review woonenergie

Woonenergie Review

Wil je een WoonEnergie contract afsluiten, maar ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Geen zorgen, met behulp van onze Woonenergie review & echte ervaringen van voorgangers weet je precies waar je aan toe bent. Lees snel verder of vergelijk direct alle Woonenergie pakketten met wellicht goedkopere alternatieven.

Contactgegevens

Adres

Marten Meesweg 5 3068 AV, Rotterdam

Telefoonnummer

0800 1466

Website

https://www.woonenergie.nl

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen zou hier weer kopen!

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Alles over WoonEnergie

Energieleverancier WoonEnergie is in 2002 door woningcorporaties in het leven geroepen en is dan ook specifiek gericht op het leveren van energie aan Nederlandse woningcorporaties. En we kunnen zeggen dat dat inmiddels behoorlijk succesvol gedaan wordt. Inmiddels zijn al ruim 70.000 huurders van meer dan 100 woningcorporaties aangesloten bij deze leverancier. Wil je gebruik maken van de diensten van deze energieleverancier?

Duurzame energie

Met het oog op huidige en toekomstige generaties zetten zij zich in voor duurzame woonenergie. De stroom wordt dan ook voor 100 procent opgewekt uit waterkracht. Het opbouwen van een duurzame relatie met de eigen klanten staat voorop. Daarom is deze woonenergie leverancier gestart met een eigen bespaarplan. Zo kun je als klant op een interactieve manier stappen nemen naar een lagere energierekening. Wel zo makkelijk!

WoonEnergie tarieven

Bij deze energieleverancier betaal je, naast het termijnbedrag, ook voor de levering, de netbeheerkosten en de belasting op energie (en die laatste wordt, uiteraard, afgedragen aan de overheid). De netbeheerkosten worden betaald aan de netbeheerder voor bijvoorbeeld het onderhoud van de stroomkabels en gasbuizen, maar ook voor het transport van de energie zelf.

De WoonEnergie tarieven zijn weer onderverdeelt in contracten met een variabel of vast tarief. Een variabel tarief houdt in dat het maandbedrag tweemaal per jaar kan worden aangepast op basis van de dan geldende marktprijzen. Een contract met een variabel tarief kun je per maand opzeggen. Een contract met een vast tarief heeft een contractduur van 1, 2 of 3 jaar.

Overigens geeft deze leverancier aan dat zij continue hun WoonEnergie tarieven vergelijken met andere energieleveranciers. Op die manier, beweren zij, een tarief te kunnen bieden dat behoort bij de laagste drie woonenergie tarieven van Nederland. In ieder geval kun je de exacte tarieven terugvinden via onze handige vergelijker op deze pagina. Het is tenslotte een enorme klus om zelf je energietarieven te vergelijken. Maar met de vergelijker op onze website wordt het een eitje, met eenvoudig te bedienen filters waardoor je in één oogopslag prijzen en voorwaarden kunt vergelijken bespaar je jezelf een heleboel werk.

Meterstanden doorgeven

De manier waarop de WoonEnergie meterstanden worden doorgeven is afhankelijk het apparatuur die je in je woning wordt gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een slimme meter in je meterkast hangen, dan behoort het doorgeven van je meterstanden tot de verleden tijd. Een slimme meter regelt dat namelijk helemaal zelf en geeft zelf de meterstanden automatisch door aan je netbeheerder. Heb je een standaard of reguliere meter dan moet je wel zelf je meterstanden doorgeven. Zodra je de Woonenergie meterstandenkaart ontvangt zorg je zelf ervoor dat je de meterstanden doorgeeft.

Hou wel rekening met wat voor soort meter je hebt hangen. Heb je twee of zelfs meerdere telwerken, dan gebruik je het enkel of dubbeltarief.

Mocht je gebruik willen maken van een slimme thermostaat, dan moet je dat zelf regelen. Deze energieleverancier zelf biedt geen slimme thermostaat aan. Het staat je wel vrij om er zelf eentje te regelen. Je betaalt wel zelf voor de thermostaat en moet ook zelf zorgen voor de installatie.

WoonEnergie en verhuizen hoe werkt het?

Ga je verhuizen en wil je graag klant blijven? Zorg er dan voor dat je de verhuizing minimaal vier weken van te voren aan deze leverancier doorgeeft. Dit kun je doen via de eigen persoonlijke omgeving. Het energiecontract verhuist met je mee en de energie wordt overgezet op de datum die je zelf kiest. Zo eenvoudig kan het allemaal gewoon zijn.

Doorgeven van storingen

Het is natuurlijk vrij lastig zodra je een storing hebt in de elektriciteitsvoorziening van je woning. Probeer eerst eens na te gaan of bijvoorbeeld je buren er ook last van hebben. Is het geval dan zal ongetwijfeld een groter deel van je woonomgeving er last van hebben. Dan wordt het tijd om actie te gaan ondernemen en de storing door te geven. Het snelst geef je die door via het Nationale storingsnummer Gas en Stroom wat bereik is via 0800 – 9009 en dat 24 uur per dag. De melding die je doet komt dan direct binnen bij je lokale netbeheerder waarna het direct wordt opgepakt.

WoonEnergie opzeggen

Net zoals bij alle andere energieleveranciers, kun je ook bij deze energieleverancier je contract opzeggen als het afloopt. Dat is vrij eenvoudig direct te regelen door contact op te nemen met de mensen van de klantenservice. Het Woonenergie contract opzeggen kan op diverse manieren gedaan worden: schriftelijk, telefonisch of per mail. Stuur je een schriftelijke opzegging, dan stuur je deze naar:

  • Postbus 111
  • 3000AC
  • Rotterdam.

