Het vergelijken van energie wordt steeds populairder, logisch natuurlijk

Feb 17, 2019 | Energie Vergelijken | 0 comments

Feb 17, 2019 | Energie Vergelijken | 0 comments

Het vergelijken van energie wordt de afgelopen jaren natuurlijk steeds populairder. Maar hoe is dit zover gekomen en waarom is iedereen massaal gaan overstappen naar een goedkope energieleverancier? We vertellen je in dit artikel alles dat je moet weten:

Sinds 2004 is de gehele energiemarkt geliberaliseerd wat betekent dat energieleveranciers hun eigen prijzen mochten gaan vaststellen. Dat betekent automatisch dat er een concurrentiestrijd ontstaat, en tot op heden heeft dat geleid tot scherpe prijzen waar jij als consument van kan profiteren. Door elk jaar weer te vergelijken kun je jaarlijks wel 300 euro besparen zonder dat het je wat kost.

Als je nog niet bent overgestapt is energie vergelijken erg slim

Vooral consumenten die nog niet zijn overgestapt kunnen een mooie slag slaan. Vaak betalen deze consumenten een variabel bedrag wat altijd hoger ligt als de prijs van een contract. Het verschil tussen het goedkoopste en duurste energiecontract kan zelfs oplopen tot bijna 400 euro. Dat is een behoorlijk verschil, je zult maar een duur contract hebben zonder dat je er weet van hebt.

Uit onderzoek van het ACM blijkt dat:

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de consumenten denkt nog steeds dat overstappen nutteloos is als je huidige leverancier bij de goedkoopste energie leveranciers staat. Niets is minder waar, omdat er zoveel onderlingen concurrentie is zijn we er bijna zeker van dat er een beter aanbod is dan dat je nu hebt.

Het vergelijken van energie is tegenwoordig heel makkelijk. Het kost je maximaal 5 minuten van je tijd. Met een paar simpele drukken op de knop zie je in de vergelijker de goedkoopste aanbiedingen. Het overstappen is ook heel gemakkelijk want je hoeft bijna niets zelf te regelen, enkel je gegevens invullen voor je nieuwe energieleverancier is genoeg.

Je hebt met online energie vergelijken altijd de goedkoopste tarieven

Nog een fijn voordeel van online vergelijken is dat je alle goedkoopste tarieven van alle energieleveranciers kunt bekijken. Je weet direct wat de beste optie is en je kunt makkelijk overstappen. Als je via ons vergelijkt betekent dat je een eerlijk overzicht krijgt van alle leveranciers. Alle kosten en kortingen staan vermeld, waardoor je weet wat je jaarlijks betaald. Er zijn geen verstopte addertjes onder het gras bij een energievergelijking.

Het vergelijken via een prijsvergelijker is een van de belangrijkste kanalen voor consumenten om op hun energie te besparen. Je krijgt vaak energie kortingen die je niet direct krijgt bij je energieleverancier. Nog mooier is dat je online geen extra kosten hebt terwijl je dus wel lagere tarieven kunt bedingen. Je betaalt helemaal niets voor het overstappen en voor de service die geleverd wordt. Wil je meer informatie over de energiewijzer? Klik dan op de link om er direct meer over te lezen. 

We krijgen misschien wel een vergoeding voor het aanbrengen van een nieuwe klant, maar energieleveranciers hebben geen enkele invloed op de manier van vergelijken. De energieleverancier kan alleen bovenaan komen te staan als hij de goedkoopte is. Nogmaals, je betaalt niks extra’s terwijl je wel extra korting ontvangt!

Handige & leuke Video’s

Energietarieven, hoe gaat het precies in zijn werk?

Als je wil weten hoe het energietarief werkt is het handig om te weten hoe deze is opgebouwd, doorgaans gaat het om de eenheden gas(in m3) en stroom (kWh). Deze 2 eenheden kunnen qua tarief behoorlijk verschillen per leverancier. Daarbij heb je nog een aantal kosten...

Gas en licht vergelijken, hoe werkt het?

Door de vele vergelijkers op internet is het af en toe nog wel eens lastig om gas en licht te vergelijken. Niet te vergeten hebben we ook tal van energieleveranciers waaruit we kunnen kiezen, maakt de keus nog wat moeilijker. Ook komt het vaak voor dat prijzen van gas...