NUON Review | Beste & voordeligste energie aanbieder voor u?

  • Aanbod 80% 80%
  • Prijs 90% 90%
  • Klantenservice 60% 60%

Contactgegevens:

  • 0900 0808 
  • Postbus 40021 
  • 6803 HA Arnhem

Tot één van de grootste nutsbedrijven van Nederland behoort onder andere het bedrijf Nuon. Het is één van de vele energieleveranciers die Nederland rijks is. Het bedrijf bestond al toen in 2004 de energiemarkt geliberaliseerd werd en huishoudens zelf hun energieleverancier konden kiezen.

 

Dit was best wel een slag voor hen, omdat vele klanten zo konden overstappen naar goedkopere leveranciers en er echte concurrentie op de energiemarkt kwam.

Het bedrijf Nuon energie

Nuon werd in 1994 opgericht na een fusie van PGEM, PEB Friesland, ZGN en VNB. Dit resulteerde in een grote nutsmaatschappij, dat werkzaam was over de volle breedte van de energiemarkt, zoals productie, handel en levering van elektriciteit en aardgas. Tegenwoordig zijn er veel energiemaatschappijen die ook op deze manier werken.

Daarnaast is men nog actief in de verduurzaming, door isolatie in woningen aan te brengen, men heeft een beveiligingsbedrijf en een afdeling voor energieadvisering. De naam stamt af van het feit dat toentertijd de grootste markt in noord en oost Nederland van hen in het bezit was.

NU staat voor de afkorting van nutsbedrijf en ON staat voor oost en noord. In de loop van de jaren heeft men nog enkele kleinere energiemaatschappijen overgenomen en in 2000 installatiebedrijf Feenstra, die gespecialiseerd was in service, onderhoud en vervanging van verwarmings- en watersystemen.

Nuon is in 2009 overgenomen door Vattenfall

In 2009 werd bekend dat het Zweedse staatsbedrijf Vattenfall de energieaanbieder Nuon wilde overnemen en men nam een belang van 49% van de aandelen. Dit belang zou uitgebreid worden tot 100% in 2015. In 2015 werd de fusie dan ook afgerond. In 2002 werd de Belgische energiemarkt
geliberaliseerd, waardoor Nuon ook deze markt betrad.

In 2011 verkocht men het Belgische deel aan Energiebedrijf Eni. Men had toen reeds een klantenbestand van 550.000 klanten en 150 medewerkers in België. Vattenfall splitste in 2013 het bedrijf in een deel voor de Scandinavische markt en een deel voor de Europese markt.

Nuon maakt op dat moment grote verliezen en zouden volledig ten laste komen van het Scandinavische bedrijf. Op deze manier kon men voorkomen dat de Scandinavische markt negatief beïnvloed werd door verliezen van andere Europese dochtermaatschappijen.

Het energieaanbod van Nuon

De klant kan op de website zijn energie aanvragen door middel van het invoeren van postcode en huisnummer. Automatisch berekend Nuon dan het geschatte maandbedrag. De klant krijgt dan de keuze of hij gebruik wil maken van standaard energie of duurzame energie.

Standaard energie is grijze stroom, verkregen uit fossiele brandstoffen. Als de klant kiest voor duurzame energie dan zal de energie afkomstig van duurzame middel geleverd worden, zoals zonne- of windenergie. Gas wordt geleverd met een CO² compensatie.

Omdat gas een fossiel product is, wordt dit gecompenseerd door duurzaamheidscertificaten in te kopen. Eigenlijk is het geen bewijs van het leveren van groene energie, maar de klant krijgt er toch een goed gevoel bij. Daarna kan de klant kiezen hoe lang hij zijn tarief vast wil laten zetten.

Hij heeft daarbij de keuze uit 1 jaar of 3 jaar. De kosten voor energie zullen in deze periode voor de klant niet stijgen. De netbeheer kosten en overheidsheffingen vallen hier overigens niet onder.

De prijs voor duurzame energie is ietsje hoger dan voor de standaard energie. Het is ook mogelijk om een keuze per product te maken zoals alleen stroom, alleen gas of een combinatie.

Groene energie van Nuon

Nuon is een energieaanbieder die valt onder haar moederorganisatie Vattenfall. Zij is een van de grootste producten van stroom in Europa en wil nog groter worden in de duurzame energie. Om dit te kunnen realiseren kiest de organisatie ervoor om de helft van alle investeringen te stoppen in projecten die te maken hebben met het opwekken van duurzame energie.

Nuon en Vattenfall kiezen op grote schaal voor duurzame windmolen projecten. Nuon is een energieaanbieder die de consument nog de keuze biedt tussen groene en grijze stroom, zo kunnen ze een goede balans behouden en betaalbare en eerlijke energie leveren.

