Oxxio Review | Beste & voordeligste energie aanbieder voor u?

  • Aanbod 80% 80%
  • Prijs 90% 90%
  • Klantenservice 60% 60%

Contactgegevens:

  • 0888 955 999
  • Marten Meesweg 5
  • 3068 AV Rotterdam

De hele maatschappelijke discussie over het gebruik van duurzame middelen om energie op te wekken, heeft grote invloed op de energiemarkt. Deze energiemarkt is dan ook al jaren flink in beweging.

 

Vooral vanaf 2004 toen de energiemarkt geliberaliseerd werd en particulieren hun eigen energieaanbieders konden kiezen, zijn er flink wat nieuwe energieleveranciers bijgekomen.

Oxxio

De hele maatschappelijke discussie over het gebruik van duurzame middelen om energie op te wekken, heeft grote invloed op de energiemarkt. Deze energiemarkt is dan ook al jaren flink in beweging. Vooral vanaf 2004 toen de energiemarkt geliberaliseerd werd en particulieren hun eigen energieaanbieder konden kiezen, zijn er flink wat nieuwe energieleveranciers bijgekomen.

Het bedrijf Oxxio, hoe gaan ze te werk?

Een van de nieuwe spelers op de energiemarkt is Oxxio. Overigens was men al bezig voordat de daadwerkelijke liberalisering van de energiemarkt had plaatsgevonden. Oxxio is opgericht in 2000, waarna het een gestage groei kende. In 2005 bestond het bedrijf uit drie verschillende merknamen, namelijk Energiebedrijf.com, Durion en het Britse bedrijf Centrica. Centrica was het ook die in 2005 Oxxio heeft overgenomen, om zo voet op Europese bodem te zetten.

Oxxio bleef zelfstandig opereren

Wel bleef Oxxio als een zelfstandig bedrijf opereren en nam het in 2007 de energieleverancier Go-energy over. In 2011 nam het Nederlandse energiebedrijf Eneco Oxxio over van Centrica en werd het weer een Nederlands bedrijf.

Ook nu weer blijft men een zelfstandig opererend bedrijf. Wel verhuisden ze naar het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam. Het bedrijf heeft een voortrekkersrol gespeeld in de implementatie van de slimme meter, waarvoor men in 2005 een eigen meetbedrijf oprichtte. De implementatie van deze eerste slimme meter, was een succes en ruim 30.000 klanten vroegen er één aan.

Superslim met de Oxxio app

Als het aan Oxxio ligt is het nu al 2025, de lat ligt altijd hoog. De organisatie wil niet alleen bekend staan om haar excellente levering van groene stroom en gas, maar het verschil gaan maken op het gebied van hoog kwalitatieve en snelle online klantenservice.

Ze willen dan ook de eerste energieaanbieder in Nederland zijn die volledig opereert via een app, altijd, overal alle zaken inzichtelijk hebben en regelen wanneer het moet. Oxxio houdt niet van standaard openingstijden, volgens hen gruwelijk ouderwets.

Alles inzichtelijk met de Oxxio App

Stap ook in de innovatieve trein van Oxxio en ervaar de voordelen van de Oxxio App. Je ziet precies wat je verbruikt en energiebuddy O. helpt je graag met verschillende besparingsmogelijkheden.

Je hebt een nieuw maatje binnen handbereik voor al je vragen over stroom en gas. Nog nooit eerder was er een energieaanbieder die op deze wijze haar klanten bewust liet worden, zeer innovatief en vooruitstrevend!

De slimme meter van Oxxio

Reeds in 2005 begon men met de introductie van de slimme meter. Dit was lang voor andere energieleveranciers hier mee startten en daarom mag Oxxio wel als voorloper voor de introductie van de slimme meter genoemd worden. Men heeft een eigen slimme meter geïntroduceerd, wat de klant enige voordelen kan opleveren.

De slimme meter houdt de meterstanden zelf bij en hoeft deze meterstanden dus nooit meer door te geven. Hij moet hiervoor wel toestemming geven. Het is ook mogelijk om geen toestemming te geven, dan moet de klant dit zelf nog doen, maar dat is met de app niet zo moeilijk.

De verbruiksgegevens worden door de slimme meter elk kwartier ingelezen, zodat de klant een volledig inzicht kan krijgen in zijn energieverbruik en daardoor zaken kan bijstellen.

Energiebuddy O

Oxxio staat voor gebruikersgemak en heeft daarom de app energiebuddy O. uitgebracht. Vooral in combinatie met de slimme meter, kan de app, de klant voortdurend op de hoogte stellen van zijn energieverbruik. Met de app kunnen ook de meterstanden gemakkelijk doorgegeven worden.

Daarnaast kan de klant live chatten met de app en informatie over zijn energieverbruik verkrijgen of vragen laten beantwoorden. Ook nota’s inzien kan heel gemakkelijk met de app, evenals het maandelijkse termijnbedrag wijzigen.

Het energieaanbod van Oxxio

Omdat de energieprijzen nogal eens fluctueren is daar het aanbod van Oxxio ook op gebaseerd. Klanten kunnen een 1 jarige deal afsluiten, waarbij men de garantie heeft dat hun energieprijs voor een jaar lang vaststaat en niet onderhevig is aan prijsstijgingen. Maar een klant kan ook kiezen voor een langere periode. Het is mogelijk om de energieprijs voor 3 jaar vast te zetten, zodat men gegarandeerd drie jaar lang geen prijsverhogingen hoeft te verwachten. Ook belooft men lage prijzen op basis van groene windenergie.

Maar als een klant kiest voor wat meer risico dan is het ook mogelijk om een flexibel contract af te sluiten, waarbij variabele tarieven gelden, maar ook maandelijks opzegbaar is. De klant kan zo optimaal profiteren, wanneer de energieprijs ineens flink omlaag gaat.

Het risico van de klant ligt vooral bij het feit, dat de prijs ook kan stijgen en wanneer hij de prijs niet heeft vastliggen, zal hij meer moeten betalen. Het kan ook voorkomen dat de klant middels zonnepanelen zelf energie opwekt. Het overschot wat hij aan energie heeft kan hij terugleveren aan Oxxio, die de prijs daarvoor in mindering op de rekening brengt.

Groene stroom en gas van Oxxio

Oxxio heeft een aantal voordelen aan haar energie pakketten, zo is het 100% groene windstroom en wordt je 24/7 ondersteund door de gebruiksvriendelijke Oxxio app.
Je betaalt niet in een keer meer voor je groene stroom of app, Oxxio houdt de prijzen lekker laag. Neem een kijkje in de pakketten en zie of je je voordeel kunt pakken met de exclusieve cashback actie!

100% groene windstroom

De windstroom die Oxxio opwekt is afkomstig van windmolenparken door heel Europa. Het liefst zou Oxxio kiezen voor 100% windstroom uit Nederland maar hier hebben we simpelweg te weinig windmolenparken voor. Om deze reden kiest Oxxio voor het beste alternatief en dat zijn windmolenparken in de rest van Europa.

Wil je kiezen voor de groene windstroom van Oxxio dan ga je niet in een keer meer betalen, integendeel, je betaalt de tarieven voor grijze stroom. Door het slim inkopen van windenergie kun er verlagingen worden doorgevoerd in de energietarieven, daar profiteer jij dus van als consument.

De windstroom van Oxxio

Kies je voor Oxxio als energieaanbieder dan ben je gegarandeerd van groene stroom voor hetzelfde tarief als grijze stroom. Alle stroom die Oxxio aan de klant levert is opgewerkt door duurzame windmolenparken door heel Europa. Eigenlijk is groene stroom voor deze energieaanbieder heel normaal, er moet nu eenmaal zuinig aan gedaan worden met de aarde die we hebben. Als het aan Oxxio ligt kiest ieder huishouden voor groen, het moet standaard worden. Kies voor Oxxio en maak een bewuste keuze voor groene en duurzame stroom.

Ontvang ik groene energie uit mijn stopcontact?

Dit kan een energieaanbieder nooit garanderen, dus ook Oxxio niet. Het is namelijk niet zo dat je bij de keuze voor groene stroom in een keer andere stroom door je stopcontact geleverd krijgt. In Nederland wordt er namelijk gebruik gemaakt van een mix tussen groen en grijs. Niet getreurd, met jouw keuze voor duurzame stroom draag jij een steentje bij aan de vergroening van stroomproductie in Nederland.

We moeten natuurlijk naar een punt toe waar 100% van de Nederlandse huishoudens groene energie ontvangt. Hoe meer mensen overstappen naar groen, hoe minder grijze stroom gebruikt hoeft te worden. Als we deze mix op het moment niet zouden gebruiken, is er een grote kans dat huishoudens zonder stroomvoorziening komen te zitten, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hieronder kunt u het stroometiket van Oxxio inzien, lekker transparant en eerlijk.

Gascentrale

Voor de levering van aardgas en elektriciteit, heeft het bedrijf in 2007 een contract afgesloten met een Amerikaanse stroomproducent Intergen voor de bouw van een eigen gascentrale in Rotterdam. Deze aardgascentrale kwam in 2010 gereed en hiervan kan men aan ongeveer 80% van de klanten energie leveren. Ook koopt men energie in door garanties van oorsprong op te kopen, zodat men naar eigen zeggen 100% groene energie aan de klanten kan leveren, die is opgewekt door Europese windcentrales.

Alle diensten van Oxxio

Oxxio treedt in de energiemarkt met 3 verschillende pakketten. Momenteel heeft Oxxio een cashback actie op 2 van de 3 pakketten. Je kunt er voor kiezen om een vast tarief te nemen voor een looptijd van 1 of 3 jaar. Ook kun je kiezen voor een zogenaamd variabel model contract. Hiermee kun je gebruik maken van gunstige prijsvoordelen over je energietarief, kijk snel verder.

1 jaar vast tarief

✓ Een vast en laaggeprijsd tarief
✓ Altijd inzicht door de Oxxio App
✓ Korte looptijd van één jaar

3 jaar vast tarief

✓ Een vast en laaggeprijsd tarief
✓ Altijd inzicht door de Oxxio App
✓ Voordelige prijs voor 3 jaar

Variabel model contract

✓ Profiteren van hoge voordelen
✓ Altijd inzicht met de Oxxio app
✓ Maandelijks gratis opzegbaar

Volledig groene stroom bij Oxxio

Oxxio is geen hele grote jongen in de energiemarkt, ze zien dit als een voordeel en maken met een klein team persoonlijke en kwalitatieve service mogelijk. Oxxio biedt groene energie tegen scherpe tarieven.

De organisatie is een jong denkende organisatie die altijd vooruitstreeft, het motto luidt dan ook: Met volle energie vooruit! Bekijk hiernaast het stroometiket om erachter te komen hoe en waar de energie van Oxxio is opgewekt.

Andere aanbieder reviews

Veilig & 100% onafhankelijk

Je kunt er bij ons vanuit gaan dat je volledig veilig aan de slag kunt. Je gegevens worden niet opgeslagen en alleen gedeeld met de aanbieder als je overstapt naar een nieuwe aanbieder.

Alle gegevens worden versleuteld verstuurd over een beveiligde SSL verbinding. Alle aanbiedingen in onze energievergelijker komen volledig onafhankelijk tot stand, wij hebben geen afspraken met bepaalde leveranciers.