review vrijopnaam

Vrijopnaam Review

Wil je een Vrijopnaam energiecontract afsluiten, maar ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Geen zorgen, met behulp van onze Vrijopnaam review & echte ervaringen van voorgangers weet je precies waar je aan toe bent. Lees snel verder of vergelijk direct alle Vrijopnaam energie pakketten met wellicht goedkopere alternatieven.

Contactgegevens

Adres

Ericssonstraat 2 5121 ML, Rijen

Telefoonnummer

085 303 2652

Website

https://www.vrijopnaam.nl

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen zou hier weer kopen!

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Nog geen beoordelingen

Lees alles over Vrijopnaam

Ben je een echte fan van zonne-energie die is opgewekt door middel van zonnepanelen? Dan kun je zeker kiezen voor energieleverancier Vrijopnaam. Zij bieden namelijk de mogelijkheid om een aandeel af te nemen in stukjes zonnepaneel. Ideaal als je zelf geen dure investering wilt doen voor zonnepanelen, maar toch graag duurzame zonne-energie wilt ontvangen. Graag willen we je meer vertellen over deze duurzame energieleverancier in deze review, zo gaan we het hebben over bijvoorbeeld tarieven, duurzaamheid, pakketten en nog veel meer. Na het lezen weet je alles over energieleverancier Vrijopnaam. Je kunt natuurlijk ook direct alle energieleveranciers vergelijken door op de groene button te klikken.

Informatie over Vrijopnaam

Misschien heb je zelfs nog nooit gehoord van energieleverancier Vrijopnaam, dit kan goed omdat het een relatief jonge energieleverancier is in Nederland. Zo is het pas opgericht in 2016. Echter zijn er wel wat aanpassingen te vinden bij Vrijopnaam in vergelijking met andere energieleveranciers.

Je krijgt namelijk als klant van Vrijopnaam de mogelijkheid om zelf energie op te wekken door gebruik te maken van zonnepanelen. Hiervoor hoeven de zonnepanelen niet per se te worden geïnstalleerd op jouw eigen woning.

Ideaal als je geen zin hebt in de dure investering of het onderhoud van de zonnepanelen. Het zonnepark waar jij een aandeel in hebt als klant van Vrijopnaam wordt dan ook onderhouden door het onderhoudsteam van deze energieleverancier.

Energieprijzen bij Vrijopnaam

Een van de belangrijke factoren bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier is de prijs die je moet betalen voor jouw verbruikte energie. Je kunt de actuele tarieven van Vrijopnaam direct vinden door gebruik te maken van onze energievergelijker.

Vul hier jouw woon- en verbruiksgegevens in en krijg direct het beste aanbod afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Vervolgens kun je deze energieprijzen van Vrijopnaam ook nog vergelijken met andere energieleveranciers. Op deze manier ben jij altijd verzekerd van het beste aanbod.

Verschillende energiepakketten

Je kunt bij Vrijopnaam kiezen uit twee verschillende soorten energiepakketten. Namelijk een vast of variabel tarief. Beide pakketten hebben een erg lange looptijd in vergelijking met andere energieleveranciers, namelijk maar liefst 9 jaar lang.

Echter kun je beide soorten contracten maandelijks opzegbaar en dit altijd zonder opzegboete. Houdt er wel rekening mee dat de energieprijzen jaarlijks twee keer veranderen, met een vast contract merk je hier niks van, maar met een variabel contract kun je of minder of meer gaan betalen voor energie bij Vrijopnaam.

Welkomstkortingen bij Vrijopnaam

Net zoals bij veel andere energieleveranciers maakt ook Vrijopnaam gebruik van riante kortingen. Zo krijg je nu bij Vrijopnaam als korting gratis zonnestroom ter waarde van 15 euro. Deze aanbieding is niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande klanten.

Je hebt namelijk als klant negen jaar lang recht op deze korting. Echter moet je dan wel de volledige 9 jaar als klant blijven bij Vrijopnaam. Helaas zijn er weinig welkomstkortingen bij deze energielevernancier, ze maken liever gebruik van riante kortingen. De reden dat geen welkomstkortingen gebruiken is omdat ze vinden dat het misleiden is van een klant.

Ik wil vergelijken

Ga voor 100% zonne-energie opgewekt in Nederland

Vrijopnaam is een energieleverancier die ervoor heeft gekozen om alleen groene energie te leveren aan klanten. De groene energie wordt opgewekt door zonne-energie.

Dit betekent dus dat er alleen duurzame energie wordt opgewekt door zonnepanelen waar jij als klant in hebt geïnvesteerd. Eigenlijk bezit je dus een stukje zonnepaneel, maar alleen zijn ze nu niet geïnstalleerd op jouw woning.

Gebruik van CO2-gecompenseerd gas bij Vrijopnaam

Vrijopnaam levert niet alleen zonne-energie, maar ook CO2-gecompenseerd gas. Maar wat is nou eigenlijk CO2-gecompenseerd gas? Het is eigenlijk gewoon aardgas wat gebruikt wordt, dit is slecht voor het milieu.

Daarom wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd doordat Vrijopnaam investeert in duurzame projecten, vaak in ontwikkelingsgebieden. Hierdoor wordt de leefomgeving verbeterd en wordt er ook minder schade toegebracht aan het milieu. Nog een duidelijk punt dus waar we aan kunnen zien dat Vrijopnaam een groene energieleverancier is.

Is er sprake van normaal- en daltarief bij Vrijopnaam?

Het kan zijn dat je thuis gebruikt maakt van een dubbele of een enkele meter. Het energietarief wat betaalt moet worden hangt af van de soort meter die gebruikt wordt in jouw woning. Zo betaal je met een enkele meter het enkeltarief. Als je thuis een dubbele meter hebt dan kun je kiezen uit twee verschillende tarieven: het daltarief of normaaltarief.

De tijden van het daltarief of normaaltarief worden bepaald door de provincie waar je in woont. Het kan zijn dat deze start om 21:00 uur of om 23:00 uur en het daltarief eindigt vervolgens om 07:00 uur. Woon je in Limburg of Noord-Brabant dan start het daltarief om 21:00. De andere provincies in Nederland hebben het daltarief om 23:00. Deze tijden zijn het gehele jaar door hetzelfde, dus ook op feestdagen en in de weekenden.

Als je bij Vrijopnaam beschikt over een dubbele meter, dan kun je bij het afsluiten van een energiecontract kiezen voor welk soort tarief je wilt gaan. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor dubbele tarieven.

Maakt Vrijopnaam gebruik van een slimme meter?

Voorheen werd er in huizen vaak gebruik gemaakt van een analoge meter, maar deze wordt tegenwoordig vrijwel altijd vervangen voor een nieuwe slimme meter. Het is een nieuwe meter waarmee energieleveranciers van een afstand meterstanden kunnen aflezen en zo heb je zelf ook meer inzicht in jouw eigen energie verbruik. Door de slimme meter hoef je dus niet meer de meterstanden door te geven aan een energieleverancier. Ook bij Vrijopnaam gebruiken ze slimme meters. Het regelen van een slimme meter moet gebeuren bij je eigen netbeheerder.

Vrijopnaam App

Naast slimme meters kun je ook gebruik maken van de handige Vrijopnaam app. Met de app kun je bijvoorbeeld bekijken hoeveel energie je hebt opgewekt met jouw eigen zonnepanelen. Kijk per dag, per maand of per jaar. Daarnaast kun je ook direct zien hoeveel je verbruikt, dit wordt dan verrekend met de opgewekte energie, waardoor je kunt zien of je op het moment energie aan het besparen bent.

Je kunt als klant van Vrij op naam de app altijd downloaden en vervolgens inloggen met jouw eigen accountgegevens. Ben je nog geen klant bij Vrijopnaam en wil je graag weten hoe de app eruit ziet voordat je kiest voor deze energieleverancier, dan kun je ook een demo downloaden om te oriënteren om een goede keus te maken.

Terugleververgoeding van Vrijopnaam

Als je zonnepanelen hebt dan kan het voorkomen dat je meer zonne-energie opwekt dan verbruikt. Voor deze overige zonne-energie kun je een terugleververgoeding krijgen bij Vrijopnaam. Je krijgt voor elke overige kWh de kWh-prijs inclusief BTW. Ideaal als je thuis maar weinig energie verbruikt of in je eentje woont.

Overstappen Vrijopnaam

Voortaan is het niet moeilijk meer om over te stappen naar een andere energieleverancier. Elk jaar stappen er weer duizenden consumenten over van energieleverancier. Ook overstappen naar Vrijopnaam is tegenwoordig zo geregeld. Zo kun je direct onze energievergelijker gebruiken en jouw woon- en verbruiksgegevens invullen.

Bovenaan in de vergelijker komt dan het beste aanbod te staan, afgestemd op jouw woon- en verbruiksgegevens. Je kunt ook in de filter aanklikken dat je alleen contracten wilt inzien van Vrijopnaam, vervolgens kun je deze energietarieven met andere energieleveranciers vergelijken. Nadat je bent overgestapt heb je altijd 14 dagen bedenktijd.

Wordt een overstapboete door Vrijopnaam betaald?

Het kan nu zijn dat je graag wilt overstappen naar Vrij op naam na het lezen van deze review, maar het kan zijn dat je op het moment nog een lopend contract hebt bij een andere energieleverancier. Ga je dan toch overstappen, dan krijg je vaak een overstapboete omdat je bent overgestapt voor het einde van de looptijd. Echter betaald Vrij op naam een deel van deze overstapboete graag voor hun nieuwe klanten, dit bedrag ligt op maximum €100. Krijg je dus een overstapboete van €250, dan moet je zelf €150 betalen. Let hier dus op bij het overstappen.

Gebruik van een waarborgsom

Wanneer Vrijopnaam nieuwe klanten krijgt, dan worden deze eerst getoetst door een externe onafhankelijke organisatie: EDR Services. Er wordt dan naar het betaalverleden van de nieuwe klant gekeken om te bepalen of er een waarborgsom betaalt moet worden.

Heb je in het verleden dus last gehad van betalingsachterstanden dan is het hoogstwaarschijnlijk dat je een waarborgsom moet betalen om klant te worden bij Vrij op naam. De hoogte van de waarborgsom ligt op €500 per product, dus je betaald voor stroom €500 en voor gas €500. In totaal dus een waarborgsom van €1000.

Als je in het verleden geen last hebt gehad van betalingsachterstanden dan krijg je natuurlijk niks te maken met een waarborgsom. Wij raden aan bij betalingsachterstanden om te kijken naar energieleveranciers die geen gebruik maken van waarborgsommen. Dit bespaart je een hoop kosten in de meeste gevallen.

Stroometiket Vrijopnaam

Met een stroometiket kun je zien welke energiebronnen er zijn gebruikt om energie op te wekken. Het stroometiket van Vrijopnaam komt uit 2017 en geeft aan welke energiebronnen er gebruikt zijn.

Zoals je kunt zien in het stroometiket is Vrijopnaam een duurzame energieleverancier die altijd 100% groene stroom levert opgewekt in Nederland. Dit betekent dat er geen CO2 of kernafval is vrijgekomen bij de opwekking van energie van Vrijopnaam.

Storing

Denk je last te hebben van een Vrijopnaam storing? Erg vervelend, we begrijpen dat je snel wilt weten of je daadwerkelijk te maken hebt met een storing. De storing kan ontstaan zijn door kortsluiting, werkzaamheden op straat of door verstoringen in het energienetwerk. Wil je graag te weten komen of er een Vrijopnaam storing is op dit moment? Druk op de link en krijg alle informatie die je nodig hebt.

Ervaringen

Graag recensies en ervaringen lezen van Vrijopnaam om tot de juiste keus te komen? Goed idee, op deze manier krijg je een duidelijk beeld over deze energieleverancier. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je zelf een review wilt achterlaten. We hebben hiervoor een aparte pagina gemaakt waar je alle ervaringen van Vrijopnaam kunt lezen of zelf een review kan achterlaten.

Tarieven

Aan het zoeken naar de tarieven van Vrijopnaam? Dan ben je hier op de juiste plek. We hebben namelijk alle tarieven voor je verzameld. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van het aanbod en kun je dit vergelijken met alle andere beschikbare energieleveranciers. Benieuwd geworden naar de Vrijopnaam tarieven? Druk dan op de link om aan de slag te gaan en meer informatie te lezen.

Aanbiedingen

Wil je profiteren van een aanbieding of actie van Vrijopnaam? Goed plan. Het is mogelijk om flink te besparen op de energiekosten door een actie of aanbieding te kiezen waarvan je kunt profiteren. Maar uit welke actuele Vrijopnaam aanbiedingen kun je kiezen? Om je een goed overzicht te geven hebben we deze op een aparte pagina geplaatst. Druk op de link om ze nu te bekijken.

Beste beoordelingen

1 Anode Energie Review 8

Iedereen verdient de beste deal

Welke leveranciers vergelijken wij?

Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
8
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen
Nog geen beoordelingen

Start nu met besparen!

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen