review qurrent

Qurrent Review

Wil je een Qurrent energiecontract afsluiten? Dat is helaas niet meer mogelijk. Energieleverancier Qurrent is overgenomen door het concern Greenchoice. Ben je klant bij Qurrent maar heb je niets meegekregen van de transitie? We raden het je aan om contact op te nemen met de klantenservice van Greenchoice.

Contactgegevens

Adres

Kruisplein 15 3014 DB, Rotterdam

Telefoonnummer

088 777 1234

Website

https://www.greenchoice.nl/qurrent/

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen zou hier weer kopen!

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Lees alles over Qurrent

Maak kennis met de energieleverancier Qurrent, een van de voorlopers op het gebied van verduurzaming in de energiemarkt. De organisatie streeft naar een Nederland dat in 2030 alle huishoudens zijn voorzien van 100% groene energie. Qurrent wil het liefst sneller maar weten dat ze het samen moeten doen, een Nederland zonder fossiele energie. In 2019 is Qurrent samen gegaan met energieaanbieder Greenchoice, hiermee zijn de groenste aanbieder van Nederland geworden!

Wat is het geloof van Qurrent

Qurrent wil ieder huishouden zo snel mogelijk aan de 100% groene energie hebben, je bent er dan ook van verzekerd dat je bij deze leverancier echt 100% groene energie uit Nederland ontvangt. Qurrent maakt dan ook geen gebruik van de zogenaamde sjoemelstroom, ze helpen je zelfs met het besparen op je energiekosten en het opwekken met behulp van duurzame bronnen.

Een paar voorbeeldjes die we voor je kunnen verklappen zijn het zelf opwekken van duurzame energie middels zonnepanelen op je huishouden, daarnaast ben je in de mogelijkheid om zelf een stukje van een Qurrent windmolen te bemachtigen, ook wel windtegoed genoemd bij Qurrent.

Je kunt een klein stukje kopen of mede eigenaar worden van het windmolenpark. Alle stroom die je ophaalt middels je windtegoed wordt verrekend met je huidige energieverbruik waardoor je energierekening een stuk lager zal uitvallen, een leuk pluspunt van energie leverancier Qurrent.

Nederland samen groen maken

Het gaat goed met de energieleverancier Qurrent, vier jaar geleden is de organisatie opgericht en bestaat vandaag de dag uit een klantenbestand van maar liefst 120.000 klanten. Als vanzelfsprekend is Qurrent dolblij met haar klanten, het zijn de groene helden, ze verbruiken samen namelijk gemiddeld 17% minder energie.

Als klant van Qurrent kun je je eigen ideeën en missies delen bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering op een inspirerende locatie. Naast deze mooie initiatieven steekt Qurrent flink wat tijd in het stimuleren van lokale duurzame energie initiatieven, een mooi voorbeeld is de buurtmolen in Herbaijum welke stroom levert aan een zonnepark.

Groene energie van Qurrent

Zoals we je hebben verteld is Qurrent een erg ambitieuze energieleverancier, ze vragen je dan ook graag wat je liever hebt, stroom van een fossiele brandstof of stroom van een duurzame energiebron?

Kies je als Nederlandse consument voor een overstap naar een groene energieleverancier dan behaal je een CO2 reductie tot 4 ton per jaar, deze cijfers staat gelijk aan 28 vliegreisjes naar Parijs!

100% stroom uit Nederland

Bij Qurrent ben je verzekerd van 100% opgewekte stroom van Nederlandse wind van Nederlandse energiebronnen, hierdoor wordt Nederland verduurzaamd en wordt er vanuit het buitenland niet geprofiteerd. Wanneer ieder huishouden in Nederland kiest voor groene stroom uit Nederland dan zullen we alleen nog maar groene stroom uit het stopcontact ontvangen.

100% CO2 gecompenseerd gas

Naast stroom hebben veel huishoudens in Nederland ook gas nodig, helaas wordt er vandaag de dag nog te weinig onvoldoende “groen gas” opgewekt om hiervan alle Nederlandse huishoudens te voorzien. Groen gas wordt ook wel bio gas genoemd maar is wel degelijk anders dan het zogenaamde CO2 gecompenseerde gas.

Omdat groen gas nog niet grootschalig aanwezig is kiezen Qurrent en Greenchoice voor CO2 gecompenseerd gas die beschikt over het strengste keurmerk op dit gebied. We zullen je even kort uitleggen wat dit concept inhoudt.

Qurrent levert haar klanten nog steeds fossiele aardgas, echter wordt alle CO2 uitstoot gecompenseerd met de zogenaamde CO2-credits welke vrijkomen en kunnen worden toegewezen aan duurzame energie en/of bosprojecten.

Qurrent laat haar eigen klanten meedenken over welke projecten gesteund moeten worden, jaarlijks worden er andere initiatieven gekozen. In 2018 hebben leden van de Qurrent coöperatie gekozen voor kooktoestellen in Mali, bosbescherming in Zimbabwe en de windboerderij in Taiwan.

Qurrent windtegoed

Qurrent is uniek op het gebied van zelf opwekken van duurzame energie, men denkt bij zelf opwekken vaak aan een dure set zonnepanelen, echter zijn er nog tal van andere mogelijkheden waar deze energieleverancier van gebruik maakt. Hier komt het zogenaamde windtegoed van Qurrent om de hoek kijken, je wekt 5 jaar lang je eigen stroom op met een stukje zelf gekochte windmolen.

Alle opgewekte energie of windtegoed dat je ophaalt wordt verrekend met je verbruik dat je hebt afgenomen bij Qurrent. Op deze manier kun je je eigen energierekening lekker laag houden, geen dure zonnepanelen aanschaffen maar toch meehelpen aan de verduurzaming van ons mooie Nederland.

Vandaag de dag zijn er 65.000 leden van de Qurrent coöperatie die gebruik maken van het windtegoed concept, helaas is op dit moment (tijdelijk) niet meer mogelijk om je aan te sluiten bij een windtegoed initiatief. U begrijpt natuurlijk dat het opzetten van een windmolenpark niet in één dag is voltooid. Qurrent & Greenchoice zijn dan ook druk bezig met het werken aan nieuwe innovatie en duurzame initiatieven waar de Qurrent coöperatie van kan genieten.

Wat bespaar ik met windtegoed?

Kies je voor windtegoed dan levert je dat een aantal handige zaken op, je profiteert namelijk van gelijkblijvende stroomprijzen en behaalt een ruwe besparing van 30% per jaar op je energierekening. Deze 30% is gebaseerd op Nuon, Essent en Eneco.

Wat kost windtegoed?

Wat zijn de totale kosten van windtegoed bij Qurrent? Een goede vraag, zoals je hebt gelezen wek je minimaal 5 jaar lang minster 250 kWh per jaar aan stroom op. Om het voor u te verduidelijken moet je weten dat een gemiddeld huishouden in Nederland ongeveer 3500 kWh per jaar verbruikt. Zoals je leest dekt dit niet je gehele energierekening af, gelukkig is er de mogelijkheid om meerdere windtegoeden af te nemen tot maximaal 85% van je energieverbruik.

U hoeft zich geen enkele zorgen te maken over de onderhoud van dergelijke duurzame windbronnen, echter moet je wel de zogenaamde energiebelasting betaling over alle opgewekte energie. De kosten van een enkele windtegoed liggen op € 75, het is dan ook erg interessant om meerdere windtegoeden af te nemen.

Vaste stroomtarieven met windtegoed

Beschik je over Qurrent windtegoed dan hoef jij je vanaf dat moment geen enkele zorgen te maken over stroomprijsstijgingen op de energiemarkt. Doordat je zelf je stroom opwekt maakt de prijs niet uit, hoe duurder de stroomprijs, hoe hoger de besparing op je energierekening.

Energie opwekken met Qurrent, de mogelijkheden

Het liefste heeft Qurrent dat al haar klanten zelf haar duurzame stroom opwekken, ze verkopen dan ook het liefst zo min mogelijk stroom en gas aan jouw huishouden. Dit klinkt misschien een beetje vreemd maar het uiteindelijke doel van Qurrent is dat ieder huishouden in Nederland 100% groene stroom uit het stopcontact ontvangt. Je hebt bij Qurrent dan ook verschillende mogelijkheden om te kunnen kiezen voor zelf energie opwekken, lees je mee?

Zonnepanelen

We hebben je net verteld over windtegoed maar natuurlijk is het ook mogelijk bij Qurrent om eigen zonnepanelen op je dak te nemen, je ontvangt bij Qurrent € 0,10 per kWh teruggeleverde stroom. Daarnaast hoef je zelf niet aan te klooien bij de installatie van je PV systeem, dit wordt gedaan door professionele en ervaren partners van Qurrent. Je wordt in wijze je eigen energie aanbieder maar daar houdt het bij deze energieleverancier nog niet op, je profiteert namelijk van nog meer voordelen.

Zo ontvang je namelijk een extra hoge vergoeding voor alle kWh’s teruggeleverde stroom, daarnaast kun je gemakkelijk de prestaties van je zonnepanelen set monitoren voor het optimale rendement. De energierekening moet natuurlijk zo laag mogelijk worden.

Zonnepark

Geen plek of juist dak voor zonnepanelen maar toch meedoen aan de verduurzaming van ons land en natuurlijk de vermindering van je energierekening?

Je kunt er bij Qurrent voor kiezen om te investeren in een zonnepark waarmee je je eigen zonne energie opwekt, je hoeft je eigen woning dan ook helemaal niet te gebruiken. Tegen gunstige voorwaarden word je als het ware eigenaar en profiteer je van flink wat voordelen.

Stroometiket Qurrent

Qurrent vindt het belangrijk dat de klant weet waar haar stroom vandaan komt. Hiernaast vindt u de herkomst en duurzame energiebron. Zoals je kunt zien maak Qurrent enkel en alleen gebruik van duurzame energiebronnen als wind en zon-energie. Deze is voor 100% afkomstig uit Nederland.

Storing

Denk je last te hebben van een Qurrent storing? Erg vervelend, we begrijpen dat je snel wilt weten of je daadwerkelijk te maken hebt met een storing. De storing kan ontstaan zijn door kortsluiting, werkzaamheden op straat of door verstoringen in het energienetwerk. Wil je graag te weten komen of er een Qurrent storing is op dit moment? Druk op de link en krijg alle informatie die je nodig hebt.

Ervaringen

Graag recensies en ervaringen lezen van Qurrent om tot de juiste keus te komen? Goed idee, op deze manier krijg je een duidelijk beeld over deze energieleverancier. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je zelf een review wilt achterlaten. We hebben hiervoor een aparte pagina gemaakt waar je alle ervaringen van Qurrent kunt lezen of zelf een review kan achterlaten.

Tarieven

Aan het zoeken naar de tarieven van Qurrent? Dan ben je hier op de juiste plek. We hebben namelijk alle tarieven voor je verzameld. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van het aanbod en kun je dit vergelijken met alle andere beschikbare energieleveranciers. Benieuwd geworden naar de Qurrent tarieven? Druk dan op de link om aan de slag te gaan en meer informatie te lezen.

Aanbiedingen

Wil je profiteren van een aanbieding of actie van Qurrent? Goed plan. Het is mogelijk om flink te besparen op de energiekosten door een actie of aanbieding te kiezen waarvan je kunt profiteren. Maar uit welke actuele Qurrent aanbiedingen kun je kiezen? Om je een goed overzicht te geven hebben we deze op een aparte pagina geplaatst. Druk op de link om ze nu te bekijken.

Beste beoordelingen

1 Anode Energie Review 8

Iedereen verdient de beste deal

Welke leveranciers vergelijken wij?

Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
8
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen

Start nu met besparen!

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen