel mogelijk om voor je elektriciteit over te stappen. Stadsverwarming heeft geen direct invloed op de prijs die je moet betalen voor elektriciteit, wel kun je kortingen mislopen doordat je niet tegelijk gas en licht afsluit bij één aanbieder.

Vul tijdens het vergelijken jouw verbruik en persoonlijke wensen in de vergelijken, wij zorgen er dan voor dat je de goedkoopste elektriciteitsbedrijven op een rijtje krijgt. Vervolgens kun je overstappen, wat volledig voor je geregeld wordt. En dit alles geheel afgestemd op jouw persoonlijke wensen!

Overstappen naar andere elektriciteit leverancier

Het kan natuurlijk zijn dat je zojuist elektriciteit hebt vergeleken en erachter bent gekomen dat je ergens anders goedkopere elektriciteit kunt krijgen bij een andere leverancier.

Als dit het geval is kun je gratis via beste energie vergelijker overstappen van aanbieder. We kunnen je verzekeren dat dit veilig en volledig betrouwbaar is. Ook kun je profiteren van de onafhankelijke vergelijker, dit betekent dat wij van beste energie vergelijker geen aparte afspraken hebben gemaakt met energie leveranciers.

Dus krijg je altijd het beste persoonlijke aanbod voor de beste prijs. Overstappen van elektriciteit kost je gemiddeld tussen de 5 en 10 minuten en je bespaart al snel €300,- per overstap!

Elektriciteit contract afsluiten

Voortaan is het niet meer moeilijk om een contract voor elektriciteit af te sluiten. Alles wordt voor je geregeld door jouw nieuwe leverancier. Doe de vergelijking, vindt het beste aanbod en sluit eenvoudig een elektriciteitscontract af. Dit is in de meeste gevallen in 15 minuten geregeld.

Is het mogelijk om elektriciteit en gas af te nemen bij 2 energieleveranciers?

Veel mensen stellen vragen of het mogelijk is om elektriciteit en gas bij 2 verschillende energieleveranciers af te nemen. Je kunt middels de vergelijker zelf een pakket samenstellen.

Zo kun je kiezen om eerst alleen gas te vergelijken en dan een leverancier te kiezen en vervolgens kun je alleen elektriciteit vergelijken om tot de twee beste leveranciers te komen.

Ben er wel van bewust dat je de meeste overstapkorting kunt krijgen als je kiest voor elektriciteit en gas bij dezelfde aanbieder!

Vaak kortingen voor nieuwe klanten

Tegenwoordig zijn er tal van energieleveranciers in Nederland en elk jaar komen er weer meer bij. Dit betekent dus flink wat concurrentie, wat voordelig is voor de consument & het vergelijken.

Deze energieleveranciers proberen klanten te werven door zo goedkoop mogelijk elektriciteit aan te bieden. Daarnaast gebruiken leveranciers vaak ook welkomstkortingen om meer klanten te werven.

Het is dus  belangrijk om tijdens het vergelijken te kijken naar aanbieders met hoge welkomstkortingen. Vaak lopen welkomstkortingen van aanbieders op tot €300,-.

Vindt alle prijzen van elektriciteit op Beste-energievergelijker.com

Als je moet gaan kijken naar elektriciteit mogelijkheden, dan komt hier vaak meer bij kijken dan gedacht. Zo is uiteraard een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten de prijs die je betaalt voor elektriciteit.

Niet raar dat je hier naar kijkt tijdens het vergelijken, maar dit is niet het enige waar je op moet letten. Hieronder hebben we een aantal punten uiteengezet waar je op moet letten tijdens het elektriciteit vergelijken.

Wisselende elektriciteit tarieven

Het is in Nederland niet vreemd dat elektriciteit tarieven gedurende het jaar lager of hoger worden. Dit komt namelijk door de prijsveranderingen op de olie- en gasmarkt.

Aanbieders moeten namelijk ook hun energie inkopen en hoe duurder dit is, hoe duurder het wordt voor de consument. Schrik dus niet als je de ene dag bijvoorbeeld Oxxio als goedkoopste aanbieder vindt in de vergelijker en de andere dag Eneco.

Houdt rekening met je persoonlijke situatie

Tijdens het vergelijken is het ook belangrijk dat je jouw persoonlijke situatie meeneemt in de vergelijking. Hierbij kun je denken aan de plek waar je woont, welk soort woning, grootte van je woning of met hoeveel gezinsleden je bent.

Al deze informatie wordt meegenomen in de vergelijking en bepaalt de hoogte van jouw elektriciteitstarief. Ook betaal je in sommige delen van Nederland meer voor het netwerkbeheer, dan in andere delen van Nederland.

Het is belangrijk dat je deze informatie meeneemt in de vergelijking omdat er verschillende soorten energieleveranciers zijn. Zo heb je leveranciers die geschikt zijn voor grootverbruikers, maar ook voor kleinverbruikers.

Je eigen voorkeur telt ook mee

We hebben nu al meerdere malen verteld dat de prijs van elektriciteit essentieel is tijdens het vergelijken. Echter is dit niet het enige heb je hierboven kunnen lezen, maar wat nog belangrijker is wat meegenomen moet worden in de vergelijking is jouw eigen voorkeur.

Ben je bijvoorbeeld iemand die graag wil werken aan een duurzame wereld, dan is het slim om te kiezen voor een duurzame elektriciteitsleverancier. Hierbij kun je ook denken aan de contractduur, wil je bijvoorbeeld een langdurig contact of een kortdurig contract?

Daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen of je een variabel elektriciteit tarief wilt of een vast elektriciteit tarief. Neem al deze voorkeuren mee in de vergelijking, zo vind je de beste elektriciteit aanbieder geheel op maat.

Tips voor het vergelijken van elektriciteit

Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we een aantal tips onder elkaar gezet. Deze tips zouden het vergelijken van elektriciteit een stuk makkelijker moeten maken. Lees snel verder als je meer wilt lezen over deze tips.

Vergeet de jaarafrekening niet

Om de juiste informatie te kunnen invullen in onze elektriciteits vergelijker is het handig om jouw meest nieuwe jaarafrekening bij de hand te houden. Zo weet je zeker dat je de juiste verbruikscijfers hebt en dat de energiewijzer geen verbruik hoeft te schatten.

Het verschil tussen elektriciteitstarieven hangt namelijk voornamelijk af van het verbruik. Hoe meer je verbruikt, hoe meer je moet betalen.

Kijk goed wanneer het beste moment is om over te stappen

Als je gaat overstappen van elektriciteitsleverancier is het slim om te kijken naar je huidige energiecontract. Loopt deze bijvoorbeeld bijna af, dan kun je probleemloos en boetevrij overstappen van leverancier.

Handige & leuke Video’s

Energieprijzen vergelijken, alle informatie hier!

Energieprijzen vergelijken, alle informatie hier!

Door de vele vergelijkers op internet is het af en toe nog wel eens lastig om goed energieprijzen te vergelijken. Daarom hebben we voor jou een onafhankelijke energievergelijker met alle energieprijzen van Nederland, zo ben je verzekerd van de beste deal! Het...

Stroom vergelijken, lees je in & bespaar direct

Stroom vergelijken, lees je in & bespaar direct

Stroom is stroom hoor je veel mensen vaak zeggen en daar hebben ze gelijk in, het is verstandig om op zoek te gaan naar de goedkoopste stroom. In principe is dit geen enkel probleem want er zijn tal van energieaanbieders in Nederland die ieder met elkaar concurreren,...

Gas en licht vergelijken, hoe werkt het?

Gas en licht vergelijken, hoe werkt het?

Door de vele vergelijkers op internet is het af en toe nog wel eens lastig om gas en licht te vergelijken. Niet te vergeten hebben we ook tal van energieleveranciers waaruit we kunnen kiezen, maakt de keus nog wat moeilijker. Ook komt het vaak voor dat prijzen van gas...

Gas vergelijken, hoe gaat het in zijn werk?

Gas vergelijken, hoe gaat het in zijn werk?

Veruit de meeste huishoudens in Nederland beschikken over een gasfornuis, douche of centrale verwarming die draaien op gas, het is dan ook niet voor niets de grootste kostenpost op de energierekening. Omdat we relatief veel gas verbruiken en belastingen dit jaar weer...

Energiewijzer, wat is het nou eigenlijk?

Energiewijzer, wat is het nou eigenlijk?

Steeds meer mensen gebruiken voor het woord energiewijzer tegenwoordig gewoon het woord energie vergelijker, dit betekent namelijk hetzelfde. Maar wat is een energiewijzer nou eigenlijk? Het is een zogenoemde tool op het internet waarmee het mogelijk wordt gemaakt om...