Productie en het leveren van Groene en Grijze stroom bij Nuon

De grootste duurzame energiebron in ons land is windkracht, het waait hier namelijk bijna elke dag op gunstige snelheden. Nuon bouwt al 35 jaar windmolenparken in Nederland, samen met alle partners van de Vattenfall groep zorgen ze voor 14,5% van alle windenergie in Nederland. Dit staat gelijk aan een energielevering voor 214.800 huishoudens.

Stroom van Nuon

Bij Nuon heb je de keuze tussen 2 verschillende stroomproducten, dit zijn namelijk Nuon Groen, afkomstig uit Nederland en Nuon Windstroom. De stroom die afkomstig is uit Nederland wordt opgewekt met windmolenparken en waterkrachtcentrales. Ze opereren lokaal en werken enorm goed samen met verschillende partners van de Vattenfall groep.

De Nuon Windstroom is een stapje hoger, de stroom die wordt opgewekt is afkomstig uit het volledig eigen windpark genaamd Prinses Alexia Windpark. Stroom opgewekt met wind uit uw eigen achtertuin. Hieronder vindt u het stroometiket van Nuon.

Echt groene stroom uit Nederland

Veel energie leveranciers in Nederland kiezen er voor om haar energie in te kopen uit landen in Europa, Nuon doet het anders. Wanneer je energie afsluit bij Nuon weet je zeker dat je groene stroom ontvangt die is opgewekt uit Nederland.

Ze gebruiken hier de bronnen, wind, water en zon vooral voor. Het grootste voordeel van deze bronnen is dat het weinig tot geen CO2 uitstoot heeft bij de opwekking van groene energie.

Overige diensten van Nuon

Nuon biedt nog tal van andere diensten dan alleen energielevering. Zo hebben zij een cv ketel service, waarbij het mogelijk is om een nieuwe cv ketel te kopen of te huren. De klant heeft een keuze uit verschillende soorten cv ketels, volledig afgestemd op zijn thuissituatie.

Daarnaast kunnen klanten een serviceabonnement afsluiten, waarbij er garantie is dat de cv ketel vakkundig hersteld en onderhouden wordt. Daarnaast kan Nuon de klant adviseren om de woning zo
duurzaam mogelijk te maken door middel van isolatie.

En niet alleen adviseren, ook het aanbrengen van isolatie in de woning kan door hen gedaan worden. Het gaat hierbij om dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en kruipruimte-isolatie. Hetzelfde
geldt bij ventilatie van de woning. Wanneer een woning niet goed wordt geventileerd is er kans op allergie bij bewoners en er kan schimmelvorming ontstaan.

Ook hier is het mogelijk om ventilatie te laten installeren met bijbehorende onderhoudscontract. Wilt u meer lezen over isolatie van Nuon? Dan raden we u aan om de volgende link te volgen; website Nuon over isolatie. Hier kunt u meer vinden over alle mogelijkheden van isolatie bij Nuon.
Ook wordt er een huisbeveiligingssysteem aangeboden aan klanten, waarbij de klant zijn woning kan voorzien van een alarmsysteem, verbonden met een centrale. Zo is uw huis altijd goed beveiligd.

Stroom & Gas Nuon

✓ Zelf het pakket samenstellen
✓ Keuze voor duurzame stroom
✓ Directe inzicht in kosten

Stroom Nuon

✓ Kies uw eigen stroom
✓ Directe inzicht in kosten
✓ Combinaties mogelijk

Gas Nuon

✓ Kies uw eigen gas
✓ Directe inzicht in kosten
✓ Combinaties mogelijk

Stroometiket Nuon

Nuon vindt het belangrijk dat de klant weet waar haar stroom vandaan komt. Hiernaast vindt u de herkomst en duurzame energiebron. Zoals je ziet kan Nuon nog flink wat winst pakken op het gebied van verduurzaming.

Echter is energieleverancier Nuon wel één van de goedkoopste op de energiemarkt wat veel mensen maar lastig kunnen weerstaan. En dat begrijpen wij natuurlijk volledig!

Andere aanbieder reviews

Veilig & 100% onafhankelijk

Je kunt er bij ons vanuit gaan dat je volledig veilig aan de slag kunt. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gedeeld met de aanbieder als je overstapt naar een nieuwe aanbieder.

Alle gegevens worden versleuteld verstuurd over een beveiligde SSL verbinding. Alle aanbiedingen in onze energievergelijker komen volledig onafhankelijk tot stand, wij hebben geen afspraken met bepaalde leveranciers.