Wanneer je telefonisch wilt opzeggen dan kun je dit doen door te bellen met het gratis woonenergie telefoonnummer 0800 – 1466. Voor een opzegging per e-mail vul je op de website een e-mailformulier in. Zodra je overstapt van energieleverancier, dan hoef je dit meestal niet zelf op te zeggen. De nieuwe energieleverancier doet dit voor je.

Hou er wel rekening mee dat als je het contract wilt opzeggen voordat deze afloopt er een opzegvergoeding in rekening wordt gebracht. De hoogte van deze vergoeding hangt weer af van de resterende looptijd van je contact. De hoogte kan oplopen tot zeker €125,- Hieronder een overzicht van de bedragen van de vergoeding die ze hanteren wanneer je contract nog niet is verlopen.

Vergoeding Resterende contractduur
Je betaalt €50 per contract 1 tot 18 maanden
Je betaalt €75 per contract 18 tot 24 maanden
Je betaalt € 100 per contract 24 tot 30 maanden
Je betaalt €125 per contract meer dan 30 maanden

WoonEnergie contact

Je kunt op verschillende manieren met WoonEnergie contact opnemen. Je kunt ze bellen op het gratis telefoonnummer. Ze zijn iedere werkdag telefonisch van 08:30 tot 18:00 uur. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gebruik maken van het contactformulier op de website.

WoonEnergie ervaringen

De missie van deze leverancier is duidelijk, ervoor zorgen dat wij huurders en woningcorporaties voordeel, gemak en vertrouwen weten te bieden. Je zult in de contracten van deze leverancier dan ook geen kleine lettertjes of adders onder het gras tegenkomen. Geen ingewikkelde en lastig te lezen contracten. Gewoon duidelijke en heldere afspraken.

Het zal je dan ook niet verbazen dat de mensen die al zijn aangesloten goede WoonEnergie ervaringen hebben. Ze ervaren de diensten van deze leverancier als zeer positief.

Ook hebben klanten gunstige tarieven door de stevige onderhandelingspositie van deze energieleverancier. Een ander unieke dienst van deze woonenergie leverancier is het online persoonlijke platform. Hier kun je als klant inloggen en al je zaken gemakkelijk regelen. Hier heb je een helder overzicht van zaken zoals je energieverbruik in een bepaalde periode en kun je tevens je termijnbedrag aanpassen. Hier kun je dus alle zaken veilig, snel en online regelen.

WoonEnergie vergelijken

Ben je nog geen klant bij deze energieleverancier en ben je wel erg geïnteresseerd? Of wil je voor jezelf gewoon kijken welke energieleverancier, of energieleveranciers voor jou het meest voordelige contract hebben? Zonder dat je er zelf heel veel tijd en moeite in zult moeten stoppen. Gebruik dan onze gebruikersvriendelijke vergelijker op deze pagina. Je kan dan bijvoorbeeld direct WoonEnergie vergelijken met andere leveranciers en vervolgens het overstappen regelen via onze website!

Via onze website kun je diverse energieleveranciers met elkaar vergelijken en in één enkele oogopslag zien welk energiecontract het beste past bij jouw leef- en woonomstandigheden. Maak vervolgens je keuze, geef je gegevens door aan de nieuwe energieleverancier en alles wordt verder voor je geregeld! Zo eenvoudig kan het dus allemaal gaan. Maak vandaag de vergelijking via onze handige energievergelijker en bespaar snel op je nieuwe energiecontract!

Storing

Denk je last te hebben van een WoonEnergie storing? Erg vervelend, we begrijpen dat je snel wilt weten of je daadwerkelijk te maken hebt met een storing. De storing kan ontstaan zijn door kortsluiting, werkzaamheden op straat of door verstoringen in het energienetwerk. Wil je graag te weten komen of er een Woonenergie storing is op dit moment? Druk op de link en krijg alle informatie die je nodig hebt.

Ervaringen

Graag recensies en ervaringen lezen van WoonEnergie om tot de juiste keus te komen? Goed idee, op deze manier krijg je een duidelijk beeld over deze energieleverancier. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je zelf een review wilt achterlaten. We hebben hiervoor een aparte pagina gemaakt waar je alle ervaringen van Woonenergie kunt lezen of zelf een review kan achterlaten.

Tarieven

Aan het zoeken naar de tarieven van WoonEnergie? Dan ben je hier op de juiste plek. We hebben namelijk alle tarieven voor je verzameld. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van het aanbod en kun je dit vergelijken met alle andere beschikbare energieleveranciers. Benieuwd geworden naar de Woonenergie tarieven? Druk dan op de link om aan de slag te gaan en meer informatie te lezen.

Aanbiedingen

Wil je profiteren van een aanbieding of actie van WoonEnergie? Goed plan. Het is mogelijk om flink te besparen op de energiekosten door een actie of aanbieding te kiezen waarvan je kunt profiteren. Maar uit welke actuele Woonenergie aanbiedingen kun je kiezen? Om je een goed overzicht te geven hebben we deze op een aparte pagina geplaatst. Druk op de link om ze nu te bekijken.

Beste beoordelingen

1 Anode Energie Review 8

Iedereen verdient de beste deal

Welke leveranciers vergelijken wij?

Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
8
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen

Start nu met besparen!

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen