Overstappen energieleverancier minder populair geworden?

Feb 21, 2019 | Overstappen Energie | 0 comments

Feb 21, 2019 | Overstappen Energie | 0 comments

Een vraag die bij veel mensen opkomt is de vraag of het jaarlijks overstappen van energieleverancier de afgelopen jaren meer of minder populair is geworden. We hebben een antwoord voor je, uit een onlangs gepubliceerd onderzoek van het ACM & de energiemonitor van 2018 is naar voren gekomen dat er juist steeds meer mensen zijn overgestapt van energieleverancier in verhoudingen tot voorgaande jaren.

Steeds meer bespaarders

Wij vinden het fijn om te horen dat er steeds meer Nederlandse consumenten jaarlijks van energie overstappen van energieleveranciers. Wij hebben gedacht aan de rede waarom steeds meer huishoudens de keuze maken voor een overstap naar een andere energie aanbieder. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat je jaarlijks enorm kunt besparen. Maar er komt nog meer naar voren uit de Energiemonitor van 2018.

Energiemonitor, wat is het?

Wellicht vraag je je af wat de energiemonitor precies inhoudt, dit is een jaarlijks onderzoek uitgevoerd door het ACM waarin duidelijk wordt hoe de energiemarkt zich de afgelopen twaalf maanden heeft gedragen. Het gedrag van de Nederlandse consument in deze markt komt hierin sterk naar voren.

Meer “nieuwe” overstappers

Het belangrijkste gegeven om de vraag te kunnen beantwoorden is het aantal nieuwe overstappers, dus de huishoudens die nog geen enkele keer een overstap hebben gemaakt naar een andere energieleverancier. Het percentage is gedaald naar 26%, terwijl dit drie jaar geleden nog op 36% stond. Wij gaan ervan uit dat dit percentage de komende jaren nog veel zal gaan dalen.

Daarboven op komt dat steeds meer consumenten zich ervan bewust zijn dat het jaarlijks overstappen van energieleverancier het meeste geld oplevert. Meer dan de helft van de ondervraagde panelleden gaf aan dat ze volgend jaar een de optie voor een nieuwe energieaanbieder overwegen. 

Feiten overstappen energieleverancier 2020

Er zijn nog aantal zaken meer uit de test naar voren gekomen, natuurlijk willen we deze feitjes ook met je delen, kijk je mee?

De voornaamste beweegreden om over te stappen van energieleverancier is de prijs, maar liefst 73% van de ondervraagden was het hier mee eens. Daarnaast controleerden meer mensen in 2018 haar energierekening alvorens het vergelijken van alle energieleveranciers.

Het vergelijken is ook duidelijk makkelijker en vooral sneller geworden, net als onze vergelijker zijn de meeste toegankelijk voor ieder type consument. Zo weet je zeker dat je de best passende en vooral het voordeligste energiecontract krijgt aangeboden.

Wellicht ook goed om te weten is dat maar liefst 91% van de overstappers tevreden of zeer tevreden was met de gehele afwerking van de overstap. Dit percentage is in afgelopen jaren nog nooit zo hoog geweest, het overstappen van energieleverancier is voortaan de perfecte manier om flink te besparen op de maandelijkse energierekeningen.

Het aantal overstappers in 2018 naar een andere energieaanbieder is maar liefst 1,3 miljoen huishoudens, zoals we al eerder in het artikel vertelden zijn er dit jaar weer mensen voor de eerste keer overgestapt. Als we kijken naar de afgelopen 3 jaar kunnen we concluderen dat bijna 50% van de huishoudens is overgestapt van energieleverancier.

Overstappen van energieleverancier

We kunnen eigenlijk direct de vraag beantwoorden, is het overstappen van energieleverancier de afgelopen jaren minder populair geworden? Absoluut niet, het overstappen is juist veel populairder geworden. Wellicht ben je nog niet overgestapt van energieleverancier, loyaliteit wordt in het leven vaak beloond maar in het geval van energieleveranciers absoluut niet!

Bestaande klanten worden eigenlijk het aller slechts behandeld van alle consumenten bij een energieleverancier, voorheen werden loyale klanten nog wel eens beloond. Helaas beseffen ook energieleveranciers dat huishoudens steeds meer éénjarige energiecontracten afsluiten en na de looptijd weer overstappen en gebruik maken van welkomstkortingen en acties.

Energieleveranciers zetten logischerwijs vandaag de dag vooral in op het werven van nieuwe klanten door middel van flinke welkomstkorting. Voorheen had je immers ook niet zoveel keus tussen aanbieders, de afgelopen jaren zijn energieleveranciers als bosjes uit de grond gekomen en kun je voortaan een energieleverancier vinden die perfect bij jouw visie past. Het is voor veel huishoudens dan ook vaak een principe kwestie over bijvoorbeeld de opwekking van de energie.

Handige & leuke Video’s

Vaak is overstappen van energie erg voordelig!

Veel mensen horen over het overstappen van energie op het nieuws, er is natuurlijk veel te doen om de energietarieven van dit jaar want we gaan weer veel meer betalen voor energie in 2020. Daardoor wordt overstappen en vergelijken steeds interessanter voor Nederlandse...

Alles over overstappen van elektriciteit

Overstappen elektriciteit, het is een onderwerp waar we het de laatste tijd al vaker over hebben gehad. Over het algemeen kun je gemakkelijk geld besparen door middel van overstappen elektriciteit. De afgelopen jaren zijn de tarieven weer flink gestegen en ook dit...

Overstap van energie is slim in 2020

Je zult het waarschijnlijk al gehoord hebben, de energierekening gaat vanaf 1 januari weer omhoog, toch zijn er genoeg manieren om hier slim op in te spelen om kosten te besparen op de energierekening. Wil je weten hoe je makkelijk kunt besparen op deze kosten? Lees...

Alle fabels over energie overstappen

Overstappen van energieleverancier is de afgelopen jaren steeds populairder aan het worden, steeds meer mensen beginnen de waarde te zien van overstappen omdat de energierekening maar duurder en duurder wordt. In 2018 stapten ruim 1,3 miljoen huishoudens over en maar...