Gas en licht vergelijken, hoe werkt het?

Feb 20, 2019 | Energie Vergelijken | 0 comments

Door de vele vergelijkers op internet is het af en toe nog wel eens lastig om gas en licht te vergelijken. Niet te vergeten hebben we ook tal van energieleveranciers waaruit we kunnen kiezen, maakt de keus nog wat moeilijker.

Ook komt het vaak voor dat prijzen van gas en licht verschillend worden aangegeven bij gas en licht aanbieders, hierdoor ontstaat er vaak verwarring en dat is niet wenselijk. Overstappen is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen, lees snel verder om alles te weten te komen over gas & licht vergelijken

Gas en licht vergelijken wordt ook erg lastig doordat dit gekoppeld zit aan jouw persoonlijke situatie. Woon je bijvoorbeeld alleen? Dan gebruik je relatief weinig energie en betaal je dus ook een stuk minder.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een gezin hebt met drie kinderen, waardoor er een stuk meer gas en licht wordt verbruikt, wat betekent dat je meer moet betalen voor de energierekening.

Onze onafhankelijke energie vergelijker toont altijd bovenaan de goedkoopste gas en licht aanbieders en is volledig onafhankelijk, dit betekent dat we geen aparte afspraken hebben gemaakt met energieleveranciers. Altijd een betrouwbare en goedkope deal dus!

Gebruik van gas licht vergelijkers

Het komt niet vaak voor dat je gas en licht moet vergelijken. Het is dus van groot belang dat je gebruikt maakt van een geschikte en onafhankelijke gas en licht vergelijker. Zo moet de vergelijker alle leveranciers in Nederland bevatten en voldoende filters hebben zodat je het beste aanbod van energietarief kunt krijgen .

Daarnaast is het belangrijk dat je goed kunt inzien waar je de beste welkomstkortingen of cashbacks kunt krijgen. Als je in onze vergelijker kijkt dan zie je direct of er aanbiedingen zijn, altijd lekker meegenomen toch? Overstappen en afsluiten van gas en licht aanbieders is altijd mogelijk!

Meer tips over energie vergelijken bemachtigen? Druk dan snel op de link en bespaar nog meer kosten op jaarbasis,

Overstappen van gas en licht

Wij van beste energie vergelijken willen je graag helpen met het energie vergelijken en overstappen van gas en licht. Door onze vergelijker hoef je niet meer zelf elke aanbieder te onderzoeken want je krijgt direct het goedkoopste en beste aanbod en dit geheel naar jouw wensen. Met onze vergelijkingstool worden alle goedkope gas en licht aanbieders onder elkaar gezet zodat je direct een goed overzicht hebt van alle gas en licht tarieven.

Met het overzicht kun je alle aanbieders bekijken en de goedkoopste gas en licht aanbieder vinden. Op deze manier is energieleverancier vergelijken niet meer dan kijken naar de goedkoopste leverancier.

In de meeste gevallen zie je na de vergelijking dat je bij een andere goedkope gas en licht aanbieder een stuk beter aanbod krijgt dan dat je nu hebt. Vervolgens kun je er dan voor kiezen om te overstappen, dit duurt over het algemeen een paar minuten. Gas en licht afsluiten is tegenwoordig zeer eenvoudig door de overstapservice van aanbieders!

Hoe gaat overstappen van gas en licht aanbieder in zijn werk?

Tegenwoordig is overstappen van energieleverancier helemaal niet meer moeilijk. Vrijwel alles wordt geregeld door jouw nieuwe energieleverancier en je oude energieleverancier. Het enigste wat je moet doen is jouw gegevens invullen na de vergelijking en jouw nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je oude contract wordt opgezegd. Daarna hoef je niks meer te doen en ben je overgestapt.

Als je tijdens het overstappen aan het verhuizen bent en je sluit een nieuw gas en licht contract af voor jouw nieuwe woning, dan moet je wel zelf aangeven bij je oude aanbieder dat het contract moet worden opgezegd.

Daarnaast is het belangrijk dat je contact opneemt met je nieuwe energieleverancier om de meterstanden van je nieuwe woning door te geven, dit bespaart je een hoop kosten. Als dit namelijk niet gebeurt dan wordt er een schatting gemaakt van het verbruik en betaal je vaak een stuk meer!

Afsluiten gas en licht

We hebben in Nederland veel benamingen voor gas en licht, zo wordt het vaak ook gas en stroom of gas en elektra genoemd. Maakt allemaal niet uit, want het is in alle vormen exact hetzelfde.

Allemaal leuk, maar het belangrijkste is natuurlijk dat je de goedkoopste gas en licht tarieven met elkaar kunt vergelijken of een nieuw gas en licht contract kunt afsluiten. Zelfs als je gebruik maakt van zonnepanelen kun je gewoon vergelijken en vervolgens een energiecontract afsluiten.

Wil je zakelijk gas en licht afsluiten? Dit kan door middel van onze zakelijke energie vergelijker. Vul de filters in en zie direct het goedkoopste zakelijke gas en licht aanbod.

Looptijd van een gas en licht contract

Een erg belangrijke factor die speelt bij het overstappen van gas en licht aanbieder is de looptijd van je huidige energiecontract. In de meeste gevallen worden er contracten gesloten met een looptijd van 1 jaar of 3 jaar. Als jouw huidige contract op het moment al bijna afloopt, dan kun je altijd probleemloos en zonder overstapboetes overstappen.

Maar wat gebeurt er als je een ander gas en licht contract wilt afsluiten en je huidige contract is nog lang niet aan het einde van zijn looptijd? Je kunt dan kiezen uit twee opties: of je wacht tot het contract is afgelopen of je stapt over en je moet hierdoor een overstapboete betalen.

Geen paniek want in de meeste gevallen wil jouw nieuwe gas en licht aanbieder deze overstap boete betalen. Is dit niet het geval, dan kun je vaak nog deze overstapboete betalen met de welkomstkorting die je hebt gekregen bij jouw nieuwe aanbieder.

Handige & leuke Video’s

Wat is een energietarief nu precies? Kom erachter!

We hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens van gehoord en we voelen het maandelijks in onze portemonnee. Energietarieven. Eigenlijk is het vrij simpel, energietarieven zijn vastgestelde prijzen die je maandelijks betaald voor de levering van jouw energie in jouw...

Elektriciteit vergelijken, hoe werkt het?

Wil jij informatie over elektriciteit of liever direct elektriciteit vergelijken? Het kan hier op deze pagina. Tegenwoordig bespaar je al snel honderden euro's door elektriciteit aanbieders met elkaar te vergelijken, dit kan met onze handige vergelijker. Ook is het...

Gas vergelijken, hoe gaat het in zijn werk?

Veruit de meeste huishoudens in Nederland beschikken over een gasfornuis, douche of centrale verwarming die draaien op gas, het is dan ook niet voor niets de grootste kostenpost op de energierekening. Omdat we relatief veel gas verbruiken en belastingen dit jaar weer...