review nuon

Nuon Review

Wil je een NUON energiecontract afsluiten? Dat is helaas niet meer mogelijk. Energieleverancier NUON is overgenomen door het concern Vattenfal. Ben je klant bij NUON maar heb je niets meegekregen van de transitie? We raden het je aan om contact op te nemen met de klantenservice van Vattenfal.

Contactgegevens

Adres

Postbus 40021 6803 HA, Arnhem

Telefoonnummer

0900 0808

Website

https://www.nuon.nl

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen zou hier weer kopen!

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Kom alles te weten over Nuon

Tot één van de grootste nutsbedrijven van Nederland behoort onder andere het bedrijf Nuon. Het is één van de vele energieleveranciers die Nederland rijks is. Het bedrijf bestond al toen in 2004 de energiemarkt geliberaliseerd werd en huishoudens zelf hun energieleverancier konden kiezen.

Dit was een grote slag voor hen, omdat vele klanten zo konden overstappen naar goedkopere leveranciers en er echte concurrentie op de energiemarkt kwam.

Het bedrijf Nuon energie

Nuon werd in 1994 opgericht na een fusie van PGEM, PEB Friesland, ZGN en VNB. Dit resulteerde in een grote nutsmaatschappij, dat werkzaam was over de volle breedte van de energiemarkt, zoals productie, handel en levering van elektriciteit en aardgas. Tegenwoordig zijn er veel energiemaatschappijen die ook op deze manier werken.

Daarnaast is men nog actief in de verduurzaming, door isolatie in woningen aan te brengen, men heeft een beveiligingsbedrijf en een afdeling voor energieadvisering. De naam stamt af van het feit dat toentertijd de grootste markt in noord en oost Nederland van hen in het bezit was.

NU staat voor de afkorting van nutsbedrijf en ON staat voor oost en noord. In de loop van de jaren heeft men nog enkele kleinere energiemaatschappijen overgenomen en in 2000 installatiebedrijf Feenstra, die gespecialiseerd was in service, onderhoud en vervanging van verwarmings- en watersystemen.

Nuon is in 2009 overgenomen door Vattenfall

In 2009 werd bekend dat het Zweedse staatsbedrijf Vattenfall de energieaanbieder Nuon wilde overnemen en men nam een belang van 49% van de aandelen. Dit belang zou uitgebreid worden tot 100% in 2015. In 2015 werd de fusie dan ook afgerond. In 2002 werd de Belgische energiemarkt geliberaliseerd, waardoor Nuon ook deze markt betrad.

In 2011 verkocht men het Belgische deel aan Energiebedrijf Eni. Men had toen reeds een klantenbestand van 550.000 klanten en 150 medewerkers in België. Vattenfall splitste in 2013 het bedrijf in een deel voor de Scandinavische markt en een deel voor de Europese markt.

Nuon maakt op dat moment grote verliezen en zouden volledig ten laste komen van het Scandinavische bedrijf. Op deze manier kon men voorkomen dat de Scandinavische markt negatief beïnvloed werd door verliezen van andere Europese dochtermaatschappijen.

Het energieaanbod van Nuon

De klant kan op de website zijn energie aanvragen door middel van het invoeren van postcode en huisnummer. Automatisch berekend Nuon dan het geschatte maandbedrag. De klant krijgt dan de keuze of hij gebruik wil maken van standaard energie of duurzame energie.

Standaard energie is grijze stroom, verkregen uit fossiele brandstoffen. Als de klant kiest voor duurzame energie dan zal de energie afkomstig van duurzame middel geleverd worden, zoals zonne- of windenergie. Gas wordt geleverd met een CO² compensatie.

Omdat gas een fossiel product is, wordt dit gecompenseerd door duurzaamheidscertificaten in te kopen. Eigenlijk is het geen bewijs van het leveren van groene energie, maar de klant krijgt er toch een goed gevoel bij. Daarna kan de klant kiezen hoe lang hij zijn tarief vast wil laten zetten.

Hij heeft daarbij de keuze uit 1 jaar of 3 jaar. De kosten voor energie zullen in deze periode voor de klant niet stijgen. De netbeheer kosten en overheidsheffingen vallen hier overigens niet onder.

De prijs voor duurzame energie is ietsje hoger dan voor de standaard energie. Het is ook mogelijk om een keuze per product te maken zoals alleen stroom, alleen gas of een combinatie.

Groene energie van Nuon

Nuon is een energieaanbieder die valt onder haar moederorganisatie Vattenfall. Zij is een van de grootste producten van stroom in Europa en wil nog groter worden in de duurzame energie. Om dit te kunnen realiseren kiest de organisatie ervoor om de helft van alle investeringen te stoppen in projecten die te maken hebben met het opwekken van duurzame energie.

Nuon en Vattenfall kiezen op grote schaal voor duurzame windmolen projecten. Nuon is een energieaanbieder die de consument nog de keuze biedt tussen groene en grijze stroom, zo kunnen ze een goede balans behouden en betaalbare en eerlijke energie leveren.

Productie en het leveren van Groene en Grijze stroom bij Nuon

De grootste duurzame energiebron in ons land is windkracht, het waait hier namelijk bijna elke dag op gunstige snelheden. Nuon bouwt al 35 jaar windmolenparken in Nederland, samen met alle partners van de Vattenfall groep zorgen ze voor 14,5% van alle windenergie in Nederland. Dit staat gelijk aan een energielevering voor 214.800 huishoudens.

Stroom van Nuon

Bij Nuon heb je de keuze tussen 2 verschillende stroomproducten, dit zijn namelijk Nuon Groen, afkomstig uit Nederland en Nuon Windstroom. De stroom die afkomstig is uit Nederland wordt opgewekt met windmolenparken en waterkrachtcentrales. Ze opereren lokaal en werken enorm goed samen met verschillende partners van de Vattenfall groep.

De Nuon Windstroom is een stapje hoger, de stroom die wordt opgewekt is afkomstig uit het volledig eigen windpark genaamd Prinses Alexia Windpark. Stroom opgewekt met wind uit uw eigen achtertuin. Hieronder vindt u het stroometiket van Nuon.

Echt groene stroom uit Nederland

Veel energie leveranciers in Nederland kiezen er voor om haar energie in te kopen uit landen in Europa, Nuon doet het anders. Wanneer je energie afsluit bij Nuon weet je zeker dat je groene stroom ontvangt die is opgewekt uit Nederland.

Ze gebruiken hier de bronnen, wind, water en zon vooral voor. Het grootste voordeel van deze bronnen is dat het weinig tot geen CO2 uitstoot heeft bij de opwekking van groene energie.

Overige diensten van Nuon

Nuon biedt nog tal van andere diensten dan alleen energielevering. Zo hebben zij een cv ketel service, waarbij het mogelijk is om een nieuwe cv ketel te kopen of te huren. De klant heeft een keuze uit verschillende soorten cv ketels, volledig afgestemd op zijn thuissituatie.

Daarnaast kunnen klanten een serviceabonnement afsluiten, waarbij er garantie is dat de cv ketel vakkundig hersteld en onderhouden wordt. Daarnaast kan Nuon de klant adviseren om de woning zoduurzaam mogelijk te maken door middel van isolatie. En niet alleen adviseren, ook het aanbrengen van isolatie in de woning kan door hen gedaan worden. Het gaat hierbij om dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en kruipruimte-isolatie. Hetzelfde geldt bij ventilatie van de woning. Wanneer een woning niet goed wordt geventileerd is er kans op allergie bij bewoners en er kan schimmelvorming ontstaan.

Ook hier is het mogelijk om ventilatie te laten installeren met bijbehorende onderhoudscontract. Wilt u meer lezen over isolatie van Nuon? Dan raden we u aan om de volgende link te volgen. Hier kunt u meer vinden over alle mogelijkheden van isolatie bij Nuon. Daarbij wordt er een huisbeveiligingssysteem aangeboden aan klanten, waarbij de klant zijn woning kan voorzien van een alarmsysteem, verbonden met een centrale. Zo is uw huis altijd goed beveiligd.

Stroometiket Nuon

Nuon vindt het belangrijk dat de klant weet waar haar stroom vandaan komt. Hiernaast vindt u de herkomst en duurzame energiebron. Zoals je ziet kan Nuon nog flink wat winst pakken op het gebied van verduurzaming. Echter is energieleverancier Nuon wel één van de goedkoopste op de energiemarkt wat veel mensen maar lastig kunnen weerstaan. En dat begrijpen wij natuurlijk volledig!

Storing

Denk je last te hebben van een Nuon storing? Erg vervelend, we begrijpen dat je snel wilt weten of je daadwerkelijk te maken hebt met een storing. De storing kan ontstaan zijn door kortsluiting, werkzaamheden op straat of door verstoringen in het energienetwerk. Wil je graag te weten komen of er een Nuon storing is op dit moment? Druk op de link en krijg alle informatie die je nodig hebt.

Ervaringen

Graag recensies en ervaringen lezen van Nuon om tot de juiste keus te komen? Goed idee, op deze manier krijg je een duidelijk beeld over deze energieleverancier. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je zelf een review wilt achterlaten. We hebben hiervoor een aparte pagina gemaakt waar je alle ervaringen van Nuon kunt lezen of zelf een review kan achterlaten.

Tarieven

Aan het zoeken naar de tarieven van Nuon? Dan ben je hier op de juiste plek. We hebben namelijk alle tarieven voor je verzameld. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van het aanbod en kun je dit vergelijken met alle andere beschikbare energieleveranciers. Benieuwd geworden naar de Nuon tarieven? Druk dan op de link om aan de slag te gaan en meer informatie te lezen.

Aanbiedingen

Wil je profiteren van een aanbieding of actie van Nuon? Goed plan. Het is mogelijk om flink te besparen op de energiekosten door een actie of aanbieding te kiezen waarvan je kunt profiteren. Maar uit welke actuele Nuon aanbiedingen kun je kiezen? Om je een goed overzicht te geven hebben we deze op een aparte pagina geplaatst. Druk op de link om ze nu te bekijken.

Beste beoordelingen

1 Anode Energie Review 8

Iedereen verdient de beste deal

Welke leveranciers vergelijken wij?

Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
8
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen

Start nu met besparen!

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen