Energie vergelijken kan je tot €400,- per jaar besparen

Feb 17, 2019 | Energie Vergelijken | 0 comments

Feb 17, 2019 | Energie Vergelijken | 0 comments

Het zijn zaken waar je liever niet aan wilt denken, maar toch wordt je er om de zoveel tijd mee geconfronteerd. Stroom en gasprijzen stijgen ieder jaar aanzienlijk en dit heeft te maken met de olieprijs die jaarlijks stijgt. Er zijn verschillende meningen over wat je het beste zou kunnen doen om zo voordelig mogelijk deze keuze te maken. Het meest verstandige wat je kan doen is ieder jaar de energietarieven opnieuw vergelijken, het kan je namelijk flink wat geld schelen.

Alleen in Nederland heeft 50% vorig jaar een nieuw energiecontract vergeleken & afgesloten. Als je de berekening maakt komt dit neer op een dikke 1,3 miljoen huishoudens. Daarmee bespaarden de gezinnen veel geld, sommigen gezinnen tot bijna € 400,-. Er wordt ook jaarlijks onderzoek gedaan naar het gedrag van de consumenten op de energiemarkt, dit wordt gedaan door het ACM, de algemene toezichthouder hiervoor.

Het aantal mensen dat er jaarlijks voor kiest om over te stappen stijgt, steeds meer krijgen in de gaten hoeveel ze hiermee kunnen besparen. Het geld is dan ook een van de belangrijkste redenen voor deze actie, de bedragen die je kunt besparen kunnen hoog zijn. Bedragen die je natuurlijk liever op vakantie uitgeeft dan aan je energieleverancier, niemand wilt te veel betalen.

Veel mensen betalen te veel

Veel mensen zijn er helemaal niet mee bezig en vinden het wel prima, deze mensen betalen vaak enorm veel geld meer als andere mensen. Zoals we net al aangaven is vorig jaar 50% van de gezinnen/huishouders overgestapt van energieleverancier, dit wil zeggen dat de andere helft dat niet heeft gedaan. Je kan er dan vanuit gaan dat de mensen die niet overstapten, teveel betalen. Zoals we net al zeiden stijgen de prijzen ieder jaar, mensen die dus nog nooit zijn overgestapt lopen dus veel geld mis en betalen vaak teveel. Vergelijken van gas & licht is een goede oplossing.

Wat is nou over het algemeen het voordeligste?

Dit is de vraag die we toch wel het meeste krijgen, het lastig te zeggen want voor iedere huissituatie is het anders. Maar wat onze onderzoeken toch wel zeker blijkt, is dat vaak het eenjarig contract het voordeligste is voor de mensen. Dit terwijl je zou denken, als ik voor een langere tijd zou vastzetten en de prijzen stijgen ben ik toch beter uit?

Dit is dus niet het geval, dit heeft te maken met de verwelkombonussen/kortingen die je krijgt als je overstapt naar een andere energieleverancier. Als je dus ieder jaar vrolijk overstapt, kan je telkens een mooie bonus tegemoetzien. Veel van de mensen die jaarlijks overstappen doen dit door middel van het vergelijkproces. Je weet zo precies welke leverancier voor jou thuissituatie het beste is en welke dit voor de voordeligste prijs aanbiedt. Handig toch?

Vergelijken van energieleveranciers wordt steeds makkelijker

We hadden het net al even over het vergelijken van verschillende energieleveranciers, het is een proces wat steeds meer mensen gebruiken. Dit komt omdat steeds meer mensen erachter komen dat het zeer snel en eenvoudig gaat, daarbij komt dat het natuurlijk een flinke besparing met zich meebrengt. Het is dus voor de consument een stuk makkelijker gemaakt, dit komt ook vanwege de acties die het ACM heeft ondernomen.

De instantie heeft nieuwe voorwaarden opgesteld, die voornamelijk gaan over het informeren van de consument. Dit heeft het hele proces veel makkelijker en overzichtelijker gemaakt voor de consument. Het ACM verricht dus zeer goede taken door een oog te houden op deze markt, waarin veel verschillende aanbieders en energiewijzers elkaar kruizen.

Weetjes over het overstappen

We hebben al wat dingen doorgenomen, wat handig is en wat voordelig is. Maar er zijn nog wel een aantal dingen die fijn zijn om te weten als je gaat beginnen met vergelijken. Overstappen is mogelijk als je een variabel energiecontract hebt of als je contract binnen nu en twee maanden afloopt. Door te vergelijken tussen energiemaatschappijen zorg je ervoor dat de concurrentie toeneemt en dit bevordert lagere prijzen en een betere dienstverlening vanuit de leverancier. Energieprijzen vergelijken is dus niet alleen goed voor jezelf maar voor iedereen in Nederland.

Energievergelijken is dus een proces wat steeds meer gebruikt wordt door consumenten, dit omdat het steeds makkelijker gaat en het veel geld kan schelen. Voor sommige kan dit dus tot 400 euro oplopen, enorm hoge bedragen dus. Probeer het vergelijken uit en kijk of je het fijn vindt, veel mensen waren je voor en zijn zeer positief over het proces. Nogmaals zoals we al vaker zeiden, niemand wilt teveel betalen en zeker niet voor gas en elektriciteit!

Handige & leuke Video’s

Wat is een energietarief nu precies? Kom erachter!

Wat is een energietarief nu precies? Kom erachter!

We hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens van gehoord en we voelen het maandelijks in onze portemonnee. Energietarieven. Eigenlijk is het vrij simpel, energietarieven zijn vastgestelde prijzen die je maandelijks betaald voor de levering van jouw energie in jouw...

Energieprijzen vergelijken, alle informatie hier!

Energieprijzen vergelijken, alle informatie hier!

Door de vele vergelijkers op internet is het af en toe nog wel eens lastig om goed energieprijzen te vergelijken. Daarom hebben we voor jou een onafhankelijke energievergelijker met alle energieprijzen van Nederland, zo ben je verzekerd van de beste deal! Het...

Stroom vergelijken, lees je in & bespaar direct

Stroom vergelijken, lees je in & bespaar direct

Stroom is stroom hoor je veel mensen vaak zeggen en daar hebben ze gelijk in, het is verstandig om op zoek te gaan naar de goedkoopste stroom. In principe is dit geen enkel probleem want er zijn tal van energieaanbieders in Nederland die ieder met elkaar concurreren,...