Overstap van energie is slim in 2020

Feb 23, 2019 | Overstappen Energie | 0 comments

Feb 23, 2019 | Overstappen Energie | 0 comments

Je zult het waarschijnlijk al gehoord hebben, de energierekening gaat vanaf 1 januari weer omhoog, toch zijn er genoeg manieren om hier slim op in te spelen om kosten te besparen op de energierekening. Wil je weten hoe je makkelijk kunt besparen op deze kosten?

Lees dan snel verder om te kijken of je het beste kunt overstappen via een vergelijker of om direct naar de energieleverancier te gaan.

Het aanbod is tegenwoordig enorm geworden, daardoor zien veel mensen door de bomen het bos niet meer, je hebt ruim 40 verschillende energieleveranciers die allemaal verschillende soorten energiecontracten aanbieden. Gelukkig hoeft het helemaal niet moeilijk meer te zijn want je kunt onze handige energievergelijker gebruiken om alle leveranciers langs elkaar te leggen. Op basis van een aantal gegevens kun je bij ons de beste aanbieding vinden die bij jouw adres en verbruik past.

Overstappen is vaak goedkoper dan een directe aanbieding van leverancier

Maar waarom is overstappen via een energievergelijker dan zo goedkoop? Nou dat antwoord is relatief simpel, door de sterke onderlinge concurrentie is het vinden van een goedkoop aanbod best makkelijk geworden. Energieleveranciers willen graag hoog in de vergelijker staan, omdat de goedkoopste aanbieder bovenaan staat is het dus zaak voor leveranciers om de scherpste tarieven te realiseren. Je kunt ook zelf een leverancier benaderen maar je zult er dan snel achter komen dat de tarieven in de vergelijker een stuk voordeliger zijn.

Als je direct naar de website van een leverancier gaat hoeft deze niet te concurreren met andere partijen, daardoor hoeft een leverancier niet te stunten met prijzen om op te vallen. Doorgaans is de prijs voor een bepaald energiecontract op de website van de leverancier dus een stuk hoger.

Dit jaar een recordaantal overstappers

In de markt kun je zien dat overstappen echt loont en dat steeds meer mensen de overstap wagen. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt of de ACM blijkt dat er in 2018 een recordaantal mensen zijn overgestapt, energie overstappen is namelijk door 1,4 miljoen mensen gedaan. Dat is ruim 7,7 % meer dan het jaar daarvoor, uit dat onderzoek blijkt ook dat ruim 91% tevreden was met deze overstap. Veel mensen hebben gekozen voor een gas licht overstap of een elektriciteit overstap.

Stijgende energierekening zorgt voor veel overstappers

Het is ook niet zo gek dat veel meer mensen nadenken over een overstap. De stijgende energierekening wordt namelijk vooral veroorzaak door variabele energietarieven en mensen die dus lang bij dezelfde energieleverancier zitten krijgen te maken met verhoogde voorschotbedragen die flink kunnen oplopen. Als we kijken naar het afgelopen jaar is de stijging gemiddeld al ruim 320 euro.

Zoals je gelezen hebt kun je dus gelukkig behoorlijk veel besparen met een tijdige overstap naar een andere energieleverancier. Bekijk alle aanbiedingen in onze energievergelijker en kijk of je ook kunt besparen tegenover je oude energiecontract. Het is zonde om dit niet te doen want je kunt al klaar zijn in 3 minuten. Daarnaast hoef je helemaal niets meer te regelen, de overstap wordt volledig voor je uit handen genomen. Energieleverancier vergelijken kan door op de groene button te drukken.

Handige & leuke Video’s

Vaak is overstappen van energie erg voordelig!

Veel mensen horen over het overstappen van energie op het nieuws, er is natuurlijk veel te doen om de energietarieven van dit jaar want we gaan weer veel meer betalen voor energie in 2020. Daardoor wordt overstappen en vergelijken steeds interessanter voor Nederlandse...

Alles over overstappen van elektriciteit

Overstappen elektriciteit, het is een onderwerp waar we het de laatste tijd al vaker over hebben gehad. Over het algemeen kun je gemakkelijk geld besparen door middel van overstappen elektriciteit. De afgelopen jaren zijn de tarieven weer flink gestegen en ook dit...

Alles over overstappen van gas en licht

Overstappen gas en licht, een onderwerp wat we regelmatig horen terugkomen bij Nederlandse consumenten, zeker nu de prijzen van de energierekening maar blijven toenemen. Deze kosten zullen altijd blijven bestaan want je hebt nu eenmaal gas en licht nodig om normaal te...

Alle fabels over energie overstappen

Overstappen van energieleverancier is de afgelopen jaren steeds populairder aan het worden, steeds meer mensen beginnen de waarde te zien van overstappen omdat de energierekening maar duurder en duurder wordt. In 2018 stapten ruim 1,3 miljoen huishoudens over en maar...

Overstappen of verlengen bij Oxxio

Toch een onderwerp wat voor veel mensen lastig is, ze weten dat het contract binnenkort afloopt en zijn verschillende opties aan het doornemen. Moet je bij de huidige leverancier blijven, of moet je verder kijken naar goedkopere opties? Het is sowieso altijd...