Joule, de wetenschappelijke afkorting is J, is de internationale, natuurkundige eenheid van energie. Dit houdt in dat dit de energie is, die nodig is om een bepaalde massa met een kracht van een Newton over een afstand van een meter te bewegen. Dit is afkomstig van de Engelse natuurkundige James Prescott Joule.
Waar vind je de term terug?
Dit vind je veel terug in de energiewereld, aangezien het de eenheid is van energie. Joule wordt vooral gebruikt om de capaciteit weer te geven van apparaten en elektriciteitscentrales. De term is echter een kleine hoeveelheid, waardoor veelal andere energie-eenheden gebruikt worden zoals Kilowattuur, Wattseconde en Megajoule.
Omrekenen
Wordt de Joule bij een apparaat weergegeven, dan kun je middels een simpel rekensommetje erachter komen wat het apparaat verbruikt in bijvoorbeeld Kilowattuur. Dit gaat middels de formule: Energie in Kilowattuur = energie apparaat in Joule/(3600 x 1000). Hieruit komt naar voren dat 1 Kilowattuur gelijkstaat aan 3.600.000 Joule. Energie en vermogen gaan ook hand in hand. Het vermogen is namelijk de hoeveelheid energie die per tijdsbestek geleverd kan worden. Daarom kun je dit ook omrekenen in het aantal Watt. 1 Watt staat namelijk gelijk aan 1000 Joule per seconde. Dus een lamp van 40 Watt verbruikt 40.000 Joule/ 4 Kilojoule per seconde.
Energie vergelijken
Alle informatie op een website, dat is handig. Of het nu om uitleg van begrippen uit de energiewereld gaat of informatie over verschillende energieleveranciers, zodat je veilig kunt overstappen. Ook energieproviders vergelijken kan met de energievergelijker op deze website. Voer een aantal gegevens in en de zoekmachine zoekt de beste leveranciers, die bij je past. Daarbij kun je met vergelijken een veertig procent lagere energierekening krijgen. Een ware win-win situatie.
Koen kesseis
AuthorKoen is helemaal gek van de energiemarkt en helpt anderen graag op weg naar de beste energiedeal..