Minder betalen voor zakelijke energie, lees nu de tips!

Feb 23, 2019 | Zakelijke energie | 0 comments

Feb 23, 2019 | Zakelijke energie | 0 comments

Zakelijke energie besparing, 4 tips!

Het kan zijn dat je zakelijke energie hebt afgesloten bij een energieleverancier, dat kan behoorlijk kostbaar zijn en veel ondernemers zijn op zoek naar oplossingen om minder te betalen voor de jaarlijkse stroom en gaskosten.

De afgelopen jaren hebben we gezien dat de kosten van zakelijke energie aanzienlijk aan het stijgen zijn, dat heeft natuurlijk zijn weerslag op het bedrijfsresultaat en ondernemers zoeken dan ook naar mogelijkheden om deze kosten te beheersen.

Het gemiddelde verbruik van veel bedrijven stijgt, daardoor wordt ook de energierekening elk jaar maar hoger en veel bedrijven zoeken dus naar oplossingen om dit probleem op te lossen. We hebben een aantal tips opgesteld om bedrijven verder te helpen om zakelijk energieverbruik terug te dringen of om slim om te gaan met deze kosten zodat je makkelijk kunt besparen op je zakelijk energie.

Een van de tips die we je meteen meegeven is om gebruik te maken van de zakelijke energievergelijker die je helpt om de beste zakelijke leverancier te vinden door alle kosten overzichtelijk weer te geven. Lees verder om een aantal tips te verzilveren die je kunnen helpen om de kosten van energie zakelijk terug te dringen.

Tip 1: Kies voor kortlopende zakelijke energie contracten

Over het algemeen denken veel ondernemers dat het niet slim is om een kortlopend energiecontract te kiezen. Dat lijkt natuurlijk logisch omdat lange contracten over het algemeen lagere tarieven opleveren. Langlopende contracten zijn soms ook voordeliger omdat de prijs inderdaad lager is.

Toch geldt dit niet altijd voor de zakelijke energiemarkt, ieder jaar komen er weer nieuwe aanbieders bij en daardoor is het mogelijk om te profiteren van de concurrentie op de markt. Als je voor een kortlopend contract hebt gekozen kun je gemakkelijk ieder jaar overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier om ieder jaar een lagere energierekening te ontvangen.

Tip 2: Zakelijke energiecollectieven zijn niet altijd voordelig

De afgelopen jaren zien we steeds meer energie collectieven opstaan, ook in de zakelijke markt is het niet meer ongezien om jezelf aan te sluiten bij een zakelijk MKB collectief. Over het algemeen zorgen deze groepen voor gereduceerde zakelijke tarieven omdat er onderhandeld wordt over de prijs voor zakelijke energie.

Het kan zijn dat je bij een energiecollectief een lager tarief krijgt aangeboden maar doorgaans zien we ook dat veel bedrijven voor lange tijd bij een specifieke energieleverancier blijven binnen een collectief. Dat kan er toe leiden dat je nog steeds meer betaalt voor je zakelijke energie, je hebt namelijk niet de mogelijkheid om tussentijds over te stappen en we weten dat energieleveranciers nieuwe klanten vaak leuke bonussen of een verlaagd tarief aanbieden. Daar heb je bij een zakelijk energiecollectief geen kans meer op.

Tip 3: Onderhandel over je zakelijke energiecontract

Nog een optie om makkelijk geld te besparen op je zakelijke energiecontract is onderhandelen, je kunt namelijk contact opzoeken met je zakelijke energieleverancier en gaan onderhandelen over de prijs die je momenteel betaalt voor je energie. Zeker als je al langere tijd klant bent bij een leverancier kun je makkelijk aanspraak maken op een betere prijs voor je gas en stroom.

Zakelijke leveranciers willen namelijk maar wat graag dat je langer klant blijft en ze geven meestal een korting voor huidige klanten, je kunt natuurlijk hard spelen en zeggen dat je nadenkt over een overstap naar een andere leverancier. Daardoor heb je een stuk sterkere positie om de onderhandelingen wat meer op te voeren. Kies voor het onderhandelen eerst voor energieleverancier vergelijken, dit geeft je een duidelijk overzicht.

Tip 4: We raden je aan om zakelijke energie altijd te blijven vergelijken

Het is slim om altijd zakelijke energie te blijven vergelijken, daardoor blijf je altijd op de hoogte van alle prijzen en nieuwe aanbieders. Het kan natuurlijk zijn dat je contract bijna afloopt, op dit moment kan er namelijk een goedkopere zakelijke energieaanbieder op de markt gekomen zijn die bij je past. Zo kun je makkelijk besparen en overstappen op nieuwe tarieven.

Doorgaans is het ook slim om voor dat je contract afloopt nog even regelmatig te vergelijken, daardoor weet je exact welke kosten op dit moment het normale tarief zijn en kun je alvast oriënteren op een verlenging of potentiële overstap.

Handige & leuke Video’s

Tips om op zakelijke energie te besparen

Tegenwoordig is het een steeds makkelijker om inzicht te krijgen in het verbruik van je zakelijke energie, toch laten veel ondernemers kansen liggen om meer grip te krijgen op hun verbruik. We gaan in dit artikel wat dieper in op de mogelijkheden die je hebt als...

Bespaar tips voor zakelijke energie in een onderneming

Nog steeds weinig inzicht in zakelijke energiekosten Veel ondernemers in het MKB hebben nog steeds geen goed beeld van de totale energiekosten binnen het bedrijf. Dat is jammer want zakelijke energie kan al snel duizenden euro’s per jaar kosten een een simpel...

Wanneer moet je nu precies voor zakelijke energie kiezen?

Zakelijke energie kiezen kan behoorlijk lastig zijn voor veel ondernemers. Dat is ook zo voor zelfstandig ondernemers want deze krijgen regelmatig een aanbod om een zakelijk energiecontract af te sluiten. Toch bestaan er nog veel onduidelijkheden en fabels rondom dit...