Wanneer komt een dubbele incasso van je energie voor? | Alles wat je moet weten over dit onderwerp!

Mar 26, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Als je twee keer een energierekening moet betalen over eenzelfde periode is er sprake van dubbele incasso van je energie. Dit kan gebeuren doordat je bent overgestapt naar een andere energieleverancier en dat zowel de oude- als nieuwe energieleverancier geld van je rekening incasseert.

Je oude energieleverancier incasseert bijvoorbeeld je voorschot vooraf, terwijl je nieuwe leverancier aan het einde van de maand een bedrag van je rekening haalt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het moment van overstappen samenviel met de incasso van je voorschot.

Je eerste reactie zal wellicht zijn om het bedrag te storneren, maar dat kan in dit geval zorgen voor meer verwarring. Het beste kun je wachten op je eindafrekening die je binnen 6 weken krijgt nadat je bent overgestapt van energieleverancier. In veruit de meeste gevallen wordt het te veel betaalde bedrag op je eindafrekening verrekend met eventuele openstaande bedragen en krijg je de rest teruggestort. Een dubbele incasso is dus geen reden voor paniek. 

Wat te doen als de dubbele incasso niet is verrekend op je eindafrekening?

Mocht nu blijken dat het te veel betaalde bedrag niet automatisch is verrekend op je eindafrekening, neem dan binnen twee weken nadat de nota is verstuurd contact op met je oude energieleverancier. Het kan zijn dat het geen kwade wil is, maar dat er gewoon iets mis is gegaan, vervolgens kan het snel worden opgelost.

Als de energieleverancier meent dat het bedrag terecht is afgeschreven van je rekening, stuur dan binnen 4 weken na dagtekening een bezwaarschrift naar je oude energieleverancier om volgende stappen te ondernemen. 

dubbele incasso

Handige & leuke Video’s