Zonnepanelen een goede investering?

Feb 18, 2019 | Energie, Zonnepanelen | 0 comments

Feb 18, 2019 | Energie, Zonnepanelen | 0 comments

Zonnepanelen, we zien ze voortaan op bijna ieder huis in Nederland. Voornamelijk komt dit door de prijs halvering van zonnepanelen in de afgelopen tijd. Er komen namelijk steeds meer nieuwe technieken omtrent zonnepanelen, waardoor deze alsmaar goedkoper worden voor particulieren.

Maar de grote vraag is natuurlijk. Is investeren in zonnepanelen een goed plan? Hieronder hebben we informatie om deze vraag te beantwoorden voor jouw situatie. Wil je direct energiekosten berekenen? Druk dan op de buttons.

Terugverdientijd van zonnepanelen wordt korter

Als je iemand bent die echt van duurzaam houdt dan zijn zonnepanelen echt iets voor jou. De aanschaf van zonnepanelen is relatief duur, maar dan heb je ook wat. Het grote voordeel aan zonnepanelen is de korte terugverdientijd. Je investering heb je dus snel al weer terugverdient. Ook steeds meer mensen realiseren zich dat investeren in zonnepanelen meer oplevert dan rente bij de bank.

Een investering in zonnepanelen is over het algemeen binnen 6 jaar terugverdiend, echter moet je dan wel als particulier de BTW terug vorderen bij de belastingdienst. Daarnaast kun je subsidie verwachten wat er voor zorgt dat de terugverdientijd nog korter wordt.

Wist je al dat je kan kiezen voor collectief inkopen van zonnepanelen? Klik op de link om er meer over te lezen.

Zonder subsidie investeren in zonnepanelen

Veel mensen vragen zich af of het slim is om te investeren in zonnepanelen zonder dat ze subsidie krijgen. Investeren in zonnepanelen zonder subsidie is ook zeker rendabel. De algemene terugverdientijd van zonnepanelen zonder subsidie is ongeveer 8 jaar.

Ook kun je bij de gemeente navragen of er gebruik gemaakt kan worden van de zogenoemde ‘duurzaamheidslening’. Het is dan mogelijk om geld te lenen om te kunnen investeren in zonnepanelen en dit maar voor een kleine rente van maximaal 3%. Een duurzaamheidslening heeft over het algemeen een looptijd van tussen de 10 of 15 jaar. Vervolgens kunnen je zonnepanelen nog makkelijk 10 tot 15 jaar energie opwekken.

Investeren in zonnepanelen, wat zijn de voordelen?

Er zijn natuurlijk wel wat voordelen aan het investeren in zonnepanelen. Zo ben je na installatie van zonnepanelen niet meer afhankelijk van de op en neergaande stroomtarieven. Ook wordt eigen energieopwekking volledig in eigen beheer gedaan. Opgewekte energie die je niet gebruikt kun je laten salderen bij jouw energieleverancier, vervolgens ontvang je een vergoeding per eigen opgewekte kWh. Verder neemt de waarde van een huis enorm toe, wanneer deze beschikt over zonnepanelen. Goed bezig zijn voor het milieu wordt ook een eitje met zonnepanelen.

Is een zonnepaneel alle seizoen rendabel?

Veel mensen denken dat een zonnepaneel niet rendabel is in het herfst en winterseizoen, maar dit is helemaal niet correct. De naam zonnepaneel bevat het woord zon, maar het is belangrijk om te weten dat zonnepanelen werken op licht en niet op zonlicht. Dit betekent dus dat zonnepanelen gewoon werken als het herfst of winter is.

Wel is het zo dat de opwekking van zonnepanelen in de herfst en winter minder is als in de zomer en lente. Over het algemeen wekken zonnepanelen tussen maart en oktober de meeste energie op. Energiemaatschappij vergelijken kan door op de groene button te drukken.

Handige & leuke Video’s

Zonnepanelen, kom alles te weten & bespaar direct!

Op zoek naar een manier om duurzame energie op te wekken, wellicht is zonne-energie iets voor u. Vandaag de dag zijn de kosten voor zonnepanelen financieel voordelig en voor velen interessant. In deze gids gaan we alle belangrijke zaken over zonnepanelen met je...

Friesland kiest voor zonnepanelen

De gemeente Friesland en enkele andere gemeenten in de provincie Friesland zijn samengekomen en hebben besloten een financiële regeling te bieden voor werknemers die zelf zonnepanelen aan willen schaffen. De gemeente Leeuwarden koos in april 2012 als eerste voor...

Voordelen en nadelen van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is een echte hype, je ziet dat steeds meer merken ze gaan aanbieden, zelfs de IKEA biedt vanaf nu zonnepanelen aan. De ontwikkeling naar steeds meer zonne-energie is niet meer weg te denken in onze maatschappij. Maar wat is de rede dat...

Zonenergie, we zien het steeds meer terug

Je ziet het steeds vaker, zonnepanelen bij mensen op het dak of andere manieren om zon energie om te zetten naar bruikbare energie. De oude manieren van het energie opwekken houdt een keer op omdat de fossiele brandstoffen opraken. Zonne-energie, windenergie en andere...